Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÁ

SVÍČKOVÁ

Potřebné ingredience

Libovolné maso, tak 1 -2 kg, nejlépe hovězí,dělám i z vepřového a krůtího, , 4-5 mrkví , 4 petržele, 1cibule, kousek celeru ,uzený špek na prošpikování masa-nezbytné-nejlepší je hodně solený, lžička tymiánu, sůl, kuličky pepře, 6 kuliček nového koření, 5 bobkových listů., smetana 250-500ml,(může být sladká i kysaná) 1-2 masoxy, 1/2 másla.

Postup přípravy

Maso prošpikuji uzeným špekem, pořádně osolím, opepřím, posypu trochou tymiánu a orestuji pořádně ze všech stran v pánvi na tuku, aby se maso zatáhlo.
Zeleninu nakrájím na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ snadno a rychle

Potřebné ingredience

1,5 kg hovězí maso zadní,1 celer,3 mrkve,1 cibule,2 smetany,sůl,pepř a nové koření-celé,tymián,bobkový list,citron,máslo,hl.mouka,mléko,cukr. Housk.knedlík(asi 6 šišek):1 kg hrubá mouka,1droždí,1 vejce,sůl,mléko,cukr,2tvrdší rohlíky. Na ozdobu:citron,šlehačka,rybíz alá brusinky

Postup přípravy

Zeleninu nastrouháme na hrubo.V kastrolu na másle zpěníme cibuli,přidáme zeleninu ,koření a trochu cukru opečeme do světle hnědé barvy.Přidáme maso,osolíme,opečeme ze všech stran…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Potřebné ingredience

hovězí plátky z hov. zadního nebo roštěné cibule sádlo hořčice párek kyselá okurka vajíčka špek hl. mouka nit sůl, pepř

Postup přípravy

Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme obyč. hořčicí, poklademe párkem, cibulí, vajíčkem natvrdo, kys. okurkou, špekem. Zavineme a ovážeme nití. Obalíme v hl. mouce.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš

Hovězí guláš

Potřebné ingredience

hovězí přední nebo kližka cibule kmín sladká paprika rajský protlak sůl česnek majoránka sádlo chléb

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno. Maso na kostky.
Rozehřejeme sádlo a na něj cibuli. Necháme ji dohněda. Přidáme protlak. Restujeme na tuk. Na to dáme maso. Necháme zatáhnout.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky s naprosto luxusní omáčkou

Hovězí plátky s naprosto luxusní omáčkou

Potřebné ingredience

1až 1,5kg hovězí zadní , sůl , pepř , hladká mouka , 200 g sušených švestek , 1 malá sklenička brusinek , 500ml červené víno , 1litr hovězího vývaru , 3 cibule , 1smetana ke šlehání

Postup přípravy

>maso nakrájíme na plátky,trochu naklepeme,nasolíme a opepříme , obalíme v hladké mouce a osmahneme na sádle a dáme stranou na talíř

> na výpek dáme nahrubo nakrájenou…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE

Znojemská omáčka.MOOC DĚKUJI PETRICHE

Potřebné ingredience

■600 g plátků hovězího masa ■1 cibule ■2 vejce ■6 sterilovaných okurek ■2 lžíce hořčice ■2 párky ■sůl a pepř podle chuti ■trocha oleje

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Mírně naklepané hovězí plátky vložíme na cibuli, trochu podlijeme vodou. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme lžíci hořčice.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková - vynikající, rychlá, dietní a jednoduchá

Svíčková - vynikající, rychlá, dietní a jednoduchá

Potřebné ingredience

Maso (hovězí, ale může být jakékoliv), větší cibule, kousek slaniny, pytlík zeleniny pod svíčkovou (nebo čerstvé 200g petržele, 200g celer, 300g mrkev), kousek másla, koření: 10 kuliček nové koření, 8 kuliček pepře, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky. Bílý jogurt. Na ochucení: sůl, cukr, citron (ocet)

Postup přípravy

Omáčka je vynikající, dietní a navíc tak jednuduchá, že jí opravdu zvládne i začátečník. Je podle rodinného receptu, který mám po mé babičce. Ta do omáčky ještě navíc dávala lžíci…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Cibulová omáčka s hovězím masem

Cibulová omáčka s hovězím masem

Potřebné ingredience

Hovězí maso přední bez kosti,3 lžíce vepř.sádla,4 velké cibule,3 lžíce hlad.mouky,trochu kmínu,sůl.5 dkg másla.

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme hovězí maso -nejlépe v papiňáku.Maso vyndáme a vývar použijeme na omáčku.
Cibuli pokrájíme a na sádle osmažíme do růžova,přisypeme hl.mouku ,krátce…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Troubový guláš

Troubový guláš

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamylu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony.
Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů.
Pečeme hodinu (vepřové) až…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Budapešťské řízky

Budapešťské řízky

Potřebné ingredience

600 g hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, strouhanka, 4 ks vejce, cibule, wortčester, trocha oleje na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 4 x 150g, naklepeme(necháme asi 1cm vysoké), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.Postupně rízky namočíme z obou stran v rošlehaných,…

Zobrazit více...

Kategorie