Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA

HRNKOVÝ POVEDENÝ CHLEBA

Potřebné ingredience

NEVÍM UŽ OD KOHO JE RECEPTÍK,ALE JE VÝBORNÝ.

Postup přípravy

2.hr VODY
3.hr.HLADKÉ MOUKY
2.hr.ŽITNÉ CHLEBOVÉ MOUKY
2.č.l. SOLI
1.č.l. CUKRU
1.č.l. SUŠENÉ DROŽDÍ
2.č.l. KMÍNU
__________________________
PEKÁRNA…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
HOUSTIČKY Z MAJONÉZY

HOUSTIČKY Z MAJONÉZY

Potřebné ingredience

1 majonézu ve vaničce ,1 lžička soli, 2 lžičky cukru, cca200 ml méka (dávám už jen od oka),1/2kg polohrubé mouky (když nemám polo, dávám i hladkou) a 30g čerstvých kvasnic.

Postup přípravy

Vše naházet do pekárny a program těsto.Z této dávky mám tak 10/12 houstiček,záleží jak děláte velké.
------------------------------------------------
Samozřejmě,že jde těsto…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kefirovy chleb

Kefirovy chleb

Potřebné ingredience

350ml kefíru, 100ml vlažné vody, 1PL octa, 1PL oleje, 450g pšeničné mouky chlebové ( v pripade potreby behem hneteteni touto moukou dosypavam., 50g žitné mouky celozrne a 50 g. celozrne psenicne, do jednoho rohu 2ČL soli, do druhého 1 p.l. kminu mleteho a 1 lzicku kminu celeho na mouku dulek a do něj asi 1/4 čerstvého droždí, na droždí 1ČL cukru.

Postup přípravy

Všechny přísady dáme v uvedeném pořadí do pekárny (tekuté, sypké) a zapneme na základní program testo.
Kdyz je testo vykynute tak ho nezne vyklopim na hodne pomouceny ( hladkou…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Poleva na perníčky,bez kousků a zdlouhavého prosívaní,konečně povedená a bez práce

Poleva na perníčky,bez kousků a zdlouhavého prosívaní…

Potřebné ingredience

190 g moučkového cukru plus trošku solamylu (asi 10 gramů) 2 ks bílků,pár kapek citonové štávy (čajová lžička) přikápnout oleje (tak dvě tři kapky)

Postup přípravy

Polevu jsem dělala každý rok a nikdy se mi nepovedla.Prosívala jsem a pak stejně se mi ucpával
sáček kousíčky.Nakonec jsem raději kupovala barevné polevy se zdobítky nebo…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBÍK S CIBULÍ A MAJORÁNKOU

CHLEBÍK S CIBULÍ A MAJORÁNKOU

Potřebné ingredience

podle Jana L. (JanaLud) ID 151078

Postup přípravy

je úžasný!

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Potřebné ingredience

320 ml podmáslí, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1 lžíce kmínu, 120 g žitné chlebové mouky, 380 g hladké mouky, 1/2 čerstvého droždí

Postup přípravy

Do pekárny dáme podmáslí, olej. ocet, sůl, kmín, mouku. Do mouky uděláme důlek kde dáme lžičku cukru a na to dáme droždí.
Program - základní, velikost 1000 g , střední kůrka

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
PUDINKÁČE podle Eva R. (Bona1) ID 46364

PUDINKÁČE podle Eva R. (Bona1) ID 46364

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, necelých 300ml mléka, 1/4 (62,5g) rozpuštěného tuku na pečení , 5 polévkových lžic práškového cukru, 1/2 kostky droždí, špetka soli. Na náplň: 250ml mléka, 1 jakýkoliv pudink , cukr dle chuti, 1/4 kostky tuku na pečení. Já jsem ještě použila povidla a nutelu.

Postup přípravy

V domácí pekárně si zaděláme na těsto, mezitím uvaříme pudink do horkého vmícháme 1/4 kostky tuku na pečení necháme vychladit.
Těsto rozdělíme na 6 dílků každý vyválíme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
pomerančový džem

pomerančový džem

Potřebné ingredience

750 g pomerančů bez slupky+ 1 bio pomeranč se slupkou navíc, 250 g želírovacího cukru (Labeta 4+1), šťáva z 1 citronu, rum na vypláchnutí sklenic

Postup přípravy

oloupané pomeranče rozkrájet na malé kousky a vložit do nádoby pekárny. Z biopomeranče nastrouhat kůru, jen oranžovou část a dát do pečicí nádoby. Bílou slupku oloupat, vyhodit a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Cereální chlebík s mlékem

Cereální chlebík s mlékem

Potřebné ingredience

350 ml vody, 2 lžičky cukru, 1,5 lžičky polotučného sušeného mléka / pokud není tak dáme 200 ml mléka + 150 ml vody / , 2,5 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky octa, 2 lžičky olivového oleje, 50 g celozrnné pšeničné mouky, 150 g celozrnné žitné mouky, 360 hl. mouky, 1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy

Přísady vkládáme do pekárny v pořadí jak jsou napsané, musí mít pokojovou teplotu. Mléko popřípadě trošku ohřívám, aby nebylo studené.
Program: základní (1), velikost střední,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Frgál z domácí pekárny

Frgál z domácí pekárny

Potřebné ingredience

Na 6 velkých koláčů: 250 ml mléka 10 dkg kvasnic (nebo tak 6g sušených) 8 kostek cukru 2 celá vajíčka 250 ml oleje nebo 250 g sádla (trochu rozpustit) malá lžička soli 300g hladké mouky 300g polohrubé mouky Náplň: tvarohová - 1 kg tvarohu, 1 balíček rozinek, 1 hrnek krystalového cukru, 1 vanilkový puding, 1 vanilkový cukr Posýpátko, posypka, žmolenka, drobenka 125g hery nebo másla, lžička mletého cukru, mouka hladká i polohrubá dle potřeby Povidla

Postup přípravy

Z prvních tří surovin si připravím kvásek. Pokud děláte těsto jako já v pekárně, tak úplně všechny suroviny dáte do ní a uděláte si těsto, jak jste zvyklé. Samozřejmě nejprve…

Zobrazit více...

Kategorie