SVÍČKOVÁ
Potřebné ingredience
Libovolné maso, tak 1 -2 kg, nejlépe hovězí,dělám i z vepřového a krůtího, , 4-5 mrkví , 4 petržele, 1cibule, kousek celeru ,uzený špek na prošpikování masa-nezbytné-nejlepší je hodně solený, lžička tymiánu, sůl, kuličky pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových listů., smetana 250-500ml,(může být sladká i kysaná) 1-2 masoxy, 1/2 másla.
Postup přípravy
Maso prošpikuji uzeným špekem, pořádně osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a orestuji pořádně ze všech stran v pánvi na tuku, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájím na…
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle
Potřebné ingredience
1,5 kg hovězí maso zadní,1 celer,3 mrkve,1 cibule,2 smetany,sůl,pepř a nové koření-celé,tymián,bobkový list,citron,máslo,hl.mouka,mléko,cukr. Housk.knedlík(asi 6 šišek):1 kg hrubá mouka,1droždí,1 vejce,sůl,mléko,cukr,2tvrdší rohlíky. Na ozdobu:citron,šlehačka,rybíz alá brusinky
Postup přípravy
Zeleninu nastrouháme na hrubo.V kastrolu na másle zpěníme cibuli,přidáme zeleninu ,koření a trochu cukru opečeme do světle hnědé barvy.Přidáme maso,osolíme,opečeme ze všech stran…
Španělský ptáček
Potřebné ingredience
hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř
Postup přípravy
Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce.…
Hovězí guláš
Potřebné ingredience
hovězí přední nebo kližka cibule kmín sladká paprika rajský protlak sůl česnek majoránka sádlo chléb
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout.…
Hovězí plátky s naprosto luxusní omáčkou
Potřebné ingredience
1až 1,5kg hovězí zadní , sůl , pepř , hladká mouka , 200 g sušených švestek , 1 malá sklenička brusinek , 500ml červené víno , 1litr hovězího vývaru , 3 cibule , 1smetana ke šlehání
Postup přípravy
>maso nakrájíme na plátky,trochu naklepeme,nasolíme a opepříme , obalíme v hladké mouce a osmahneme na sádle a dáme stranou na talíř
> na výpek dáme nahrubo nakrájenou…
Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE
Potřebné ingredience
■600 g plátků hovězího masa ■1 cibule ■2 vejce ■6 sterilovaných okurek ■2 lžíce hořčice ■2 párky ■sůl a pepř podle chuti ■trocha oleje
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Mírně naklepané hovězí plátky vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice.…
Svíčková - vynikající, rychlá, dietní a jednoduchá
Potřebné ingredience
Maso (hovězí, ale může být jakékoliv), větší cibule, kousek slaniny, pytlík zeleniny pod svíčkovou (nebo čerstvé 200g petržele, 200g celer, 300g mrkev), kousek másla, koření: 10 kuliček nové koření, 8 kuliček pepře, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky. Bílý jogurt. Na ochucení: sůl, cukr, citron (ocet)
Postup přípravy
Omáčka je vynikající, dietní a navíc tak jednuduchá, že jí opravdu zvládne i začátečník. Je podle rodinného receptu, který mám po mé babičce. Ta do omáčky ještě navíc dávala lžíci…
Cibulová omáčka s hovězím masem
Potřebné ingredience
Hovězí maso přední bez kosti,3 lžíce vepř.sádla,4 velké cibule,3 lžíce hlad.mouky,trochu kmínu,sůl.5 dkg másla.
Postup přípravy
Nejdříve si uvaříme hovězí maso -nejlépe v papiňáku.Maso vyndáme a vývar použijeme na omáčku.
Cibuli pokrájíme a na sádle osmažíme do růžova,přisypeme hl.mouku ,krátce…
Troubový guláš
Potřebné ingredience
1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamylu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody
Postup přípravy
Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…
Budapešťské řízky
Potřebné ingredience
600 g hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, strouhanka, 4 ks vejce, cibule, wortčester, trocha oleje na smažení
Postup přípravy
Maso nakrájíme na 4 x 150g, naklepeme(necháme asi 1cm vysoké), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.Postupně rízky namočíme z obou stran v rošlehaných,…