Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb z domací pekárny

Kváskový chléb z domací pekárny

Potřebné ingredience

400 ml žitného kvasu 200-250 ml vlažné vody -podle konzistence kvásku 2-3 lžičky soli1 lžička kmínu250 g hladké mouky250 g chlebové pšeničné mouky 10 g kvasnic -sušených tak 1.5 lžíčky

Postup přípravy

Do pekárny vložím ,kvas spolu s vodou ,vody dávám nejdříve méně ,později při míchání vodu přilévám podle potřeby ,vložíme mouku,do jednoho rohu nádoby sůl,do druhého kmín,do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vločková kaše z domácí pekárny

Vločková kaše z domácí pekárny

Potřebné ingredience

3 lžíce cukru krupice 1 vanilkový cukr špetka soli 50 g másla 125 g ovesných vloček 1 litr mléka

Postup přípravy

Recept není můj je od p.Taminky
Všechno dáme do domácí pekárny v uvedeném pořadí,spustíme celý program marmeláda ,mně trvá 1hodinu 20 minut.
Poté nalijeme do připravených…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgál z domácí pekárny

Frgál z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla

Postup přípravy

Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborná Telčská vanočka

Výborná Telčská vanočka

Potřebné ingredience

275ml mléka , půlku čerstvého droždí, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr, strouhaná cit.kůra, 110g másla, 250g hl.mouka, 250g polohr.mouka ,1 menší kávová lzicka soli, rozinky,mandle.

Postup přípravy

Já zadelavam těsto v dom.pekárně nejprve mléko,přidám rozpuštěné máslo, droždí vanilk.cukr +cukr krupice ,kůru z citronu a nakonec mouku a sůl. Necháme zadělat v pekárně na…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Moravské koláče z domácí pekárny

Moravské koláče z domácí pekárny

Potřebné ingredience

2 vejce, 80 ml oleje, 220 ml vody, 1 KL soli, 4 PL cukru, 600 g polohrubé mouky (nebo hladké a polohrubé půl na půl), 1 sáček sušeného droždí, 1 kostka tvarohu + cukr + máslo, povidla, drobenka, vejce na potření.

Postup přípravy

Těsto připravíme v domácí pekárně. Po vykynutí rozdělíme na cca 14 kousků. Vymačkáme jako na koláček, vložíme 1 větší lžičku tvarohu a zabalíme jako buchtu. Necháme chvilku…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Slunečnicový chlebík

Slunečnicový chlebík

Potřebné ingredience

Suroviny: 250 ml vody 1 lžička soli 2 lžíce rozpuštěného másla (tuku, oleje) 1 lžíce medu 1/2 hrnku slunečnicových semen 280 g žitné chlebové mouky 125 g hladké mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí

Postup přípravy

Dnešní ráno nám provoněl byt tento slunečnicový chlebík...Vyzkoušeli jsme odložený start na pekárně a zatím co my jsme spali, tohle nám vyrostlo v pekárně... Je výborný a všem ho…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Sekaná z pekárny

Sekaná z pekárny

Potřebné ingredience

1kg mletého mix masa, 2vejce, hrst majoránky (doporučuji méně), pepř, sůl, 4 větší stroužky česneku, 1 střední usmaženou cibulku i s trochou oleje, 2-3 lžíce strouhanky, 1/2 lžičky prdopeče, 2lžíce Bramboráku v prášku (nedávala jsem tam, bramborák v prášku nekupuji).

Postup přípravy

Vše v míse smícháme, když je řídké přidáme strouhanku. Když husté-trochu oleje. Dáme do pekárny a zapneme pečení. Peče se asi 1hod.20minut. Vyklopíme z formy a neotáčíme, krájíme.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté lívanečky

Kynuté lívanečky

Potřebné ingredience

500ml mléka,1 vejce,400g hladké mouky,2 lžíce cukru,1 lžička droždí,špetka soli.

Postup přípravy

Suroviny dáme do pekárny a zapnem program těsto.Pak smažíme na oleji lívanečky,sypeme cukrem,skořicí nebo pomažem marmeládou.Jsou moc dobry:-)))

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia (italský chléb)

Focaccia (italský chléb)

Potřebné ingredience

200-220ml vody, 75ml bílého vína, 50g olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, špetka cukru, bylinky dle chuti (tymián + oregano nebo rozmarýn nebo šalvěj), 1-2 hrsti černých oliv na plátky, hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Těsto s bylinkami, bez oliv, necháme zadělat v pekárně. Olivy přidáme buď před koncem hnětení nebo je do těsta zapracujeme ručně po vykynutí. Z těsta rukou vytvoříme na plechu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Těsto z pekárny-CHLÉB S PODMÁSLÍM

Těsto z pekárny-CHLÉB S PODMÁSLÍM

Potřebné ingredience

100ml vlažného mléka,1lžička cukru,1/2kostky čerstvého droždí(21g),500g hladké mouky1lžička soli,250ml vlažného podmáslí.

Postup přípravy

Smíchám mléko,cukr,rozdrobené droždí,lžíci mouky v misce,nechám vzejít.Naliji do pícky,poté dám další ingredience,zapnu program "těsto",nechám zpracovat,vykynout(pokud je…

Zobrazit více...

Kategorie