Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
@Babicovy dobroty @ Brambory z Montevidea@

@Babicovy dobroty @ Brambory z Montevidea@

Potřebné ingredience

100 g mletého hovězího masa 2 ks středně velkých brambor 1 ks chilli papričky 1 ks bílé papriky 1 ks menší cibule 2 plátky šunky 2 ks žampionů 1 stroužek česneku 2 lžíce strouhaného ementálu 1 žloutek 4 lžíce olivového oleje sůl, drcený kmín petrželka

Postup přípravy

Na olivovém oleji opečeme oloupané, nastrouhané brambory. Na druhé pánvi opečeme na olivovém oleji cibuli, papriku, žampiony, česnek, chilli papričku a šunku. Směs vyndáme na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí kostky na pepři s kyselým zelím

Hovězí kostky na pepři s kyselým zelím

Potřebné ingredience

2 větší cibule, slanina, cca 750g hovězí jako na guláš, sůl, mletý pepř, 2 větší bobkové listy,olej, bujon zeleninový nebo hovězí ******** Na zelí: 0,5kg kyselého zelí, 1 menší cibulka, slanina, kmín celý, hladká mouka, cukr

Postup přípravy

Na oleji orestujeme do sklovata cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme slaninu, na kostičky nakrájené maso, orestujeme. Přidáme dva velké bobkové listy, podlijeme vodou - dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Guláš oregano

Guláš oregano

Potřebné ingredience

rozpis pro 4 porce hovězí přední b.k. 400 g olej 48 g cibule 80 g česnek 24 g mouka hladká 40 g pepř černý mletý oregano 1 g sůl 12 g sýr tvrdý 60 g

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na tuku. Omyté hovězí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na připraveném základě. Osmahnuté maso podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ NA HOUBÁCH A ROZMARÝNU

HOVĚZÍ NA HOUBÁCH A ROZMARÝNU

Potřebné ingredience

hovězí svíčková,cibule,divoké koření,rozmarýn,smetana,sušené houby,hl.mouka.

Postup přípravy

maso uvaříme v papiňáku s cibulí a divokým kořením do měkka.- můžeme i péct v troubě-jak je kdo zvyklý.
v hrnci na oleji opražíme hl .mouku,zalijeme hotovým vývarem,necháme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ

PREZIDENTSKÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Ingredience: 250 g nebo trochu více uzeného bůčku, 1 kg cibule, 1 kg hovězí kližky, červené víno, 1 brambora, chlebová kůrka, 1 uzená klobása, 1 lžička hladké mouky, 1 mrkev, trocha kořenové petržele, trocha celeru, sladká červená paprika, sůl, pálivé papričky, jalovec, majoránka, 1 lžíce rybízového džemu, citrónová kůra, 1 lžička kečupu, olej, 1 šlehačka

Postup přípravy

Postup:
Uzený bůček nakrájíme na drobné kostičky, hodíme do většího hrnce
A prudce škvaříme do doby, až se vyškvaří hodně sádla a z bůčku zbudou jen
středně hnědé…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
@@Babicovy dobroty @ Hovězí na ústřicové omáčce@@

@@Babicovy dobroty @ Hovězí na ústřicové omáčce@@

Potřebné ingredience

Složení: 120 g hovězí kýty 4 lžíce ústřicové omáčky 150 g thajské mražené zeleniny feferonky voda

Postup přípravy

Postup přípravy:
Maso nakrájíme na tenké nudličky a pozvolna restujeme na pánvi s vodou. Když se maso zavře, přidáme ústřicovou omáčku a podusíme. Přidáme mraženou zeleninu a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROŠTĚNÁ NA SELSKÉ OMELETĚ

ROŠTĚNÁ NA SELSKÉ OMELETĚ

Potřebné ingredience

3 vejce | 1/4 cibule červené | 20 g slaniny | 1 plátek hovězí roštěné | 3 brambory menší | sůl | pepř | olej

Postup přípravy

Plátek masa očistíme, lehce naklepeme, opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Restovaná játra

Restovaná játra

Potřebné ingredience

Hovězí (vepřová) játra, hladká mouka, koření (polévkové - 2 lžičky, sladká paprika - 1 lžička, pepř) olej na smažení

Postup přípravy

Hladkou mouku (cca 3 polévkové lžíce) smíchám s kořením a obalím v ní na plátky nakrájenou játru, kterou pak orestuju na pánvi.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

1 kg hovězího masa (krk, kližka) olej 4 cibule vývar nebo bujón chilli papričky 6 papriky 6 rajčat 6 brambor sladká nebo pálivá mletá paprika (dle chuti) kmín (drcený či mletý) sůl

Postup přípravy

Na rozehřátém oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibuli, na ní krátce opečeme hovězí maso, které jsme nakrájeli na kostky, a až se maso zatáhne, přidáme mletou papriku, trochu…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

Turecká večeře s žemlovými nočky - pikantní rychlovka

Potřebné ingredience

500g hovězího masa; 2 cibule; moravanka; pep; sůl; paprika; kečup NOKY: 3 rohlíky; 3 vejce; sůl; polohrubá mouka, hrst sekané petržele

Postup přípravy

Recept mám od tchýně a je sice z dob dávno minulých, ale pořád nám chutná :D Nakolik to ale má co do činění s tureckou kuchyní posuďte sami :D Masíčko je pikantní, kdo nechce…

Zobrazit více...

Kategorie