NÁŠ španělský ptáček a námi oblíbená těstovinová rýže
Potřebné ingredience
Hovězí plátky, hořčice, šunka, kyselá okurka, hermelín nebo niva, těstovinová rýže
Postup přípravy
Maso hodně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme obyčejnou hořčicí. Já pak položím kolečko šunky, hranolek kyselé okurky a kousek hermelínu (někdy místo hermelínu dám kousek nivy…
HOVĚZÍ LPÁTKY S ČESNEKEM A SÝREM!!!!!!!
Potřebné ingredience
PLÁTKY ROŠTĚNÝ DLE OSOB ,PLÁTKOVÝ SÝR,SŮL ,ČESNEK CIBULE .GRILOVACÍ KOŘENÍ
Postup přípravy
PLÁTKY NAKLEPEME ,OSOLÍME A ORETUJEME A OKOŘENÍME .PŘIDÁME CIBULI ,ČESNEK NA PLÁTKY A DÁME NA 15 MIN PODUSIT DO MĚKA A ZAPEČEME SE SÝREM .PODÁVÁME S BRAMBORY KTERÉ POLEJEME…
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou-děkuji HELLE
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 plátky zadního hovězího masa, 1 špekáček, 2 kyselé okurky, 3 cibule, 100 g uzené slaniny, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 3 kuličky nového koření, sůl, pepř, hořčice, 1 dl smetany, jíška, solamyl nebo mouka na zahuštění
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek položíme půlku okurky, proužek slaniny, kousek cibule a proužek salámu a…
Hovězí plátky v pikantní smetanové omáčce
Potřebné ingredience
hovězí zadní, párky nebo měkký salám, anglická slanina, cibule, nakládané okurky, vejce, smetana sladká nebo kysaná, trochu mouky, pepř a sůl
Postup přípravy
Kilo hovězího nakrájíme na asi centimetrové plátky, osolíme a opepříme. V hrnci zpěníme na slanině cibuli a pak osmahneme maso z obou stran. Podlijeme vodou a dusíme do měkka.…
POMALÝ HRNEC - guláš
Potřebné ingredience
Hovězí maso, cibule, paprika, sůl, pepř mletý, celý pepř, nové koření, hladká mouka, vývar nebo gulášový masox
Postup přípravy
Maso nakrájíme na menší kousky ( já použila kližku ), cibuli nakrájíme a osmahneme na barvu jakou jsme zvyklé, ke konci přidáme asi 1 lžičku papriky. Cibuli dáme na dno hrnce,…
Hovězí maso na pórku s houbami-děkuji Hance
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g hovězího masa /zadní, roštěnec/ 12 sušených čínských hub šitake /já použila sušené české/, předem namočených a nakrájených na plátky 2 pórky nakrájené na kolečka 1 lžička koření pěti vůní 1 lžíce mletého zázvoru 2 stroužky česneku nasekané nadrobno /použila jsem granulovaný/ 2 lžíce rostlinného oleje 3 lžičky medu saturejka na ozdobu Omáčka: 2 lžičky kukuřičného škrobu 3 lžíce sójové omáčky 3 lžíce suchého červeného vína /měla jsem Frankovku/ 2 lžíce arašídového /slunečnicového/ oleje
Postup přípravy
Postup přípravy receptu
Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením pěti vůní, zázvorem, česnekem, přidáme med, promícháme a necháme asi 30 minut odležet.
V trošce vody…
Hovězí guláš z papiňáku
Potřebné ingredience
3/4 hovězí kližky,3 velké cibule, sádlo, mletá paprika, sůl , pepř, asi 3 str.česneku, majoránka,tmavá instant.jíška,voda
Postup přípravy
Nakrájíme si maso na kostky, cibuli nadrobno .V papiňáku rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli,kostky masa -osolíme a necháme opečeme.Pak přidáme ml.papriku,pepř asi 3 lžíce instatní…
CHILLI CON CARNE
Potřebné ingredience
4cibule, česnek, 2 lž. mletého kmínu, 4 lžičky chilly, mlěté přední hovězí, rajčatový protlak, 3 chilly papričky, 1 skořice v celku, krájená nakládaná rajčata, voda, plechovka čer. fazolí
Postup přípravy
rozpálíme olej hodíme porájené cibule, česnek, kmín chilly, přidáme mleté amso a orestujeme, přidáme rajčatový protlak a krájená rajčátka chilly papričky skořici podlijeme vodou a…
Výborný italský gulášek- spezzatino - další eintopf :-…
Potřebné ingredience
pomodori pelati - spařená rajčata v konzervě; 1-2 konzervy,
kus hovězího na omáčku,
čerstvý rozmarýn,
česnek,
cibule,
brambory,
hovězí vývar,
bílé suché víno
Postup přípravy
Někdy si dám maso lehce předvařit do papiňáku, získám tak i vývar, který pak dochutím vegolou.
Ale jindy vše najednou a s kostkou biomasoxu:
Na oliv. oleji osmahnu kousíčky…
hovězí s rajskými jablky
Potřebné ingredience
rajčata, cibule, zadní hovězí, pepř, sůl, provensálské koření, slanina, olej
Postup přípravy
zadní hovězí - ideálně mladé očistíme, prošpikujeme podélně (po vláknech) slaninou, ze všech stran osolíme, opepříme - ideálně pomocí mlýnků, okořeníme provensálským kořením
-…