Vepřové výpečky na pivě, zázvoru a brusinkách-PODLE…
Potřebné ingredience
75 minut • 3 osoby • dostupné Použité ingredience •600 g libového bůčku •2 cibule •4 stroužky česneku •200 ml světlého piva •lžíce rajčatového protlaku + hořčice •1–2 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru •2 lžíce sušených brusinek •sůl, pepř, paprika sladká i pálivá
Postup přípravy
Návod k přípravě
Maso si nakrájejte na větší kostky. Prolisovaný česnek a všechno koření bez zázvoru smíchejte s masem a nechte hodinku odležet. Před pečením smíchejte maso…
VEPŘOVÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
Vepř. krkovice (nebo kýta), šunka, pórek, na tvrdo vařená vejce,směs koření Adam(paprika,zázvor,chili,kurkuma.česnek, medové aroma) nebo grilovací koření, mandlová paštika, tvrdý sýr,sůl. Cibule a tuk na osmažení, vývar nebo masox.
Postup přípravy
Maso rozkrojíme ,rozklepeme na větší plát, posolíme a potřeme mandlovou paštikou.Poklademe šunkou,vařenými vejci, pórkem. Vše hustě posypeme strouhaným sýrem.
Smotáme do rolády…
Rizoto po srbsku z vepřové plece
Potřebné ingredience
400g vepřové plece,400g rýže ,1 kostku hovězího masoxu , 1 cibule,1 malý rajčatový protlak ,sůl, pepř ,olej, pečenou papriku ( kupuji sterilovanou, nebo můžeme dát kapii), asi lžíce sádla
Postup přípravy
Připravíme si rýži. Do kastrolu dáme olej na něj vsypeme propláchnutou rýži a chvíli za míchání podusíme ,aby se zrníčka obalila , pak zalijeme studenou vodou( 1 hrneček rýže + 1…
Vepřové srdce na divoko
Potřebné ingredience
Suroviny:vepřové srdce,5 žampionů-nebo sušené-velká cibule nakrájená na drobno,3 stroužky česneku prolisované,l00g slaniny, koření na divočinu, kmín, hořčice, špetka skořice
Postup přípravy
Postup:Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik…
Cikánské řízečky
Potřebné ingredience
5 lžic oleje, 400 g vepřového masa. Směs: 4 větší cibule, 5 vajec, 4 lžíce solamylu, lžička soli, lžička mlétého čeného koření, lžička mleté červené papriky, lžička mleté palivé papriky, lžička kari koření, lžíce sojové omáčky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na pásky, cibuli také na tenké pásky. Všechny surové potřebné na směs smícháme, přidáme maso , dobře promícháme a necháme asi den odležet v ledničce. Potom…
CASSOULET /čti kasule:-)/
Potřebné ingredience
1/2 pytlíku suchých červených fazolí,vepřová kýta dle počtu strávníků-já dělám asi tak z 1/2 kg,1 dcl červeného vína,1 lžíce kečupu,1 nožička kvalitní klobásy-nejlepší je čabajka nebo dunajská,1 cibule,česnek podle chuti,sůl,pepř,1/2 lžičky sušeného tymiánu,4 bobkové listy,1 kostka "tymián a bazalka"-vypadá jako masox-prodávají např.v Globuse.
Postup přípravy
Tento recept mám od manžela,který žil ve Francii,a dotáhla jsem si ho k dokonalosti:-)
Přes noc si namočíme fazole,ráno je dáme vařit-pro zlepšení chuti můžeme přidat jednu…
Vepřové závitky s omáčkou ze zakysané smetany a nivy
Potřebné ingredience
vepřové plátky, kari koření, česnek, sůl, pepř, hořčice, slanina, párek, vařené vajíčko, okurek, paprika, cibule, máslo, zakysaná smetana, půlka masoxu (není podmínka), niva, mouka s vodou na zahuštění......
Postup přípravy
Vepřové plátky naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme hořčicí, posypeme kořením kari, napácáme rozmačkaným česnekem, položíme na ně plátek slaniny, kousek salámu, vajíčka, okurky…
Zapečené kotlety s kunovjankou - vynikající
Potřebné ingredience
vepřové kotlety, kunovjanka i se šťávou(sterilovaná zelenina - můžeme nahradit moravankou), vejce, strouhanka, pepř sůl, smetana ke šlehání, olej
Postup přípravy
kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, POZOR obalujeme opačně, nejdřív ve strouhance a potom ve vajíčku a zprudka opečeme na oleji....
upečené kotlety dáme do pekáčku,…
ŠŤAVNATÉ VEPŘOVÉ KOTLETY NALOŽENÉ V TĚSTÍČKU
Potřebné ingredience
4 - 6 vepřových kotlet,4 syrová vejce,3 lžičky papriky(v sáčku),3 lžičky hořčice,3 lžičky solamylu,6 stroužků česneku(utřít),trocha magi,pepře,kečupu,1,2 dcl oleje
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme a promícháme v míse se všemi přísadami.Necháme na 24 hod.uležet v lednici.Pak smažíme na pánvi,po obou stranách docela krátce.Velmi chutné a šťavnaté.Příloha…
KOTLETA V ALOBALU
Potřebné ingredience
kotlety, klobáska, tvrdý sýr, brambory, cibule, olej a alobal
Postup přípravy
Rozložíme si na stůl průhy alobalu podle porcí, kolik chceme udělat. Na alobal dáme lžíci oleje, na to na kolečka nakrájenou klobásku, na ni položíme kotletu(naklepanou,osolenou…