Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zeleninová jídla

Přidat recept
ZELENINOVÁ JÍDLA
KAPUSTOVÉ (ZELNÉ) ZÁVITKY

KAPUSTOVÉ (ZELNÉ) ZÁVITKY

Potřebné ingredience

kapustové nebo zelné listy,mleté maso zadělané jako na karbanátky(majoránka,pepř,sůl,vejce,strouhanka,česnek),brambory,máslo

Postup přípravy

zaděláme mleté maso jako na karbanátky (já ještě přidávám grilovací koření),kapustové nebo zelné isty si spaříme ve vařící vodě ,z mletého utvoříme válečky které zabalíme do listu…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
PEČENÁ ZIMNÍ ZELENINA PODLE KATEŘINY NEUMANNOVÉ

PEČENÁ ZIMNÍ ZELENINA PODLE KATEŘINY NEUMANNOVÉ

Potřebné ingredience

1 balení salátu polníčku(rukoly, nebo mix salátů), sůl a pepř, 2 červené řepy, 2 stroužky česnek, 2 pastiňáky nebo kořenové petržele, 2 sladké brambory (batáty)- nemusí být, 2 mrkve, čerstvý kozí sýr- já ho nahradila balkánským sýrem. Ingredience na zálivku: půl lžičky moučkového cukru, 2 polévkové lžíce octu balsamico, půl lžičky plnotučné hořčice, panenský olivový olej, sůl

Postup přípravy

Řepu oloupeme a nakrájíme na osminky. To stejné provedeme i s ostatní zeleninou. Poklademe jí na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posolíme a vložíme do…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicový nákyp děkuji ID 216755

Brokolicový nákyp děkuji ID 216755

Potřebné ingredience

UVAŘENO PODLE -Radka Š. (Raduška78) ID 216755-1 brokolice, cca 15 dkg vepřové dušené šunky, cca 10 dkg sýru eidam, 3 stroužky česneku, strouhanka, zakysaná smetana, 2 vajíčka, sůl, pepř, máslo na vymazání pekáčku

Postup přípravy

VYBORNÉ A DĚKUJI-Dáme si nejprve povařit na skus brokolici na jednotlivé růžičky v osolené vodě. Mezitím si pokrájíme šunku na menší kostičky a nastrouháme sýr. Smícháme společně…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
LILEK POD PEŘINKOU

LILEK POD PEŘINKOU

Potřebné ingredience

PRO 4 OSOBY: 2 LILKY,1.KUŘECÍ PRSO( LZE POUŽÍT I ML.MASO,UZENINU,UZENÉ...),CIBULE,SŮL,PEPŘ,MAJORÁNKA,SMETANA KE ŠLEHÁNÍ,MAGGI NÁPADY-SÝROVÉ(JAKÉKOLIV),TVRDÝ SÝR,OLEJ.

Postup přípravy

Lilky omyjeme,podélně rozkrojíme a částečně vydlabeme dužinu,aby vznikly lodičky. NENÍ TŘEBA SOLIT!!!.
Na pánvičce osmahneme na oleji cibulku,na ni přidáme na kousíčky…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Brokolicové placičky

Brokolicové placičky

Potřebné ingredience

Brokolice čerstvá( může být mražená), 3 brambory, česnek 2 - 3 stroužky, sůl, 3 lžíce mouky, 2 vejce, 15 dkg tvrdý sýr, mléko, strouhanka - na obalení

Postup přípravy

Brokolici uvařit ( tak na půl), brambory a sýr rozstrouhat na hrubém struhadle, zasypat moukou, přidat česnek, vejce a mléko ( podle hustoty.) Zamíchat, vytvořit kuličky, ty…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Výborný slabý cukeťák podle ID 116994

Výborný slabý cukeťák podle ID 116994

Potřebné ingredience

1 kg cukety, 300 - 350g eidamu, 4 vejce, 1 PP, 200ml polohrubé mouky, 150g uzeného masa, 250g šunkového salámu, trocha soli, majoránka, 2 - 3 stroužky česneku, 30ml oleje

Postup přípravy

Nastrouhat, smíchat, natřít na pečící papír vymazaný olejem ve slabé vrstvě (dávka je na 2 plechy). Péct na 190°C 40 min.

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečená brokolice se sýrem

Zapečená brokolice se sýrem

Potřebné ingredience

1 brokolice, 2 větší brambory, 40 dkg sýra (Eidam), 30 dkg šunky (vcelku - může být i junior), sůl, mléko, 4 vajíčka (porce tak pro 3 - 4 lidi)

Postup přípravy

Brokolici uvaříme, do poloměkka (bude se to ještě zapékat, takže nemusí být fest měkká :-) ), uvařit brambory ve slupce, sýr nakrájet na kousky (asi 1cm plátek) nebo nastrouhat …

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečené kysané zelí.

Zapečené kysané zelí.

Potřebné ingredience

1kg kysaného zelí,1/2kg brambor 1/2kg měkkého salámu,nebo dobrých klobásek ty jsou lepší,slad.ml.paprika a sůl.

Postup přípravy

Do vymazaného pekáčku vrstvíme na kolečka uvařené brambory na ně na kostičky nakrájenou uzeninu a potom zelí a opaprikujeme.A opakujeme,končíme bramborama,které nakonec…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Zapečený porek s jogurtem a sýrem

Zapečený porek s jogurtem a sýrem

Potřebné ingredience

Celý porek- jen odkrojím asi 5cm z konce, jinak ho opravdu rozkrájím celý -, šunkový kabanos, velký kelímek Hollandia bílý jogurt, pepř, troška soli, mletá červená paprika, nastrouhaná gouda, cca 3 hrsti ovesných vloček.

Postup přípravy

Porek rozkrájím do mísy na kolečka, trošku osolím a přihodím vločky a rozkrájený kabík na kousky, rozmíchám a nasypu do máslem vymazané skleněnky. V celém kelímku jogurtu…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Francouzská kuchyně - Ratatouille

Francouzská kuchyně - Ratatouille

Potřebné ingredience

2 červené papriky, 2 cibule, 2 malé cukety (nebo jedna větší), 1 lilek, 2 rajčata, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, pepř, sůl, rozmarýn a tymián (může být i sušený, ale čerstvý je lepší) - zeleninu krájím na hrubší kousky (např. na V kráječi používám planžetu na hranolky). Jedná se o starý francouzský venkovský recept. Jednoduchý, zeleninový, velmi chutný, ne příliš náročný na přípravu. A taktéž platí stará pravda, že co ves, to trochu jiná obměna.

Postup přípravy

Pokrájíme lilek na hrubší kousky, osolíme a necháme tzv. vypotit. Na oleji zpěníme cibuli, když zesklovatí, přidáme papriku, rajské, poté opláchnutý lilek a nakonec nahrubo…

Zobrazit více...

Kategorie