Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Kynuté muffinky se skořicí a čokoládou

Potřebné ingredience

Na těsto: 200 ml mléka, rozpuštěné máslo - 100 g, špetka soli (max. půl lžičky), 1 celé vejce, 75 g cukru krupice, 400 g polohrubé mouky, půlka čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí. Na náplň: cca 3 cm másla :-), 4 lžíce cukru krupice, 2-3 lžičky skořice (podle chuti), čokoláda (opět podle chuti, u nás většinou bílá a hořká).

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme do pekárny a zapneme program Těsto :-))) Mezitím si z mírně povoleného másla, cukru a skořice umícháme "náplň", poměr surovin je možné mírně upravit…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pivní chlebík

Pivní chlebík

Potřebné ingredience

300g pšeničné chlebové mouky 300g žitné chlebové mouky 4dcl obyčejného levného piva alko. 2lžičky soli 1lžička cukru 23g čerstvých kvasnic kmín, semínka, co kdo rád 2lžíce domácího kvásku nebo 1,5 lžíce octu

Postup přípravy

Na háky vždycky kápnu malinko oleje, pak pivo, mouka a zbytek surovin(sůl na opačnou stranu od kvasnic). Peče se na rychlý program a tmavší kůrčičku (raději větší váha - lépe se…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Vícezrnný chléb z domácí pekárny

Vícezrnný chléb z domácí pekárny

Potřebné ingredience

2 pol. lžíce oleje,330ml vlažné vody,1 pol.lžíce soli,2 pol.lžíce mléka, 450g pšeničné chlebové mouky nebo hladké,160g žitné mouky,půlka droždí,půlka pol. lžíce cukru, 3 lžíce lněných semínek,1lžíce pohankových vloček

Postup přípravy

Do pečící pekárny dáme uvedené suroviny jak jdou za sebou,a zapneme na program základní,světlost kůrky medium,a váhu 900g. Z uvedeného množství je cca 1000g chleba.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Chléb á la ciabatta

Chléb á la ciabatta

Potřebné ingredience

350 ml vody, alespň 2 lžíce nálevu z oliv, nejlépe část vody nahradit nálevem, 2 lžíce olivového oleje, 250 g hladké mouky, 250 g chlebové mouky (dávám špaldovou), 1/2 kostky droždí, sůl, pepř, oregano, můžeme přidat lístečky bazalky a kolečka černých oliv, hrubá mouka na podsypání.

Postup přípravy

Recept na krásně voňavý a nadýchaný chlebík je následující:

1. Do pekárny dáme tekuté přísady, pak sypké. Oreganem nešetříme, bazalku doporučuji čerstvou a olivy lépe černé…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
těsto na domácí houstičky

těsto na domácí houstičky

Potřebné ingredience

Mléko polotučné 250 m l, Máslo rozpuštěné 60 g , Rozšlehané vejce celé 2 ks , Hladká mouka 560 g , Cukr krupice 1 lžička , Sůl 2 lžičky, Sušené droždí 1 balíček,

Postup přípravy

Suroviny dáme do domácí pekárny tak, jak jdou za sebou na seznamu . Na pekárně navolíme program TĚSTO.

Když se nebude dělat v pekárně, tak kvásek a pak přidat ostatní…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ořechový chlebíček z DP

Ořechový chlebíček z DP

Potřebné ingredience

1/2 hrnku oleje, 1hrnek mléka, 3/4 hrnku cukru, 2 vajíčka, 100gr. mletých vlašských ořechů, 1 1/2 hrnku polohrubé mouky, prášek do pečiva.

Postup přípravy

V tomto pořadí vložíme do pekárny, program Koláč - 1000gr, světlá kůrka. Za 1h35min. je upečeno. Možno zdobit šlehačkou :O))
Dobrou chuť.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Nadýchaná bramborová focaccia - na celý plech

Nadýchaná bramborová focaccia - na celý plech

Potřebné ingredience

Těsto: 120 ml mléka nebo vody, 50 ml olivového oleje, 500 g brambor, 500 g polohrubé mouky, špetka cukru, špetka soli, 1/2 čerstvého droždí, 1 vejce, můžeme přidat slaninu a sýr (např. ementál) nakrájené na kostičky. Dále potřebujeme žloutek a olivový olej na potření, černé olivy, rozmarýn a hrubou sůl na posypání.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme brambory ve slupce. Vychlazené nastrouháme a přidáme k ostatním surovinám.

Těsto zpracujeme v pekárně a vykynuté dáme na plech vyložený pečícím papírem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Pečený čaj v domácí pekárně

Pečený čaj v domácí pekárně

Potřebné ingredience

800gr ovoce ,Cukr ,Skořice mletá ,Vanilkový cukr, Hřebíček, Mix ovoce

Postup přípravy

Celé léto si ukládám do krabiček v mrazáku ovoce, nakrájené na kousky i se slupkou. Rozmražené ovoce - jablíčka, hrušky, sladké višně, lesní ostružiny, švestky rybíz,,(toto jsem…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
TVAROHOVÉ BUCHTY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

TVAROHOVÉ BUCHTY Z DOMÁCÍ PEKÁRNY

Potřebné ingredience

3HRNKY POLOHRUBÉ MOUKY (400ML JEDEN HRNEK), 6 LŽIC CUKRU KRUPICE,2 ŽLOUTKY, VANILKOVÝ CUKR,ŠPETKA SOLI,HRNEK MLÉKA,6 LŽIC ROZPUŠTĚNÉHO TUKU,KOSTKA DROŽDÍ

Postup přípravy

NEJDŘÍVE JSEM SI UDĚLALA KVÁSEK (TEPLEJŠÍ MLÉKO,DROŽDÍ,ZASYPAT LŽÍCÍ CUKRU A TROCHU HL.MOUKY)...DO FORMY PEKÁRNY JSEM DALA NEJDŘÍVE TEKUTÉ SUROVINY: MLÉKO,TUK,ŽLOUTKY,KVÁSEK A…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Koláčky z domácí pekárny

Koláčky z domácí pekárny

Potřebné ingredience

60 dkg hladké mouky, 12 dkg cukr krupice, 4 lžičky sušeného droždí, 3 žloutky, špetka soli, 3 dcl mléka, 2 dcl oleje Náplň: tvaroh smíchaný s vanilk.cukrem a cukr krupice,nebo plníme povidlama,nebo vlašským ořechem. Drobenka: hladká mouka,cukr moučka,hera

Postup přípravy

Do pekárny dáme žloutky,mléko,olej a hl.mouku,cukr krupice,špetku soli,sušené droždí a dáme program těsto. Po vykynutí těsta dámě těsto na pomoučený vál a rozdělíme na menší…

Zobrazit více...

Kategorie