Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Rychlá roštěná z trouby

Rychlá roštěná z trouby

Potřebné ingredience

3/4kg hovězí zadní , 1/2kg cibule , sůl , pepř , olej , masox

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme , opepříme a naklepeme.
Osmahneme zprudka po obou stranách na oleji a dáme do pekáče i s výpekem.Na to navrstvíme na hrubo pokrájenou cibuli a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí nudličky s hranolkama

Hovězí nudličky s hranolkama

Potřebné ingredience

1/2 kg hovězího zadního masa,sůl. 5 stroužků česneku, 1 1/2 lžičky mleté papriky, 1 1/2 lžíce sojové omáčky, mletý pepř, 1 1/2 lžíce kečupu a olej.

Postup přípravy

maso nakrájíme na nudličky, přidejte utřený česnek, posypte pepřem,parikou , pokapejte sojovou omáčkou, kečupem a olejem, pořádně promíchejte a dejte na 2 hodiny odležet do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně s brusinkami z Apetitu

Hovězí na víně s brusinkami z Apetitu

Potřebné ingredience

* 1 kg hovězího, nejlépe kližku nebo ‚krátké‘ libové přední maso
* 2 lžíce hladké mouky
* 3 velké cibule, nejlépe červené, nakrájené na plátky
* 4–5 lžic olivového oleje
* 300 ml červeného vína
* 300 ml hovězího vývaru
* 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
* sůl a pepř na dochucení
* sekanou petrželku na ozdobu

Postup přípravy

ODZKOUŠENO - SENZACE

1. Maso nakrájejte na silnější plátky, a ty pak na ‚gulášové‘ nebo drobnější kostky. Poprašte moukou, solí a pepřem, nebo tyto suroviny vsypte spolu s…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
RAJSKÁ OMÁČKA   Z HOVĚZÍHO MASA

RAJSKÁ OMÁČKA Z HOVĚZÍHO MASA

Potřebné ingredience

1kg hovězí maso,2masox,2cibule,4rajský protlak malý,nové koření 9kuliček,tymián 1 lžíce,pepř celý 9 kuliček,bobkový list 3 ks větší,hladká mouka 50g,máslo 50g,olej,cukr a sůl.

Postup přípravy

Hovězí maso uvaříme spolu s 2 masoxy nejlépe v papinovém hrnci.(je to rychlejší)- 1 hodina.
Cibuli oloupeme nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zlatova.Po-té přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pravý  hovězí guláš

Pravý hovězí guláš

Potřebné ingredience

750 g hovězí maso - kližka nebo přední, 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu), sádlo nebo olej, rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu), mletá sladká paprika, majoránka, hladká mouka, brambora, 2 stroužky česneku a sůl

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji -. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak. Chvilku ještě osmahneme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí s houbami na smetaně

Hovězí s houbami na smetaně

Potřebné ingredience

Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo suše­ných hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drcené­ho kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechce­me dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochu­tíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ FRANKTFURTSKÁ OMÁČKA :O)RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ

HOVĚZÍ FRANKTFURTSKÁ OMÁČKA :O)RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ

Potřebné ingredience

Hovězí maso,párky,cibule,mletá paprika ,sůl,pepř,masox,smetana do omáčky ,hl.mouka,olej

Postup přípravy

POSTUP:

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
62 Gulášů

62 Gulášů

Potřebné ingredience

vše mořné

Postup přípravy

Obsah :

GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA 3
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ 4
PIVNÍ GULÁŠ 5
BAREVNÝ GULÁŠ 6
GULÁŠ Z HUB A PAPRIK 7
UHERSKÝ GULÁŠ SE ZELÍM 8
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ 9

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, podušené houby, 1 větší cibule, pepř, sůl, masox, červená paprika, hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklemepe, osolíme a opepříme, obalíme v mouce. Maso hodně opečeme na oleji na pávni. Poté vyndáme a na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, pak k…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na víně a špekové knedlíky

Hovězí na víně a špekové knedlíky

Potřebné ingredience

600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky

Postup přípravy

Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…

Zobrazit více...

Kategorie