Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Hovězí pečeně na jalovci a pivu-děkuji labuznik.cz

Potřebné ingredience

Ingredience •400 g hovězího zadního •50 g slaniny •2 lžíce oleje •100 g cibule •1 lžíce hořčice •500 ml tmavého piva •60 g chleba •jalovec •pepř •sůl

Postup přípravy

Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalejeme pivem, vmícháme hořčici a vrátíme maso,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí na paprice v papiňáku - rozpadá se

Hovězí na paprice v papiňáku - rozpadá se

Potřebné ingredience

hovězí maso (dávám přední), cibule, červená paprika, sůl, pepř, kmín, gulášové koření, hotová tmavá jíška.

Postup přípravy

V papiňáku si rozehřeju olej a na něm si orestuju cibuli na půlkolečka a červenou papriku na nudličky (z papriky proužky, a ty dám ještě na půl). Maso si nakrájím na velké kostky …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí ragů s mrkví

Hovězí ragů s mrkví

Potřebné ingredience

pro 4 osoby:600 g hovězího masa(na guláš,já kupuji žebro bez kosti-je levnější),2 velké cibule,2 str.česneku,1 -2 lžičky kari dle chuti,trochu skořice,400 ml vývaru hovězího nebo z kostky,sůl,300 g mrkve na tenké plátky,olej

Postup přípravy

Na oleji opečeme nakrájenou cibuli a česnek,přidáme maso na kostičky,osolíme ,okořeníme ,orestujeme,zalijeme vývarem a dusíme do změknutí masa(nejlépe v papiňáku).Pak přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svíčková - vynikající, rychlá, dietní a jednoduchá

Svíčková - vynikající, rychlá, dietní a jednoduchá

Potřebné ingredience

Maso (hovězí, ale může být jakékoliv), větší cibule, kousek slaniny, pytlík zeleniny pod svíčkovou (nebo čerstvé 200g petržele, 200g celer, 300g mrkev), kousek másla, koření: 10 kuliček nové koření, 8 kuliček pepře, 5 bobkových listů, 3 hřebíčky. Bílý jogurt. Na ochucení: sůl, cukr, citron (ocet)

Postup přípravy

Omáčka je vynikající, dietní a navíc tak jednuduchá, že jí opravdu zvládne i začátečník. Je podle rodinného receptu, který mám po mé babičce. Ta do omáčky ještě navíc dávala lžíci…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí tataráček

Hovězí tataráček

Potřebné ingredience

20 dkg pravé svíčkové,1 pol lžíce pln.hořčice,2 pol.lžíce kečupu jemného,sůl,pepř,trochu drc.kmínu,1 žloutek,1 střední cibule,2-4 hlavičky česneku,

Postup přípravy

Maso nameleme v mixeru a vše přidáme pořádně zamícháme a mužeme podávat s topinky.

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na houbách

Hovězí plátky na houbách

Potřebné ingredience

500g hovězího masa, podušené houby, 1 větší cibule, pepř, sůl, masox, červená paprika, hladká mouka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklemepe, osolíme a opepříme, obalíme v mouce. Maso hodně opečeme na oleji na pávni. Poté vyndáme a na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, pak k…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Chilli con carne - ČILLI

Chilli con carne - ČILLI

Potřebné ingredience

500 g ml. hovězího masa (nebo mix s vepřovým), 2 lžíce oleje, 1 velká cibule, 5 stroužků česneku, koření: vše 1/4 lžičky: pepř, ml. římský kmín, ml. koriandr, sladká paprika 1 lžička, cayenský pepř, chili 1 lžička, oregano, majoránka, 1/2-1 bobkový list (pokud nemáte doma všechno koření, nahraťe vše směsí koření Chili con carne od Kotany), 1 zelená a 1 červená paprika, konzerva sekaných rajčat, 2 lžičky raj. protlaku, 1 dílek hořké čokolády (nebo kakao a třtinový cukr), sterilované červené fazole, sůl, horká voda. Tortily, kysaná smetana.

Postup přípravy

Na suché pánvi si osmahneme mleté maso dohěda (rozšťucháme vidličkou, pokud máte jen hovězí, přidejte olej), přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme spolu s masem cca 10…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE

Pečená hovězí kližka na způsob jehněčího-DĚKUJI ELIZE

Potřebné ingredience

Suroviny: 600 g hovězí kližky 100 g anglické slaniny vcelku 50 g špeku 5 stroužků česneku 1 lžíce majoránky 2 cibule 1,5 lžičky tymiánu 1 lžička celého nového koření 1 lžička celého pepře 3 bobkové listy 1 lžička jalovce horký vývar 2 lžíce hladké mouky 1-2 lžíce másla pepř sůl

Postup přípravy

Postup
Maso prošpikujeme hranolky slaniny. Otvory předtím vytřeme utřeným česnekem s majoránkou. Maso osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.
Špek nakrájíme na kostičky a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně s krémovým špenátem - luxusní k nedělnímu obědu + vývar bez práce jako bonus

Hovězí pečeně s krémovým špenátem - luxusní k…

Potřebné ingredience

asi kilovou hovězí pečeni, čerstvý nebo mražený listový špenát (kolik sníte), krémový sýr (např. Tartare nebo Gervais), 2 prolisované stroužky česneku a 4 nakrájené na plátky, dvě cibule - jedna celá, druhá nakrájená, dva bobkové listy, pár kuliček nového koření a černého pepře, 4 plátky slaninky nebo špíčku, sůl

Postup přípravy

Maso si očistíme od nejošklivějších tukových kousků a blan, kousek masa (cca tak menší čtvrtku, spíš ještě míň) můžeme odkrojit (za chvíli se dozvíte proč). Spolu s odřezky z masa…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Moje znojemská hovězí roštěná - přírodní

Potřebné ingredience

1/2 kg hovězí roštěné (špičky), cibule - stejné množství na objem jako je masa, 3 stroužky česneku, kousek uzené slaniny bez masa, olej, bílý mletý pepř (je jemější než černý), 1 lžička dijonské hořčice, pár kapek worčestru, hovězí bujón (nemusí být), sůl, 0,5-1dcl bílého vína, nakládané okurky.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na tenké plátky, po stranách nařízneme, opepříme a naklepeme. (já maso neobaluji v mouce, jak je psáno v receptech ani je dopředu nesolím, vytekla by šťáva). Někdy…

Zobrazit více...

Kategorie