Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
VYBORNY ZEMIAKOVY CHLEBIK

VYBORNY ZEMIAKOVY CHLEBIK

Potřebné ingredience

300ml. vody, 550g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce ,ak niekto chce moze si pridat nejake semiačka

Postup přípravy

V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky...ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnuť a piekla som to v rure na 200 st asi 3/4 hodinu.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA

HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA

Potřebné ingredience

NEVÍM UŽ OD KOHO JE RECEPTÍK,ALE JE VÝBORNÝ.

Postup přípravy

2.hr VODY
3.hr.HLADKÉ MOUKY
2.hr.ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY
2.č.l. SOLI
1.č.l. CUKRU
1.č.l. SUŠENÉ DROŽDÍ
2.č.l. KMÍNU
__________________________
PEKÁRNA…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TOUSTOVÝ CHLÉB-opravdu dobrý....

TOUSTOVÝ CHLÉB-opravdu dobrý....

Potřebné ingredience

320ml vlažného mléka,70ml oleje,500g polohrubé mouky,30g bramborového škrobu(solamyl),1lžička soli,1lžička suš.droždí,špetka cukru..

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložit do pekárny,někdo má program "toustový chléb",já ne,zvolím obyčejný chléb-musíte si to přizpůsobit své pícce,zvolte raději světlou kůrku,já…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Celozrnné houstičky,bagetky,rohlíčky

Potřebné ingredience

200 ml mléka, 100 ml oleje, 200 g hladké mouky, 250 g celozrnné mouky, 1/2 čerstvého droždí nebo 2 čajové lžičky sušeného, 1 čaj.lžička soli , 1 čaj.lžička cukru, zrníčka všeho druhu (sezam,mák,dýňová semínka, slunečnicová semínka,...)

Postup přípravy

Uvedené ingredience dáme přesně v tomto pořadí do domácí pekárny a uhněteme. Sledujeme konzistenci těsta, když je matlavé, přidáme hl. mouku, když se drobí, mírně podlejeme mlékem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
"Bosniaky"  so syrom a petr.vnatou

"Bosniaky" so syrom a petr.vnatou

Potřebné ingredience

CESTO:300g hl.muky,100 g celozrnnej muky,trošku cukru,1 čl soli,1/3 drozdia,250 ml mlieka,1PL oleja PLNKA:kusok zmaknuteho masla,nastruhany tvrdy syr,1 PL petrz.vnate,semiačka podla chuti

Postup přípravy

Cesto si vypracujeme v pekarni a nechame 1 hod kysnut.Potom si cesto rozdelime na rovnake časti,ak chcete menšie ,tak na 6 ,ak vačšie tak na 4 časti.Vyformujeme podlhovasty valček…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky z domácí pekárny

Housky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Recept mám od kamarádky: 250ml mléka, 30g másla, 175g hrubé mouky, 200g hladké mouky, 1,5 lžičky soli, 1 lžíce cukru, 1 lžička sušeného droždí, příp. mletý kmín, sušený česnek, apod.+posyp

Postup přípravy

Na dno DP nalít tekuté přísady, nasypat sypké přísady, nahoru na jednu stranu sůl, na druhou droždí a cukr. Po vykynutí uplést houstičky, pomašlovat např. mlékem, příp. posypat,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kynuté buchty z pekárny

kynuté buchty z pekárny

Potřebné ingredience

250ml mléka 100ml oleje 2 vajíčka 1 lžička soli 100g moučkový cukr citronová kůra 350dkg polohrube mouky 250dkg hladké mouky,droždí pak náplně ja použila povidla, nutelu, marmelada jahodová marmelada ostruzinovoboruvková mohly by se použít i jené dle chuti co ma kdo rád

Postup přípravy

vše postupně dáme do pekárny a necháme pracovat a pak kynout
po vykynutí děláme bochánky plněné připravenými náplněmi a střídáme pak dame peci

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
***VÝÝÝBORNÝ KEFÍROVÝ CHLEBÍK***

***VÝÝÝBORNÝ KEFÍROVÝ CHLEBÍK***

Potřebné ingredience

150 ml kefíru/podmáslí 280 ml mléka 2 PL olivového oleje 1PL octa 2 a půl lžičky soli 1 lžička kmínu 1 lžička cukru 120 gr. chlebové mouky 380 gr. hladké mouky 1 a půl lžičky droždí semínka dle libosti

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny v uvedeném pořadí, semínka až po zvukovém znamení. Množství mouky se dá různě kombinovat, můžete dát víc chlebové, míň hladké, nebo jen chlebovou, potom…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Masopustní šišky

Masopustní šišky

Potřebné ingredience

500g hladké mouky,250 ml mléka,3 žloutky,40g m.cukru,2 lžíce oleje,1 lžíce rumu,sůl,25g droždí,vanilkový cukr,rozinky asi 5 dkg,tuk na smažení

Postup přípravy

Do nádoby si dáme mléko,rum , olej a žloutky ,které trochu rozšleháme ,na to nasypeme mouku,do jednoho rohu dáme oba cukry ,do druhého špetku soli a navrch rozdrobíme droždí…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný i druhý den

Barches - šábesový chléb, též "chala", výborný…

Potřebné ingredience

160 ml vlažné vody, 1 celé vejce, 1 žloutek, 40 ml rostlinného oleje, 400 g hladké mouky, půl lžičky cukru, 1 lžička soli, půl kostky droždí. Na potření vejce rozmíchané s vodou, sezam nebo mák na posypání.

Postup přípravy

Postup určitě netřeba dlouze popisovat, pekárnu nastavit na program "těsto", případně dosypat mouku nebo přidat trochu vody. Po ukončení programu záleží na Vás, jaký tvar…

Zobrazit více...

Kategorie