Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Omáčky

Přidat recept
OMÁČKY
Torteliny s paprikovou omáčkou

Torteliny s paprikovou omáčkou

Potřebné ingredience

Tortelíny plněné masem Malá cibule Kousek šunky Zakysaná smetana Olej,máslo Hladká mouka na zahuštění Sladká paprika, sůl, na dochucení ocet či citrón, cukr

Postup přípravy

Uvaříme torteliny dle návodu.
Rozpustíme máslo s trochou oleje, osmahneme cibulku, šunku na kostičky a odstavíme, přisypeme sladkou papriku, pořádně promícháme, vrátíme na…

Zobrazit více...
OMÁČKY
NAPROSTÁ PECKA, OMÁČKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA SE ŽAMPIONY

NAPROSTÁ PECKA, OMÁČKA Z POMAZÁNKOVÉHO MÁSLA SE…

Potřebné ingredience

VEPŘOVÉ PLÁTKY ČI KUŘECÍ 250ML KUŘECÍHO ČI VEPŘOVÉHO VÝVARU JEDNO POMAZÁNKOVÉ MÁSLO-NEOCHUCENÉ + JÁ DALA JEŠTĚ LŽÍCI KŘENOVÉHO MÁSLA KNEDLÍK JAKO PŘÍLOHA ŽAMPIONY ČI SUŠENÉ HOUBY CO MÁTE DOMA-HRST...JÁ DALA 10 OLOUPANÝCH ŽAMPIONŮ SŮL PEPŘ OLEJ

Postup přípravy

Nejprve jsem si naklepala 4ks vepřových plátků, osolila, opepřila a zprudka osmahla z obou stran na troše olivového oleje. Do toho jsem přidala cca 10ks oloupaných a omytých…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Kuřecí prsa s zeleninou a sýrem

Kuřecí prsa s zeleninou a sýrem

Potřebné ingredience

1 bal.kuřecích prsou,sůl, 1/2 ČL kmín,6 ks sýr s šunkou(trojúhelník),1/2 PL wolčestr omačka,asi 1/4 bal.zelenina Francouzká (Family),1 větší cibule,smetana,1 PL másla,5 dkg sádla(olej), 1 1/2 PL hl.mouku

Postup přípravy

Maso omyjeme a nakrájíme na koustky,cibuli pokrájenou dáme na sádlo a smažíme,když začne růžovět dáme maso,sůl,wolčestr,kmín a podlijeme vodou a dusíme asi 1/2 h.Pk dáme zeleninu…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rajská omáčka z protlaku

Rajská omáčka z protlaku

Potřebné ingredience

máslo, cibule hl.mouka, 1x rajský protlak bobkový list hřebíček 2 kuličky nového koření 3 celé pepře cukr krystal - asi 3 polévkové lžíce skořice rybízová marmeláda

Postup přípravy

Jak jí dělám já... :-)
... trochu másla, cibulku, nechat zesklovatět, zaprášit moukou, udělat jíšku, přidat protlak, rozmíchat, zalít vodou, přidat bobkový list, hřebíček, asi…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Bratislavská omáčka s krůtím masem

Bratislavská omáčka s krůtím masem

Potřebné ingredience

60-70dkg krůtích prs, 1 velká nebo 2 malé cibule, 1 malá mrkev, kousek celeru, 2-3lžíce sterilovaného hrášku, 1 sterilovaná okurka, mléko, 150-200ml smetany, sůl, mletý pepř, hladká mouka na zahuštění, citronová šťáva,

Postup přípravy

Maso osolit, opepřit. Na troše rozpáleného oleje necháme zesklovatět cibuli, přidáme maso a ze všech stran opečeme do zatáhnutí.Polijeme trochou vývaru nebo horké vody, dusíme pod…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Domácí tatarská omáčka

Domácí tatarská omáčka

Potřebné ingredience

200 g majonézy, 2 lžíce octa (obzvláště se hodí estragonový), 1 lžička hladké kvalitní hořčice, trošku bílého pepře a soli, několik kapek Worcester omáčky a 2 lžičky KOŘENITÉ SMĚSI (na 3 lžičky kořenité směsi potřebujeme 5 g petrželky, 5 g kaparů, 10 g kyselé okurky, 5 g šalotky nebo cibule, 5 g sardele nebo sardelové pasty a trošku citronové kůry - jen máme li chemicky neošetřenou toto je pouze přísada do omáčky, kořenitá směs sama o sobě není omáčka,)

Postup přípravy

Kořenitá směs
Petržel a kapary jemně nasekáme. Sardel prolisujeme, máme li pastu, jen přidáme pastu. Okurku, šalotku nebo cibuli nastrouháme. Přidáme citronovou kůru…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Buřtguláš.DĚKUJI RECEPTY.CZ

Buřtguláš.DĚKUJI RECEPTY.CZ

Potřebné ingredience

Točený salám 500 g Uzené maso 100 g Brambory 500 g Cibule velká 1 ks Sádlo () nebo rostlinný olej 2 lžíce Kmín 1 špetka Majoránka 1 špetka Červená paprika 2 lžíce Sůl 1 špetka

Postup přípravy

Oloupané brambory a uvařené uzené maso nakrájíme na kostičky, salám na kolečka. Na oleji v hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou papriku a ostatní koření.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Rozstřelený ptáček

Rozstřelený ptáček

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, 2 - 3 párky, 4 okurky, 2 vejce natvrdo, 2 masoxy, sůl, pepř, 3 lžičky hořčice, kousek špeku, 1 lžíce másla, 1 lžíce sádla, hladká mouka

Postup přípravy

Kostky masa osmahneme na tuku, přidáme hořčici a masoxy. Podlijeme vodou a vaříme téměř doměkka. Poté přidáme nakrájené okurky, vejce a párky, dochutíme a necháme chvíli provařit.…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Žampionová s masem

Žampionová s masem

Potřebné ingredience

6 plátků vepřové kýty 1 velká cibule 1 malá plechovka krájených žampionů plnotučná hořčice 1 nakládaná okurka sůl,pepř,kmín sladká paprika 1 hovězí bujon trocha mouky

Postup přípravy

Cibulku pokrájíme na drobno a osmahneme dozlatova,plátky naklepeme
z obou stran osolíme,opepříme a pomažeme hořčicí.
Dáme na cibulku,krátce osmahneme zaprášíme paprikou a…

Zobrazit více...
OMÁČKY
Boloňská omáčka 2-dekuji labužník.com

Boloňská omáčka 2-dekuji labužník.com

Potřebné ingredience

4 porce 1 cibule 1 mrkev 50 g celeru 30 g slaniny 300 g mletého masa 2 lžíce rajčatového protlaku 300 ml masového vývaru 150 ml červeného vína 1 bobkový list pepř, muškát, sůl

Postup přípravy

Postup
Oloupanou cibuli, zeleninu a slaninu pokrájíme na kostičky. Slaninu rozškvaříme. Cibuli a zeleninu na ní zhruba 25 minuty osmahneme. Přidáme mleté maso a propečeme ze…

Zobrazit více...

Kategorie