Francouzská kuchyně - Ratatouille
Potřebné ingredience
2 červené papriky, 2 cibule, 2 malé cukety (nebo jedna větší), 1 lilek, 2 rajčata, 1 plechovka loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, pepř, sůl, rozmarýn a tymián (může být i sušený, ale čerstvý je lepší) - zeleninu krájím na hrubší kousky (např. na V kráječi používám planžetu na hranolky). Jedná se o starý francouzský venkovský recept. Jednoduchý, zeleninový, velmi chutný, ne příliš náročný na přípravu. A taktéž platí stará pravda, že co ves, to trochu jiná obměna.
Postup přípravy
Plechovku s rajčaty můžete nahradit domácími spařenými a nakrájenými rajčátky. Ale bohužel většinou u nás v Čechách rajská jablíčka nemají tu správnou sluníčkovou chuť. Plechovku s rajčaty dával i starý pán (můj tehdejší skoro tchán), který mě tento recept naučil.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu












