Lahodná omáčka z marinovaného hovězího
Potřebné ingredience
cca 1kg hovězího(měla jsem zadní),cca 100ml oleje,1 polévková lžíce solamylu,sůl dle potřeby,lžička uzené papriky mleté(může být i červená,sladká paprika),6-8 stroužků česneku,2 cibule,majoránka,hl.mouka na zahuštění
Postup přípravy
Maso nakrájím na tenčí plátky,naklepu,vložím do nádoby a smíchám řádně s marinádou(tu připravím smícháním oleje,solamylu,soli,papriky,prolisovaným česnekem).Nechám marinovat přes…
Hovězí maso s hořčicovou omáčkou a tarhoňa
Potřebné ingredience
hovězí maso,cibule,olej,polohrubá mouka,plnotučná hořčice,pepř,sůl,sojová omáčka.Na tarhoňu:3 vejce,polohrubá mouka,sůl,lžička oleje,lžička sladké papriky,vegeta,jarní cibulka,libeček(petrželka).
Postup přípravy
Hovězí maso nakrájíme na plátky,poklepeme,osolíme,opepříme.Na oleji osmažíme cibuli,přidáme maso a podlijeme vodou a dusíme až je maso měkké.Přilijeme vodu a zahustíme moukou.Dáme…
Hovězí ala Stroganov-dle slovenského šéfkuchaře…
Potřebné ingredience
libové hovězí maso / zadní,roštěnka/-cca 0,5kgolej,cibule-1 větší,sůl,pepř,ORIENTÁLNÍ koření-prodává se téměř všude-přidáme PŘIMĚŘENĚ,plnotučná hořčice-asi 1 polévk.lžíce,sladký kečup-asi 1-2 pol.lžíce,sójová omáčka-2 pol.lžíce,TLAKOVÝ HRNEC-urychlí přípravu
Postup přípravy
Na oleji opečeme nakrájenou cibulku-dozlatova.
Vaříme v tzv.papińáku.
Hovězí maso nakrájíme na nudličky,přidáme k cibulce a zprudka opečeme.
Opepříme,
přisypeme…
Znojemský guláš
Potřebné ingredience
Hovězí maso, slanina (špek), sádlo, cibule, kysané okurky, hladká mouka (nebo chlebová kůrka), sladká mletá paprika, kmín celý nebo drcený, sůl, rajčatový protlak (nebo kečup).
Postup přípravy
Slaninu (bez kůže) nakrájíme na malé stejné kousky a dáme rozpustit do hrnce, k rozpuštěné slanině dáme trochu sádla (pokud jste použili větší množství slaniny, tak dávat nemusíte…
Vlašťovčí hnízda
Potřebné ingredience
4 plátky z hovězího masa,plnotuč.hořtice,sůl,pepř,ml.sladká paprika,tymián,hl.mouka,tuk,1 cibule,1 zakysaná smetana náplň: 4 plátky šunky,10 dkg sterilované červené kapie,4 vař.vejce na tvrdo
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme,osolíme,opepříme ,posypeme paprikou a tymiánem , potřeme hořticí,poklademe plátkem šunky ,nakrájenou paprikou na nudličky a oloupaným vejcem-zabalíme do…
HOVĚZÍ NA ČESNEKU - KAŠE
Potřebné ingredience
Hovězí maso na plátky, špek nebo olej, sůl, pepř, 1 větší cibule, palička česneku
Postup přípravy
Hovězí tenčí plátky osolíme a opepříme z obou stran. Na pánvičku jsem dala kousky špeku / může být olej / a maso osmahneme prudce z obou stran. Přihodíme na větší kusy pokrájenou…
ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - RÝŽE
Potřebné ingredience
Hovězí plátky - dle počtu lidí, sůl, pepř, plnotučná hořčice, kousek slaniny nebo párek, vařené vajíčko, cibule, kyselá okurka, olej nebo sádlo, 1-2 cibule, bobkový list, nové koření, na dochucení i lák z okurek.Mouka na zahuštění, nebo jíška. Pro chuť může být nakonec smetana na šlehání.
Postup přípravy
Hovězí plátky rozklepeme na tenko - posolíme - opepříme - potřeme plnotuč.hořčící. Do středu položíme kousek slaniny, kus vajíčka, kus cibule, kyselou okurku - pořádně zabalíme.…
VYNIKAJÍCÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
MOŘIDLO NA MASO:Svaříme si 3/4l vody s 2-3 lžícemi octa,7 celých pepřú,5 kuliček nového koření, 1 velká lžíce timiánu(nevynechat),2 bobkové listy Na prošpikování masa potřebujeme asi 60g slaniny. Mořidlo svaříme cca asi 5min. a necháme vychladnout.Potom si připravíme 1větší celer,1větší petržel,2 mrkve,2střední cibule-vše nakrájíme na hrubší kolečka.Maso prošpikujeme , osolíme,na dno hrnce dáme polovinu nakrájené zeleniny,položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.Poté zalijeme vychladlým mořidlem a necháme 2-3 dny mořit(každý den svíčkovou otáčíme).pak svíčkovou pečeme v troubě.Pokud je to nutné tak podléváme teplou vodou.Když je maso měkké tak ho vyjmeme a zeleninku lehce osmahneme(omáčka má potom lepší chut) a znovu podlijeme a necháme lehce projít varem.Potom zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme(vyndat koření).Když je to nutné tak zahustíme trochou mouky zozmíchané v mléce nebo smetaně.Nakonec přimícháme smetanu a dochutíme solí a cukrem.Nebojte se omáčku osolit! Vinikající je druhý den po uležení,takže si jí dělám den před podáváním!! DOBROU CHUT!!! VÝBORNÉ TÉŽ S DIVOČINOU!!!
Holštýnské řízky
Potřebné ingredience
Hovězí zaní,cibule,anglkická slanina,česnek,dijonská hořčice,mouka,vejce.
Postup přípravy
Hovězí plátky nklepeme,osolíme,opepříme,potřeme čenekem a dijonskou hořčicí,obalíme v mouce a ve vajíčku a dáme na rozpálenou pánvičku a necháme maso zatáhnout.Naskládáme do…
Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou
Potřebné ingredience
500g hovězího masa na dušení, 500g /i více/ mrkve na kolečka, 250g rajčat nakrájených na čtvrtky, 1 cibule, 500g (dle počtu strávníků i více) brambor, 20 dkg sýru čedar /ten je nejlepší/ nebo gouda nebo parmazán, worchesterová omáčka, trošku tymiánu (dělala jsem i bez něj), olej, sůl, pepř, trošku hladké mouky.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky jako např, na guláš, obalíme je v hladké mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř. Na hluboké pánvi si rozehřejeme olej, dáme tam maso, prudce…