PREZIDENTSKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Ingredience: 250 g nebo trochu více uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí kližky, červené víno, 1 brambora, chlebová kůrka, 1 uzená klobása, 1 lžička hladké mouky, 1 mrkev, trocha kořenové petržele, trocha celeru, sladká červená paprika, sůl, pálivé papričky, jalovec, majoránka, 1 lžíce rybízového džemu, citrónová kůra, 1 lžička kečupu, olej, 1 šlehačka
Postup přípravy
Postup:
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce
A prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen
středně hnědé…
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA
Potřebné ingredience
Ingredience: 750 g hovězího masa, 80 g sádla, 500 g cibule, 10 g sladké mleté papriky,1 lžička kmínu,1 lžička majoránky, sůl, 3 stroužky česneku, 30 g hladké mouky, 1 l vývaru z kostky
Postup přípravy
Postup:
Na guláš použijeme nejlépe hovězí maso z kližky, ale vhodné je i maso z hovězí plece. Opláchneme ho, osušíme a případně zbavíme tuhých blan a šlach. Nakrájíme ho na…
@Babicovy dobroty @ Brambory z Montevidea@
Potřebné ingredience
100 g mletého hovězího masa 2 ks středně velkých brambor 1 ks chilli papričky 1 ks bílé papriky 1 ks menší cibule 2 plátky šunky 2 ks žampionů 1 stroužek česneku 2 lžíce strouhaného ementálu 1 žloutek 4 lžíce olivového oleje sůl, drcený kmín petrželka
Postup přípravy
Na olivovém oleji opečeme oloupané, nastrouhané brambory. Na druhé pánvi opečeme na olivovém oleji cibuli, papriku, žampiony, česnek, chilli papričku a šunku. Směs vyndáme na…
Hovězí kostky na pepři s kyselým zelím
Potřebné ingredience
2 větší cibule, slanina, cca 750g hovězí jako na guláš, sůl, mletý pepř, 2 větší bobkové listy,olej, bujon zeleninový nebo hovězí ******** Na zelí: 0,5kg kyselého zelí, 1 menší cibulka, slanina, kmín celý, hladká mouka, cukr
Postup přípravy
Na oleji orestujeme do sklovata cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme slaninu, na kostičky nakrájené maso, orestujeme. Přidáme dva velké bobkové listy, podlijeme vodou - dusíme…
Guláš oregano
Potřebné ingredience
rozpis pro 4 porce hovězí přední b.k. 400 g olej 48 g cibule 80 g česnek 24 g mouka hladká 40 g pepř černý mletý oregano 1 g sůl 12 g sýr tvrdý 60 g
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na tuku. Omyté hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na připraveném základě. Osmahnuté maso podlijeme vodou a…
HOVĚZÍ NA HOUBÁCH A ROZMARÝNU
Potřebné ingredience
hovězí svíčková,cibule,divoké koření,rozmarýn,smetana,sušené houby,hl.mouka.
Postup přípravy
maso uvaříme v papiňáku s cibulí a divokým kořením do měkka.- můžeme i péct v troubě-jak je kdo zvyklý.
v hrnci na oleji opražíme hl .mouku,zalijeme hotovým vývarem,necháme…
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ
Potřebné ingredience
Ingredience: 250 g nebo trochu více uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí kližky, červené víno, 1 brambora, chlebová kůrka, 1 uzená klobása, 1 lžička hladké mouky, 1 mrkev, trocha kořenové petržele, trocha celeru, sladká červená paprika, sůl, pálivé papričky, jalovec, majoránka, 1 lžíce rybízového džemu, citrónová kůra, 1 lžička kečupu, olej, 1 šlehačka
Postup přípravy
Postup:
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce
A prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen
středně hnědé…
@@Babicovy dobroty @ Hovězí na ústřicové omáčce@@
Potřebné ingredience
Složení: 120 g hovězí kýty 4 lžíce ústřicové omáčky 150 g thajské mražené zeleniny feferonky voda
Postup přípravy
Postup přípravy:
Maso nakrájíme na tenké nudličky a pozvolna restujeme na pánvi s vodou. Když se maso zavře, přidáme ústřicovou omáčku a podusíme. Přidáme mraženou zeleninu a…
ROŠTĚNÁ NA SELSKÉ OMELETĚ
Potřebné ingredience
3 vejce | 1/4 cibule červené | 20 g slaniny | 1 plátek hovězí roštěné | 3 brambory menší | sůl | pepř | olej
Postup přípravy
Plátek masa očistíme, lehce naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme…
Restovaná játra
Potřebné ingredience
Hovězí (vepřová) játra, hladká mouka, koření (polévkové - 2 lžičky, sladká paprika - 1 lžička, pepř) olej na smažení
Postup přípravy
Hladkou mouku (cca 3 polévkové lžíce) smíchám s kořením a obalím v ní na plátky nakrájenou játru, kterou pak orestuju na pánvi.