HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA
Potřebné ingredience
NEVÍM UŽ OD KOHO JE RECEPTÍK,ALE JE VÝBORNÝ.
Postup přípravy
2.hr VODY
3.hr.HLADKÉ MOUKY
2.hr.ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY
2.č.l. SOLI
1.č.l. CUKRU
1.č.l. SUŠENÉ DROŽDÍ
2.č.l. KMÍNU
__________________________
PEKÁRNA…
HOUSTIČKY Z MAJONÉZY
Potřebné ingredience
1 majonézu ve vaničce ,1 lžička soli, 2 lžičky cukru, cca200 ml méka (dávám už jen od oka),1/2kg polohrubé mouky (když nemám polo, dávám i hladkou) a 30g čerstvých kvasnic.
Postup přípravy
Vše naházet do pekárny a program těsto.Z této dávky mám tak 10/12 houstiček,záleží jak děláte velké.
------------------------------------------------
Samozřejmě,že jde těsto…
Kefirovy chleb
Potřebné ingredience
350ml kefíru, 100ml vlažné vody, 1PL octa, 1PL oleje, 450g pšeničné mouky chlebové ( v pripade potreby behem hneteteni touto moukou dosypavam., 50g žitné mouky celozrne a 50 g. celozrne psenicne, do jednoho rohu 2ČL soli, do druhého 1 p.l. kminu mleteho a 1 lzicku kminu celeho na mouku dulek a do něj asi 1/4 čerstvého droždí, na droždí 1ČL cukru.
Postup přípravy
Všechny přísady dáme v uvedeném pořadí do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme na základní program testo.
Kdyz je testo vykynute tak ho nezne vyklopim na hodne pomouceny ( hladkou…
Poleva na perníčky,bez kousků a zdlouhavého prosívaní…
Potřebné ingredience
190 g moučkového cukru plus trošku solamylu (asi 10 gramů) 2 ks bílků,pár kapek citonové štávy (čajová lžička) přikápnout oleje (tak dvě tři kapky)
Postup přípravy
Polevu jsem dělala každý rok a nikdy se mi nepovedla.Prosívala jsem a pak stejně se mi ucpával
sáček kousíčky.Nakonec jsem raději kupovala barevné polevy se zdobítky nebo…
CHLEBÍK S CIBULÍ A MAJORÁNKOU
Potřebné ingredience
podle Jana L. (JanaLud) ID 151078
Podmáslový chléb
Potřebné ingredience
320 ml podmáslí, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžíce kmínu, 120 g žitné chlebové mouky, 380 g hladké mouky, 1/2 čerstvého droždí
Postup přípravy
Do pekárny dáme podmáslí, olej. ocet, sůl, kmín, mouku. Do mouky uděláme důlek kde dáme lžičku cukru a na to dáme droždí.
Program - základní, velikost 1000 g , střední kůrka
PUDINKÁČE podle Eva R. (Bona1) ID 46364
Potřebné ingredience
500g polohrubé mouky, necelých 300ml mléka, 1/4 (62,5g) rozpuštěného tuku na pečení , 5 polévkových lžic práškového cukru, 1/2 kostky droždí, špetka soli. Na náplň: 250ml mléka, 1 jakýkoliv pudink , cukr dle chuti, 1/4 kostky tuku na pečení. Já jsem ještě použila povidla a nutelu.
Postup přípravy
V domácí pekárně si zaděláme na těsto, mezitím uvaříme pudink do horkého vmícháme 1/4 kostky tuku na pečení necháme vychladit.
Těsto rozdělíme na 6 dílků každý vyválíme…
pomerančový džem
Potřebné ingredience
750 g pomerančů bez slupky+ 1 bio pomeranč se slupkou navíc, 250 g želírovacího cukru (Labeta 4+1), šťáva z 1 citronu, rum na vypláchnutí sklenic
Postup přípravy
oloupané pomeranče rozkrájet na malé kousky a vložit do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhat kůru, jen oranžovou část a dát do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupat, vyhodit a…
Cereální chlebík s mlékem
Potřebné ingredience
350 ml vody, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky polotučného sušeného mléka / pokud není tak dáme 200 ml mléka + 150 ml vody / , 2,5 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky octa, 2 lžičky olivového oleje, 50 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g celozrnné žitné mouky, 360 hl. mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
Přísady vkládáme do pekárny v pořadí jak jsou napsané, musí mít pokojovou teplotu. Mléko popřípadě trošku ohřívám, aby nebylo studené.
Program: základní (1), velikost střední,…
Frgál z domácí pekárny
Potřebné ingredience
Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla
Postup přípravy
Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…