Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata :o)

Hovězí řízky naruby zapečené s tatarkou,jsou jako vata…

Potřebné ingredience

4-6 plátků hovězího(šlo by i z vepřového),strouhanka,vejce na obalení a jedno vajíčko uvařené natvrdo,cibule,rajče,tatarská omáčka,olej,sůl,vegeta

Postup přípravy

Naklepat maso,osolit,ovegetovat,obalit pouze ve strouhance(hodně přitlačit,aby strouhanka držela).Dát rozpálit tuk na pánvičku a předehřát troubu.Maso potom opatrně obalit v…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Vařené hovězí maso s rajskou omáčkou

Vařené hovězí maso s rajskou omáčkou

Potřebné ingredience

Omáčka: 2 pol.lž. másla, 3 pol.lž. oleje, 2 cibule, 3 pol.lž.hladké mouky, 1/2 čaj.lž.tymiánu, 1/2 čaj.lž.bazalky, špetka skořice (já dávám celou skořici a je to o 100% lepší), špetka papriky, 3PL zmrazené kořenové zeleniny, 3/4 l vývaru z bujonu, šálek rajského protlaku (1,5dl), 1PL cukru, sůl, 1PL másla
Maso: hovězí zadní asi 500 g, cibule, sůl, pepř.

Postup přípravy

1. Maso vložíme do vroucí osolené vody, přidáme celou cibuli a pepř. Jakmile voda vzkypí, zmírníme teplotu a vaříme asi 2 hodiny doměkka (v tlakovém hrnci asi 30 min).
2. Na…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
ROHLÍKOVÉ KNEDLÍKY (nejen) pro dětičky!

ROHLÍKOVÉ KNEDLÍKY (nejen) pro dětičky!

Potřebné ingredience

5 straších rohlíků, do1/4litru mléko s celým vejcem, špetka soli, hrubá mouka na obalení

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, mléko s vajíčkem a se špetkou soli rozmícháme, přelijeme přes rohlíky a necháme chvilku vsáknout. Poté rukama pořádně "uhňácáme" a mokrýma rukama…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Haše z hovězího masa

Haše z hovězího masa

Potřebné ingredience

1kg hovězího masa ( např. kližka ), 2 velké cibule, 5 kuliček celého pepře, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, sůl, koření kari, plnotučná hořčice

Postup přípravy

Maso vcelku, s cibulí a se vším kořením dáme vařit ( dobrý je na urychlení papiňák ) dokud není měkké. Polostudené maso nakrájíme na kousky a umeleme na strojku ( dá se použít i…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem

Hovězí plátky v tomatové omáčce s křenem

Potřebné ingredience

Hovězí plátky (z kýty nebo plece), sůl, pepř, tymián, olivový olej, strouhanka, 2 velké cibule, tomatová omáčka - lze nahradit kečupem, masox a cca 2PL worcesteru ( oba používám bez glutamanu ze zdravé výživy), nastrouhaný křen

Postup přípravy

Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, nasucho obalíme ve strouhance a opečeme na olivovém oleji na pánvi.
Do papiňáku (pokud bude jiný hrnec, musíme počítat s delší…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rychlá svíčková

Rychlá svíčková

Potřebné ingredience

Kus hovězího masa ( já měla špičku ze zadního ); olej; cibule; kořenová zelenina; špek; jalovec; nové koření; pepř celý; bobkový list; máslo; lžička cukru; lžíce hořčice; zeleninový bujón; hladká mouka; šlehačka; citronová šťáva

Postup přípravy

Maso si očistím a prošpikuju špekem. Do papiňáku dám olej a na kostičky nakrájenou cibuli, orestuju a přidám zbytek špeku na kostičky. Pak dám maso a nechám ho zatáhnout ze všech…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí guláš

Hovězí guláš

Potřebné ingredience

maso na guláš, 2 větší cibule, olej, gulášové koření, masox, střída z chleba - čím víc tím líp

Postup přípravy

Na olej dám cibuli a za stálého míchání jí nechám zhnědnout - né spálit!!!!! Přidám maso na kostky a orestuji, posypu gulášovým kořením a promíchám. Podleju vodou a přidám kostku…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moravská roštěná

Moravská roštěná

Potřebné ingredience

1/2 kg hovězího zadního
10 dkg slaniny
10 dkg kysaného zelí
větší brambora
pikantní klobása
2 cibule
sádlo
sůl, pepř
česnek

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Na slanině opečeme na kostky nakrájenou klobásu, na kostky nakrájenou bramboru, přidáme kysané zelí, stroužek česneku, sůl, pepř.
Touto…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na česneku

Hovězí pečeně na česneku

Potřebné ingredience

Hovězí váleček, cibule, špek, olej, kmín, česnek ( kolik kdo má rád ), masox, hladká mouka

Postup přípravy

Maso prošpikuju špekem a ve velkém pekáči na oleji spěním cibulku se špekem. Dám do pekáče maso a nechám zatáhnout ze všech stran, přidám česnek nakrájený na kolečka a kmín a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
"Stroganov" vynikající

"Stroganov" vynikající

Potřebné ingredience

500g_roštěnky / 2ks_cibule / 150g_žampionu(v plechovce) / 2dcl_bílého_vína / 3-4lžice_hl.mouky / 2lžičky_hořčice / 250ml_smetany_ke_šlehání / sádlo / sůl / pepř / vývar _dle_potřeby / kopr / tatarka /

Postup přípravy

Maso pokrajíme na kousky orestujeme,osolíme,opepříme a odstavíme pod pokličkou.
Na druhé pánvi zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli,přidáme okapané žampiony,krátce orestujeme…

Zobrazit více...

Kategorie