Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE MILADY

Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE…

Potřebné ingredience

75 minut • 3 osoby • dostupné Použité ingredience •600 g libového bůčku •2 cibule •4 stroužky česneku •200 ml světlého piva •lžíce rajčatového protlaku + hořčice •1–2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru •2 lžíce sušených brusinek •sůl, pepř, paprika sladká i pálivá

Postup přípravy

Návod k přípravě

Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ ROLÁDA

VEPŘOVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

Vepř. krkovice (nebo kýta), šunka, pórek, na tvrdo vařená vejce,směs koření Adam(paprika,zázvor,chili,kurkuma.česnek, medové aroma) nebo grilovací koření, mandlová paštika, tvrdý sýr,sůl. Cibule a tuk na osmažení, vývar nebo masox.

Postup přípravy

Maso rozkrojíme ,rozklepeme na větší plát, posolíme a potřeme mandlovou paštikou.Poklademe šunkou,vařenými vejci, pórkem. Vše hustě posypeme strouhaným sýrem.
Smotáme do rolády…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Rizoto po srbsku z vepřové plece

Rizoto po srbsku z vepřové plece

Potřebné ingredience

400g vepřové plece,400g rýže ,1 kostku hovězího masoxu , 1 cibule,1 malý rajčatový protlak ,sůl, pepř ,olej, pečenou papriku ( kupuji sterilovanou, nebo můžeme dát kapii), asi lžíce sádla

Postup přípravy

Připravíme si rýži. Do kastrolu dáme olej na něj vsypeme propláchnutou rýži a chvíli za míchání podusíme ,aby se zrníčka obalila , pak zalijeme studenou vodou( 1 hrneček rýže + 1…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové srdce na divoko

Vepřové srdce na divoko

Potřebné ingredience

Suroviny:vepřové srdce,5 žampionů-nebo sušené-velká cibule nakrájená na drobno,3 stroužky česneku prolisované,l00g slaniny, koření na divočinu, kmín, hořčice, špetka skořice

Postup přípravy

Postup:Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Cikánské řízečky

Cikánské řízečky

Potřebné ingredience

5 lžic oleje, 400 g vepřového masa. Směs: 4 větší cibule, 5 vajec, 4 lžíce solamylu, lžička soli, lžička mlétého čeného koření, lžička mleté červené papriky, lžička mleté palivé papriky, lžička kari koření, lžíce sojové omáčky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na pásky, cibuli také na tenké pásky. Všechny surové potřebné na směs smícháme, přidáme maso , dobře promícháme a necháme asi den odležet v ledničce. Potom…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
CASSOULET /čti kasule:-)/

CASSOULET /čti kasule:-)/

Potřebné ingredience

1/2 pytlíku suchých červených fazolí,vepřová kýta dle počtu strávníků-já dělám asi tak z 1/2 kg,1 dcl červeného vína,1 lžíce kečupu,1 nožička kvalitní klobásy-nejlepší je čabajka nebo dunajská,1 cibule,česnek podle chuti,sůl,pepř,1/2 lžičky sušeného tymiánu,4 bobkové listy,1 kostka "tymián a bazalka"-vypadá jako masox-prodávají např.v Globuse.

Postup přípravy

Tento recept mám od manžela,který žil ve Francii,a dotáhla jsem si ho k dokonalosti:-)
Přes noc si namočíme fazole,ráno je dáme vařit-pro zlepšení chuti můžeme přidat jednu…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky s omáčkou ze zakysané smetany a nivy

Vepřové závitky s omáčkou ze zakysané smetany a nivy

Potřebné ingredience

vepřové plátky, kari koření, česnek, sůl, pepř, hořčice, slanina, párek, vařené vajíčko, okurek, paprika, cibule, máslo, zakysaná smetana, půlka masoxu (není podmínka), niva, mouka s vodou na zahuštění......

Postup přípravy

Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí, posypeme kořením kari, napácáme rozmačkaným česnekem, položíme na ně plátek slaniny, kousek salámu, vajíčka, okurky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety s kunovjankou - vynikající

Zapečené kotlety s kunovjankou - vynikající

Potřebné ingredience

vepřové kotlety, kunovjanka i se šťávou(sterilovaná zelenina - můžeme nahradit moravankou), vejce, strouhanka, pepř sůl, smetana ke šlehání, olej

Postup přípravy

kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, POZOR obalujeme opačně, nejdřív ve strouhance a potom ve vajíčku a zprudka opečeme na oleji....

upečené kotlety dáme do pekáčku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
ŠŤAVNATÉ VEPŘOVÉ KOTLETY NALOŽENÉ V TĚSTÍČKU

ŠŤAVNATÉ VEPŘOVÉ KOTLETY NALOŽENÉ V TĚSTÍČKU

Potřebné ingredience

4 - 6 vepřových kotlet,4 syrová vejce,3 lžičky papriky(v sáčku),3 lžičky hořčice,3 lžičky solamylu,6 stroužků česneku(utřít),trocha magi,pepře,kečupu,1,2 dcl oleje

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme a promícháme v míse se všemi přísadami.Necháme na 24 hod.uležet v lednici.Pak smažíme na pánvi,po obou stranách docela krátce.Velmi chutné a šťavnaté.Příloha…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETA V ALOBALU

KOTLETA V ALOBALU

Potřebné ingredience

kotlety, klobáska, tvrdý sýr, brambory, cibule, olej a alobal

Postup přípravy

Rozložíme si na stůl průhy alobalu podle porcí, kolik chceme udělat. Na alobal dáme lžíci oleje, na to na kolečka nakrájenou klobásku, na ni položíme kotletu(naklepanou,osolenou…

Zobrazit více...

Kategorie