Hovädzie so zeleninou + yorkshire pudding
Potřebné ingredience
Hovadzie maso ( mohlo by byt aj bravčove),slaninka,cibula,koreniny,sol PRÍLOHA:zemiaky,mrkva,petržlen,zeler,cesnak,cibula,rozmarín,tymian,rasca,olej YORKSHIRE PUDDING: 110 g hl.muky,2 vajíčka,300 ml studeneho mlieka,vačšia štipka soli,olej DRESING:kysla smotana, 1 čl chrenu,2 čl horčice
Postup přípravy
Angličani hovadzinu pečú v rure ale ja som dusila v tlakači (pre istotu) ale ak mate kvalitne masko možete ho upect.Maso som nakrajala na rezne ,naklepala a na oleji opražila aby…
Dušené hovězí s mrkví pod bramborovou peřinou
Potřebné ingredience
500g hovězího masa na dušení, 500g /i více/ mrkve na kolečka, 250g rajčat nakrájených na čtvrtky, 1 cibule, 500g (dle počtu strávníků i více) brambor, 20 dkg sýru čedar /ten je nejlepší/ nebo gouda nebo parmazán, worchesterová omáčka, trošku tymiánu (dělala jsem i bez něj), olej, sůl, pepř, trošku hladké mouky.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na kostky jako např, na guláš, obalíme je v hladké mouce, do které jsme zamíchali sůl a pepř. Na hluboké pánvi si rozehřejeme olej, dáme tam maso, prudce…
Mexický gulášek
Potřebné ingredience
500g hovězího předního masa,olej,2 cibule,sůl,pepř,hlad.mouka asi 2 lžíce,30g rajs.protlaku,20g kečupu,150g mraž.hrášku,50g str.sýra.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na malé kostky.cibulku osmažíme na oleji,vložíme maso a chvíli dusíme ve vl.šťávě,osolíme,opepříme,podlijeme teplou vodou a dusíme do měkka.Když maso změkne…
Pikantní závitek krále Šumavy
Potřebné ingredience
4 roštěnky, 100 g žampionu, 4 vejce, 4 plátky sýra, 1 lžíce másla, 1 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1/4 sladké smetany, vývar (z masoxu), sůl pepř
Postup přípravy
Žampiony nakrájené na plátky podusíme na másle, přidáme rozšlehaná osolená vejce a necháme ztuhnout. Plátky roštěnek do tenka rozklepeme, opepříme, na každý položíme plátek sýra a…
Výborná a jednoduchá svíčková ( jak od maminky ) z…
Potřebné ingredience
Hovězí falešná svíčková, 1 sklenice Halali, 2 mrkve, petržel,cibule, malý celer, 5 zrnek celého pepře, 5 zrnek nového koření, 3ks bobkového listu, sůl, pepř, zeleninový bujón, šťáva z citronu, cukr. 300ml mléka, 2-3 pol. lžíce pol.mouky, 1 šlehačka,50g másla.
Postup přípravy
Na královnu omáček jsem si nikdy netroufla až do doby, než jsem našla tento recept. Je opravdu jednoduchá,zvládne jí i začátečník!
Halali dáme do mísy, přidáme nakrájený…
Maďarská pečeně
Potřebné ingredience
Pro 6 osob 1,2 kg hovězí plece, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 4 lžíce ajvaru (papriková pasta), 1/2 svazku tymiánu, 1 lžíce medu, 1 lžíce dijonské hořčice Maille, 400 ml vývaru, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 červené papriky, 1 žlutá paprika, 1 zelená paprika
Postup přípravy
1) Troubu předehřejeme na 180°C (horkovzdušnou na 160°C). Tymián opláchneme, vodu střepeme a z tymiánu otrháme lístečky. Maso omyjeme, usušíme, vetřeme do něj sůl a pepř a poté je…
RAJSKÁ OMÁČKA Z HOVĚZÍHO MASA
Potřebné ingredience
1kg hovězí maso,2masox,2cibule,4rajský protlak malý,nové koření 9kuliček,tymián 1 lžíce,pepř celý 9 kuliček,bobkový list 3 ks větší,hladká mouka 50g,máslo 50g,olej,cukr a sůl.
Postup přípravy
Hovězí maso uvaříme spolu s 2 masoxy nejlépe v papinovém hrnci.(je to rychlejší)- 1 hodina.
Cibuli oloupeme nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zlatova.Po-té přidáme…
HOVĚZÍ PEČENĚ PO CIKÁNSKU
Potřebné ingredience
400g zadního hovězího masa, 20g slaniny bez kůže, sůl, pepř, 50g sádla, 100 g cibule, 20g rajčatového protlaku, hladká mouka, 60g rajčat, 120g paprik, 60g sterilovaných okurek bez nálevu, 4g mleté sladké papriky
Postup přípravy
Maso protkneme slaninou, osolíme, opepříme a přidáme na cibulový základ, vzniklý zpěněním plátků cibule na 2/3 tuku. Pak přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme pod…
když Vám zbyde HOVĚZÍ NA ŠŤÁVĚ...
Potřebné ingredience
zbytek hovězího masa na štávě od oběda,steril.kapie,rýže,hrášek a tvrd.sýr.
Postup přípravy
do zapékací mísy vlijeme omáčku s pokrájeným masem,přidáme hrášek,kapii,uvařenou rýži basmati.zapečeme a máme výborné rizotko.ve finále posypeme sýrem.
dobrou chuť :-)
62 Gulášů
Potřebné ingredience
vše mořné
Postup přípravy
Obsah :
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA 3
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ 4
PIVNÍ GULÁŠ 5
BAREVNÝ GULÁŠ 6
GULÁŠ Z HUB A PAPRIK 7
UHERSKÝ GULÁŠ SE ZELÍM 8
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ 9