Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky s bylinkami

Housky s bylinkami

Potřebné ingredience

300 g Bioharmonie celozrnne jemne mlete spaldove mouky, 200 g Bioharmonie psenicne mouky hladke, 1 ks drozdi, 1 lzice trtinoveho cukru, 1,5 dcl vlazneho mleka, 2 lzicky morske solil spetka pepte, 5 lzic olivoveho oleje, 250 ml vody, 3 mlade cibulky s nati, 4 lzice je,ne nasekanyc bylinek (bazalka, oregano, petrzelka, majoranka, 1 vejce na potreni, hrubou sul na posypani.

Postup přípravy

Nechame vzejit kvasek (z mleka, cukru a drozdi), ktery pridame do mouky smichane se soli. Pridame olej, vodu, pepr, bylinky, najemno nasekanou cibulku a vymichame v hladke testo,…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Limburgský jablečný koláč

Limburgský jablečný koláč

Potřebné ingredience

Těsto: 125 ml mléka, 1 vejce, 40 g Hery, 40 g cukru krupice, ½ lžičky soli, 350 g polohrubé mouky, 21 g droždí. Náplň: 600 g drobně nakrájených jablek, 50 g rozinek, 50 g cukru krupice, ½ lžičky skořice, 1 lžíce Solamylu.

Postup přípravy

Těsto: Do vlažného mléka rozmícháme vejce, nalije do pekárny spolu s rozpuštěnou vlažnou Herou. Přidáme cukr, sůl, prosátou mouku a rozdrobené droždí na lžičku cukru. Zapneme…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Housky z celozrnné mouky sypané sezamem

Housky z celozrnné mouky sypané sezamem

Potřebné ingredience

700g celozrnné jemně mleté pšeničné mouky, 550ml mléka, 1 lžička cukru a 1 kostka čerstvého droždí, 3 PL olivového oleje a 2 lžičky soli, sezam na posyp a vajíčko na pomašlování

Postup přípravy

Těsto necháme vykynout v pekárně (prg těsto), pak umotáme housky nebo rohlíky a necháme asi 20min kynout, pomašlujeme vejcem, posypeme sezamem, kdo chce tak i kmínem či solí.... a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pizza rohlíčky se slaninou a sýrem - rychlé a moc moc dobré. Těsto se nelepí, dobře se s ním pracuje.

Pizza rohlíčky se slaninou a sýrem - rychlé a moc moc…

Potřebné ingredience

300ml mléka, 42g droždí, 1 lžička cukru, 150ml oleje, 600g hladké mouky, 2 lžičky soli, 1 lžička sušeného oregána. Dále si připravíme vajíčko na potírání, kečup, koření na pizzu (nebo bazalku a oregáno), asi 20 dkg slaniny a asi 30 dkg eidamu - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

Suroviny nandáme do pekárny v pořadí tekuté + rozdrobené droždí a cukr, pak mouka, sůl, oregáno.
Zapneme program těsto. Po vykynutí (krásně nakynulo - tlačilo se na víko),…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynutá pizza kolečka

Kynutá pizza kolečka

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, asi 300ml vody, 25g droždí, 1 lžička soli, 1 lžíce olivového oleje, špetka cukru. Náplň: 200g šunky nebo slaniny, 200g sýru podle chuti, 1 lžíce oregana, 1 rajský protlak, olivový olej, sušený česnek, sůl, cukr, 4 žampiony

Postup přípravy

Ingredience na těsto necháme zpracovat v pekárně na program "těsto", poté vyválíme na obdélník, potřeme rajčatovou omáčkou (rajský protlak + olej + voda + sůl + cukr +…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Dobroucke zdrave celozrnne housticky se seminky. Postup s obrazky

Dobroucke zdrave celozrnne housticky se seminky.…

Potřebné ingredience

260 ml. vlazne vody, 3 vrchovate lzice oleje. Ja pouzivam olivovy, ale muze byt asi jakykoli, jedna zarovnana lzice soli, 300g celozrnne mouky chlebove a 200 g. celozrnne mouky normalni. ( V anglii maji pouze hladkou , tak pouzivam celozrnnou hladkou) 18 g cerstvych kbasnic a jedna lzicka soli. Seminka dle chuti, Ja pouzivam dynove seminko, slunecnicove, lnene a sezamove.

Postup přípravy

Bydlim v Anglii a proto pouzivam suroviny anglicke. Na fotkach jsou tedy vsechny suroviny s anglickymi nazvy. Urcite, ale v CR jsou k dostani vsechny tyto suroviny take, Mozna i…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Focaccia (italský chléb)

Focaccia (italský chléb)

Potřebné ingredience

200-220ml vody, 75ml bílého vína, 50g olivového oleje, 2 lžičky soli, 500g hladké mouky, 1/4 droždí, špetka cukru, bylinky dle chuti (tymián + oregano nebo rozmarýn nebo šalvěj), 1-2 hrsti černých oliv na plátky, hrubozrnná sůl

Postup přípravy

Těsto s bylinkami, bez oliv, necháme zadělat v pekárně. Olivy přidáme buď před koncem hnětení nebo je do těsta zapracujeme ručně po vykynutí. Z těsta rukou vytvoříme na plechu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Výborné rohlíčky s turistickým salámem a nivou

Výborné rohlíčky s turistickým salámem a nivou

Potřebné ingredience

500g polohr.mouky,220 ml mléka,150 ml oliv.oleje(nebo slunečnicový).2 žloutky,1 sáček sušeného droždí,půl pr.do pečiva,půl lžičky soli,1 lžička cukru,200g turistického salámu,150g str.Nivy,kmín

Postup přípravy

Do pekárny dáme nejdříve vlažné mléko,olej a žloutky.Pak vsypeme mouku smích.s pr.do pečiva.Dáme do jednoho rohu sůl do druhého cukr a navrch droždí a zapneme program těsto.(když…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
♣ Perníkové trdelníky ♣

♣ Perníkové trdelníky ♣

Potřebné ingredience

Těsto: 300-400g hladké mouky, 40g másla či Hery, 1 lžička perníkového koření, 2 žloutky, 1a1/2 lžičky cukru, 20g droždí, 200ml vlahého mléka, špetka soli a 1 lžička kypřícího prášku do perníku-nemusí být. Na potření: bílek. Na oválení: krystal.cukr, sekané či mleté ořechy nebo mandle smíchané s krupicovým cukrem nebo můžete použít skořicový cukr a pod.

Postup přípravy

Pracovní postup je nafocen a vložen u mého předešlého receptu ♦´Staročeské trdelníky´♦ :-)

Těsto necháme vypracovat v domácí pekárně v programu Těsto. Pokud se vám bude…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb-Kladno (nedrobí se)

Chléb-Kladno (nedrobí se)

Potřebné ingredience

250 ml vlažné vody,2 lžíce oleje,200ghladké mouky,200g celozrné pšeničné mouky,20g solamylu(1 plná lžíce),1 syrová středně velká nastrouhaná brambora,1,5 lžičky soli,2 lžičky drceného kmínu,1 lžička cukru,1 lžička sušeného droždí

Postup přípravy

Dáme do nádoby vlažnou vodu,olej,přidáme najemno nastouhanou bramboru,zasypeme moukou a solamylem,do jednoho rohu dáme sůl,do druhého cukr a do třetího kmín,navrch dáme sušené…

Zobrazit více...

Kategorie