KAPUSTOVÉ (ZELNÉ) ZÁVITKY
Potřebné ingredience
kapustové nebo zelné listy,mleté maso zadělané jako na karbanátky(majoránka,pepř,sůl,vejce,strouhanka,česnek),brambory,máslo
Postup přípravy
zaděláme mleté maso jako na karbanátky (já ještě přidávám grilovací koření),kapustové nebo zelné isty si spaříme ve vařící vodě ,z mletého utvoříme válečky které zabalíme do listu…
PEČENÁ ZIMNÍ ZELENINA PODLE KATEŘINY NEUMANNOVÉ
Potřebné ingredience
1 balení salátu polníčku(rukoly, nebo mix salátů), sůl a pepř, 2 červené řepy, 2 stroužky česnek, 2 pastiňáky nebo kořenové petržele, 2 sladké brambory (batáty)- nemusí být, 2 mrkve, čerstvý kozí sýr- já ho nahradila balkánským sýrem. Ingredience na zálivku: půl lžičky moučkového cukru, 2 polévkové lžíce octu balsamico, půl lžičky plnotučné hořčice, panenský olivový olej, sůl
Postup přípravy
Řepu oloupeme a nakrájíme na osminky. To stejné provedeme i s ostatní zeleninou. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do…
Brokolicový nákyp děkuji ID 216755
Potřebné ingredience
UVAŘENO PODLE -Radka Š. (Raduška78) ID 216755-1 brokolice, cca 15 dkg vepřové dušené šunky, cca 10 dkg sýru eidam, 3 stroužky česneku, strouhanka, zakysaná smetana, 2 vajíčka, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku
Postup přípravy
VYBORNÉ A DĚKUJI-Dáme si nejprve povařit na skus brokolici na jednotlivé růžičky v osolené vodě. Mezitím si pokrájíme šunku na menší kostičky a nastrouháme sýr. Smícháme společně…
LILEK POD PEŘINKOU
Potřebné ingredience
PRO 4 OSOBY: 2 LILKY,1.KUŘECÍ PRSO( LZE POUŽÍT I ML.MASO,UZENINU,UZENÉ...),CIBULE,SŮL,PEPŘ,MAJORÁNKA,SMETANA KE ŠLEHÁNÍ,MAGGI NÁPADY-SÝROVÉ(JAKÉKOLIV),TVRDÝ SÝR,OLEJ.
Postup přípravy
Lilky omyjeme,podélně rozkrojíme a částečně vydlabeme dužinu,aby vznikly lodičky. NENÍ TŘEBA SOLIT!!!.
Na pánvičce osmahneme na oleji cibulku,na ni přidáme na kousíčky…
Brokolicové placičky
Potřebné ingredience
Brokolice čerstvá( může být mražená), 3 brambory, česnek 2 - 3 stroužky, sůl, 3 lžíce mouky, 2 vejce, 15 dkg tvrdý sýr, mléko, strouhanka - na obalení
Postup přípravy
Brokolici uvařit ( tak na půl), brambory a sýr rozstrouhat na hrubém struhadle, zasypat moukou, přidat česnek, vejce a mléko ( podle hustoty.) Zamíchat, vytvořit kuličky, ty…
Výborný slabý cukeťák podle ID 116994
Potřebné ingredience
1 kg cukety, 300 - 350g eidamu, 4 vejce, 1 PP, 200ml polohrubé mouky, 150g uzeného masa, 250g šunkového salámu, trocha soli, majoránka, 2 - 3 stroužky česneku, 30ml oleje
Postup přípravy
Nastrouhat, smíchat, natřít na pečící papír vymazaný olejem ve slabé vrstvě (dávka je na 2 plechy). Péct na 190°C 40 min.
Zapečená brokolice se sýrem
Potřebné ingredience
1 brokolice, 2 větší brambory, 40 dkg sýra (Eidam), 30 dkg šunky (vcelku - může být i junior), sůl, mléko, 4 vajíčka (porce tak pro 3 - 4 lidi)
Postup přípravy
Brokolici uvaříme, do poloměkka (bude se to ještě zapékat, takže nemusí být fest měkká :-) ), uvařit brambory ve slupce, sýr nakrájet na kousky (asi 1cm plátek) nebo nastrouhat …
Zapečené kysané zelí.
Potřebné ingredience
1kg kysaného zelí,1/2kg brambor 1/2kg měkkého salámu,nebo dobrých klobásek ty jsou lepší,slad.ml.paprika a sůl.
Postup přípravy
Do vymazaného pekáčku vrstvíme na kolečka uvařené brambory na ně na kostičky nakrájenou uzeninu a potom zelí a opaprikujeme.A opakujeme,končíme bramborama,které nakonec…
Zapečený porek s jogurtem a sýrem
Potřebné ingredience
Celý porek- jen odkrojím asi 5cm z konce, jinak ho opravdu rozkrájím celý -, šunkový kabanos, velký kelímek Hollandia bílý jogurt, pepř, troška soli, mletá červená paprika, nastrouhaná gouda, cca 3 hrsti ovesných vloček.
Postup přípravy
Porek rozkrájím do mísy na kolečka, trošku osolím a přihodím vločky a rozkrájený kabík na kousky, rozmíchám a nasypu do máslem vymazané skleněnky. V celém kelímku jogurtu…
Francouzská kuchyně - Ratatouille
Potřebné ingredience
2 červené papriky, 2 cibule, 2 malé cukety (nebo jedna větší), 1 lilek, 2 rajčata, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, pepř, sůl, rozmarýn a tymián (může být i sušený, ale čerstvý je lepší) - zeleninu krájím na hrubší kousky (např. na V kráječi používám planžetu na hranolky). Jedná se o starý francouzský venkovský recept. Jednoduchý, zeleninový, velmi chutný, ne příliš náročný na přípravu. A taktéž platí stará pravda, že co ves, to trochu jiná obměna.
Postup přípravy
Pokrájíme lilek na hrubší kousky, osolíme a necháme tzv. vypotit. Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přidáme papriku, rajské, poté opláchnutý lilek a nakonec nahrubo…