Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky

Potřebné ingredience

250ml vlažné mléka,špetka soli,lžíce cukru,2 lžíce solamylu(já nedala ,dala jsem 1 vejce),lžíce rozehřátého másla,50dkg pol.mouky,2 lžičky suš.droždí

Postup přípravy

nasypeme do pekárny v obvyklém pořadí.Překvapila mě vláčnost těsta,nelepilo,jsem spokojená.Nevím odkud jsem si recept uložila,zda je odtud nebo odjinud,opravdu netuším!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koláče

Moravské koláče

Potřebné ingredience

2 dl vlažného mléka, 150g rozpuštěného másla, 1 vejce, špetka soli, 200g hladké mouky, 200g polohrubé mouky,100g cukru krupice,20g klasického droždí, citronová kůra.. 1 vejce na potření. Tvaron s cukrem vejcem a rozinkami na náplň a povidla nebo marmeládu . ( já dala domácí jablková ) . Drobenka - tu dělám od oka a míchám opět hladkou a polohrubou mouku a moučkový cukr. Ale to určitě každá máte svůj osvědčený recept. Z těsta se udělá podle velikosti 20 -25 koláčů, já dělám malinké a měla jsem jich 30. Těsto můžete udělat i normálně pokud nemáte pekárnu. Kynout asi 1 hod .

Postup přípravy

Vše dáme do pekárny - tekuté jako první. Ještě před ukončením míchání raději kontroluji zda neni těsto příliš řídké (neteče) a pokud ano přidám trochu mouky polohrubé. Ale těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pražské koláče

Pražské koláče

Potřebné ingredience

Těsto: 300 g hladké a 300 g polohrubé mouky, 225 ml mléka, 130 g másla, 100 g cukru, 2 vejce, 30 g droždí, 1,5 lžičky soli. Náplň: 350 ml mléka, 100 g cukru krupice, 1 vanilkový pudinkový prášek, 50 g másla, 250 ml smetany ke šlehání. Drobenka: 50 g hrubé mouky, 50 g cukru moučka, 30 g másla, ½ lžičky skořice.

Postup přípravy

Těsto: Do pekárny nalijeme rozpuštěné vlažné máslo a vlažné mléko s rozmíchanými vajíčky. Z cukru si odebereme 1 lžíci stranou, zbytek cukru nasypeme do pekárny. Přisypeme prosáté…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sladké makovky

Sladké makovky

Potřebné ingredience

Těsto: 260ml mléka, 1/2 kostky droždí, 100g rozpuštěné Hery (nebo 50g másla,50g Hery), 100g krystal.cukru, 550g polohrubé mouky, špetka soli, 1 lžička skořice Náplň: 200g mletého máku,1 vanilkový cukr,1-2 lžičky skořice,3-4 lžíce cukru promícháme a povaříme na kaši v cca 200ml mléka.Po vychladnutí můžeme přimíchat 2-3 lžíce povidel. Pokud náplň zbyde,můžeme ji zamrazit a použít v příštím pečení. Obměna náplně-voňavá ořechová: 250-350g mletých ořechů smícháme s 4-5 lžicemi moučkového cukru a 100-150g přepuštěného másla

Postup přípravy

Těsto připravíme v domácí pekárně. Když je hotové, rozdělíme ho dva stejné díly.Těsto vyválíme na obdélníkovou placku,natřeme na ni část náplně.Pak ji podélně složíme na třetiny…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Koláče - krásně měkké a vláčné i na druhý den

Potřebné ingredience

Těsto: 1/2 kostky kvasnic, 250-300ml mléka, 60g cukru krupice, 500g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 60g másla, 1 žloutek, špetka soli - do domácí pekárny dát v pořadí: žloutek, rozpuštěné máslo, špetku soli, prosátou mouku a prosátý cukr, vanilkový cukr, kvásek z kvasnic a ohřátého mléka. Po vykynutí vytvořit koláče, uprostřed zploštit, naplnit nádivkami (nejlépe sáčkem nebo zdobičkou), pomašlovat bílkem s troškou mléka a upéct na střední teplotu. Hned po upečení zacukrovat, aby se vlhkost udržela uvnitř a koláče nevysychaly.

Postup přípravy

Veškeré kynuté pečivo peču z tohoto těsta, skvěle chutná, netvrdne a nevysychá.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Super...dukátové buchtičky s krémem...z pekárny

Super...dukátové buchtičky s krémem...z pekárny

Potřebné ingredience

250 ml mléka 5 lžic rozpuštěného másla 30g moučkového cukru trohu soli citrónová kůra 1 žloutek 1 vařená strouhaná brambora 500g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Po vykynutí "užmoulat" kuličky a rovnat postupně na plech
nechat chvilku kynout, pomazat sádlem a dáme péct na 180°C dokud není barva

rychlejší a efektivnější, než…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VÝNIKAJÍCÍ HONZOVE BUCHTY

VÝNIKAJÍCÍ HONZOVE BUCHTY

Potřebné ingredience

280ML mléka 62G rozpuštěného másla 250G hladké mouky 250g polohrubé mouky 5PL cukr moučka špetka soli 2ČL sušených kvasnic 1/2 sáčku prdopeč kousek másla na potření

Postup přípravy

Takhle jak je to napsáno,dáme postupně do pekárny a zapneme program-těsto. Po vyjmutí,rozdělíme na 12dílků. A dáváme náplň (tvaroh,povidla,nutelu). Zabalíme a dáváme na plech…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VALAŠSKÉ FRGÁLE

VALAŠSKÉ FRGÁLE

Potřebné ingredience

250 ml mléka 1 lžička soli 2 žloutky 50 g oleje + 50 g sádla 75 g cukru citronová kůra a trochu šťávy 500 g polohrubé mouky 2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále
(těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly a rozválíme na
průměr 30 cm.…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
♫ VÝBORNÝ MAZANEC ♫

♫ VÝBORNÝ MAZANEC ♫

Potřebné ingredience

mléko, máslo (nebo Hera), cukr krystal, vanilkový cukr, sůl, polohrubá mouka, instantní droždí kdo má rád, tak rozinky, madličky, kandované ovoce...

Postup přípravy

Do domácí pekárny dáváme ingredience podle uvedeného pořadí :
275ml mléka
100g rozpuštěného másla (nebo Hery)
5 lžic krystalového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
1…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Základní recept na chleba v domácí pekárně

Základní recept na chleba v domácí pekárně

Potřebné ingredience

300 ml vody, 2 lžičky cukru, 2 lžičky soli, 1 lžička kmínu, 500 g hladké pšeničné mouky, 1 lžička inst. droždí

Postup přípravy

program základní (ETA - I KLASIK)
velikost I
kůrka střední

Recept je vhodný pro úplné začátečníky. Chlebík na fotce je přesně podle receptu, jen z hladké mouky. Část…

Zobrazit více...

Kategorie