Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Mexický guláš- Chilli con carne

Mexický guláš- Chilli con carne

Potřebné ingredience

500g hovězího masa 3 cibule 4 stroužky česneku mletá paprika konzerva hrášku konzerva fazolí červených konzerva oloupaných rajčat v rajčatové šťávě na dochucení sůl,pepř,trošku chilli pokud máte rádi může být kukuřice,my jí nemusí takže nedávám

Postup přípravy

Na oleji do zlatova osmahnu cibulku,na jemno,pak zprudka osmahnu na malé kostičky nakrájené hovězí maso,dá se i z mletého,nechám chvíli vydusit,pak dám trošku červené mleté…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí (krůtí) na víně

Hovězí (krůtí) na víně

Potřebné ingredience

Hovězí maso, mrkev, celer, petržel, cibule, vývar, tymián, bob. list, sůl, pepř, víno, protlak

Postup přípravy

1) očistím si zeleninu, na 1kg masa 4 větší mrkve, 2 petržele (kořenové) 1/3 celeru a nakrájím ji na kostky
2) maso nakrájím na větší kostky (lze použít předkrájené na guláš),…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Troubový guláš

Troubový guláš

Potřebné ingredience

1 až 1,5 kg masa hovězí nebo vepřové,nakrájet,3-4 velé cibule nakrájet na drobno,5 stroužků česneku nasekat,2 lžičky gulášové koření,3 lžičky sladké papriky,1 lžička pálivé papriky,3 polévkové lžíce solamylu,2 kostky masoxu,1 rajčatový protlak,sůl podle chuti,0,75 až 1 litr vody

Postup přípravy

podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferonky.Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáte na 250 stupnů.Pečeme hodinu až hodinu a půl když…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Involtini - Italské masové závitky

Involtini - Italské masové závitky

Potřebné ingredience

6 tenkých plátků kvalitního hovězího masa (zadní, svíčková), 10dkg mozarelly, 6 plátků šunky (nejlépe Prosciutto, ale může být i jiná), 1/2 hrnku strouhanky, 50g parmezánu, 1/4 hrnku sekané hladkolisté petrželky, olivový olej, sůl, pepř, česnek

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme co nejvíc na tenko (jak se říká, aby přes ně bylo vidět), mírně osolíme a opepříme. Ideální je rozměr cca 10x10cm. Strouhanku si nasucho opražíme na pánvi,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
rajská omáčka-podle vareni.cz

rajská omáčka-podle vareni.cz

Potřebné ingredience

2 ks cibule,150 g rajský protlak,2 bobkové listy,1/2 lžičky mletá skořice,2 - 3 lžice hladké mouky,1,5 ks citron1 kg hovězí maso zadní,7 kuliček nové koření,podle chuti mletý pepř,cukr sůl.olej

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme a společně s jednou oloupanou cibulí, novým kořením a bobkovým listem uvaříme doměkka. Vývar necháme vychladnout.

Druhou cibuli oloupeme a nasekáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
RAJSKÁ OMÁČKA

RAJSKÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

1 cibule, 2x bob.list, 2x nové koření, 2x pepř celý, 1x perník na strouhání, sůl, 2x rajský protlak, citron, cukr, skořice

Postup přípravy

Do 1 litru vody dát 1cibuli na čtvrtky, 2x bob.listy, 2x nové koření, 2x pepř celý, 1 perník na strouhání, vše nechat 10 min. provařit. Poté zcedit. Dále přidat 2x rajský protlak …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNÁ NA CELERU

ROŠTĚNÁ NA CELERU

Potřebné ingredience

4 roštěnky (dělám i ze zadního na kousky) ,cibuli,půl celeru většího nebo jeden menší,sojová omáčka, olej,sůl, pepř,kmín,hl.mouka

Postup přípravy

Do kastrolu dáme na olej cibuli,orestujeme trochu do hněda,na ní dáme roštěnky (či kostky bez naklepání:-)),které jsme před tím trochu naklepali,osolili,opepřili a poprášili…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moravský ostřák

Moravský ostřák

Potřebné ingredience

60 dkg hovězího předního masa bez kosti,4 velké cibule,česnek dle chuti já dávám 5 stroužků,2 lžíce sádla nebo oleje,sůl,pepř,2 lžičky sladké papriky,kmín,4 velké brambory,1 feferonka

Postup přípravy

Nahrubo nakrájenou cibuli osmažím na sádle do růžova,přidám nudličky masa,osolím,opepřím,okmínuju a orestuji,pak popráším paprikou,zaliju vodou,přidám posekaný česnek a dusím v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Roštěnka v okurkové omáčce

Roštěnka v okurkové omáčce

Potřebné ingredience

600 g hovězí roštěnky,olej,větší cibule,6-7 sterilovaných okurek,150g hladké mouky,lžička vegety,sůl,pepř,lžička sladké papriky,majoránka,250ml smetany.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké nudličky a obalíme v mouce smíchané s kořením.Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku,přidáme maso,osmahneme ho a zalijeme vodou.Občas promíchneme a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí uherský guláš

Hovězí uherský guláš

Potřebné ingredience

50 dkg hovězího předního masa bez kosti,2 cibule, sůl.pepř.1/2 lžičky kmínu,5 dkg slaniny,1/2 lžičky papriky,5 brambor,kdo chce může přidat trochu papriky pálivé,1lžíce hl.mouky.

Postup přípravy

Slaninu si nakrájíme na malé kostičky a opražíme,přidáme drobně nakrájenou cibuli-necháme zrůžovět.Pak přidáme maso nakrájené na kostky,přidáme koření-podlijeme vodou a dusíme…

Zobrazit více...

Kategorie