Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Lahodná omáčka z marinovaného hovězího

Lahodná omáčka z marinovaného hovězího

Potřebné ingredience

cca 1kg hovězího(měla jsem zadní),cca 100ml oleje,1 polévková lžíce solamylu,sůl dle potřeby,lžička uzené papriky mleté(může být i červená,sladká paprika),6-8 stroužků česneku,2 cibule,majoránka,hl.mouka na zahuštění

Postup přípravy

Maso nakrájím na tenčí plátky,naklepu,vložím do nádoby a smíchám řádně s marinádou(tu připravím smícháním oleje,solamylu,soli,papriky,prolisovaným česnekem).Nechám marinovat přes…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí maso s hořčicovou omáčkou a tarhoňa

Hovězí maso s hořčicovou omáčkou a tarhoňa

Potřebné ingredience

hovězí maso,cibule,olej,polohrubá mouka,plnotučná hořčice,pepř,sůl,sojová omáčka.Na tarhoňu:3 vejce,polohrubá mouka,sůl,lžička oleje,lžička sladké papriky,vegeta,jarní cibulka,libeček(petrželka).

Postup přípravy

Hovězí maso nakrájíme na plátky,poklepeme,osolíme,opepříme.Na oleji osmažíme cibuli,přidáme maso a podlijeme vodou a dusíme až je maso měkké.Přilijeme vodu a zahustíme moukou.Dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře-PIKANTNÍ

Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…

Potřebné ingredience

libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu

Postup přípravy

Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemský guláš

Znojemský guláš

Potřebné ingredience

Hovězí maso, slanina (špek), sádlo, cibule, kysané okurky, hladká mouka (nebo chlebová kůrka), sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, rajčatový protlak (nebo kečup).

Postup přípravy

Slaninu (bez kůže) nakrájíme na malé stejné kousky a dáme rozpustit do hrnce, k rozpuštěné slanině dáme trochu sádla (pokud jste použili větší množství slaniny, tak dávat nemusíte…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vlašťovčí hnízda

Vlašťovčí hnízda

Potřebné ingredience

4 plátky z hovězího masa,plnotuč.hořtice,sůl,pepř,ml.sladká paprika,tymián,hl.mouka,tuk,1 cibule,1 zakysaná smetana náplň: 4 plátky šunky,10 dkg sterilované červené kapie,4 vař.vejce na tvrdo

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme ,posypeme paprikou a tymiánem , potřeme hořticí,poklademe plátkem šunky ,nakrájenou paprikou na nudličky a oloupaným vejcem-zabalíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE

HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE

Potřebné ingredience

Hovězí maso na plátky, špek nebo olej, sůl, pepř, 1 větší cibule, palička česneku

Postup přípravy

Hovězí tenčí plátky osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičku jsem dala kousky špeku / může být olej / a maso osmahneme prudce z obou stran. Přihodíme na větší kusy pokrájenou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE

Potřebné ingredience

Hovězí plátky - dle počtu lidí, sůl, pepř, plnotučná hořčice, kousek slaniny nebo párek, vařené vajíčko, cibule, kyselá okurka, olej nebo sádlo, 1-2 cibule, bobkový list, nové koření, na dochucení i lák z okurek.Mouka na zahuštění, nebo jíška. Pro chuť může být nakonec smetana na šlehání.

Postup přípravy

Hovězí plátky rozklepeme na tenko - posolíme - opepříme - potřeme plnotuč.hořčící. Do středu položíme kousek slaniny, kus vajíčka, kus cibule, kyselou okurku - pořádně zabalíme.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

MOŘIDLO NA MASO:Svaříme si 3/4l vody s 2-3 lžícemi octa,7 celých pepřú,5 kuliček nového koření, 1 velká lžíce timiánu(nevynechat),2 bobkové listy Na prošpikování masa potřebujeme asi 60g slaniny. Mořidlo svaříme cca asi 5min. a necháme vychladnout.Potom si připravíme 1větší celer,1větší petržel,2 mrkve,2střední cibule-vše nakrájíme na hrubší kolečka.Maso prošpikujeme , osolíme,na dno hrnce dáme polovinu nakrájené zeleniny,položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.Poté zalijeme vychladlým mořidlem a necháme 2-3 dny mořit(každý den svíčkovou otáčíme).pak svíčkovou pečeme v troubě.Pokud je to nutné tak podléváme teplou vodou.Když je maso měkké tak ho vyjmeme a zeleninku lehce osmahneme(omáčka má potom lepší chut) a znovu podlijeme a necháme lehce projít varem.Potom zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme(vyndat koření).Když je to nutné tak zahustíme trochou mouky zozmíchané v mléce nebo smetaně.Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme solí a cukrem.Nebojte se omáčku osolit! Vinikající je druhý den po uležení,takže si jí dělám den před podáváním!! DOBROU CHUT!!! VÝBORNÉ TÉŽ S DIVOČINOU!!!

Postup přípravy

,,,

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Holštýnské řízky

Holštýnské řízky

Potřebné ingredience

Hovězí zaní,cibule,anglkická slanina,česnek,dijonská hořčice,mouka,vejce.

Postup přípravy

Hovězí plátky nklepeme,osolíme,opepříme,potřeme čenekem a dijonskou hořčicí,obalíme v mouce a ve vajíčku a dáme na rozpálenou pánvičku a necháme maso zatáhnout.Naskládáme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou

Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou

Potřebné ingredience

500g hovězího masa na dušení, 500g /i více/ mrkve na kolečka, 250g rajčat nakrájených na čtvrtky, 1 cibule, 500g (dle počtu strávníků i více) brambor, 20 dkg sýru čedar /ten je nejlepší/ nebo gouda nebo parmazán, worchesterová omáčka, trošku tymiánu (dělala jsem i bez něj), olej, sůl, pepř, trošku hladké mouky.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na kostky jako např, na guláš, obalíme je v hladké mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř. Na hluboké pánvi si rozehřejeme olej, dáme tam maso, prudce…

Zobrazit více...

Kategorie