Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra v srnčím hřbetu

Vepřová játra v srnčím hřbetu

Potřebné ingredience

500g vepřových jater,1 smetana ke šlehání,3 vejce,sůl,sádlo na vymazání formy

Postup přípravy

Játra odblaníme a umeleme.Smícháme s vejci a šlehačkou-osolíme.Formu na srnčí hřbet vymažeme sádlem -nalijeme směs a pečeme na 160°C asi 45 min.PZ podávat můžeme s chlebem ale i s…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečený bůček s nádivkou,špenátem a bramborovým knedlíkem -zase jedno výborné nezdravé jídlo

Pečený bůček s nádivkou,špenátem a bramborovým…

Potřebné ingredience

80 dkg vyššího libového bůčku bez kosti,3 jarní cibulky,5 dkg másla,2 housky,125 ml mléka,3 vejce,trochu červené kapie,10dkg strouhanky,špet.muškát.květu,sůl,pepř,kmín,2 velké cibule a asi 150 ml tmavého piva mražený listový špenát,česnek,cibule,bramborový knedlík/v prášku/ nebo uvařený z brambor

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme nádivku: do mísy nakrájíme housky na kostičky-zalijeme mlékem.Na polovině másla necháme zesklovatět pokrájené jarní cibulky.Zbývající máslo utřeme se…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Bůček pod peřinkou

Bůček pod peřinkou

Potřebné ingredience

Asi 1 kg libového bůčku bez kosti,2 cibule,1 pórek, 1-2 hermelíny,1 šlehačka,4 str.česneku,pepř,sůl

Postup přípravy

Bůček si nakrájíme na asi 2 cm silné plátky,osolíme,opepříme a potřeme česnekem.Do pekáčku si dáme nakrájenou cibuli a pórek, na to poklademem plátky připraveného bůčku a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nastavovaná kaše s uzeným masem

Nastavovaná kaše s uzeným masem

Potřebné ingredience

1 kg brambor,20 dkg trh.krupek,2 str.česneku,majoránku,sůl,cibule,sádlo,trochu mléka,uzené maso

Postup přípravy

Oškrábané brambory si uvaříme v osolené vodě .Do mikrovlnky si dám vařit krupky zaliji asi 3dcl vody./tam se nám nepřipálí,/vařím asi 10 min.Brambory scedím,přidám utř.česnek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložené masíčko

Naložené masíčko

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme: 4 plátky krkovice bez kosti,sůl,olej Na marinádu:2 vejce,1/2 lžičky kari,1/4 lžičky pepře,2 lžičky solamylu,1 lžičku grilovacího koření,3 stroužky česneku,1 lžíci kečupu,1 lžíci sojové omáčky

Postup přípravy

Maso si lehce naklepeme-okaraje nařízneme a osolíme.
Smícháme vejce,solamyl,kečup,utřený česnek,gril.koření,pepř,sojovku a kari a promícháme.
Maso do této směsi naložíme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínský guláš

Debrecínský guláš

Potřebné ingredience

Pro 4 osoby potřebujeme: 50 dkg vepřové plece,1 cibule-větší,20 dkg zelených paprikových lusků,20 dkg párků/debrecínské nebo jiné/1 smetanu na vaření,olej,ml.papriku,3 dkg rajčat.protlaku,3 stroužky česneku,drcený kmín,sůl,1/2 l vody a asi 30g hl.mouky na zahuštění.

Postup přípravy

Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Na tuku si orestujeme nakrájenou cibuli,vložíme maso,poprášíme ml. paprikou a orestujeme,pak přidáme asi 1/2 vody ,rajský protlak,sůl…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Žižkovský kos s nivou a křenem

Žižkovský kos s nivou a křenem

Potřebné ingredience

600g vepřového masa/z plece na plátky pro 4 lidi/,olej,sůl,pepř,4 str.česneku,1 lžíce plnotučné hořčice,100g anglické slaniny-plátky,80g nivy,2 cibule,1 lžičku drceného kmínu,majoránka,strouhaný křen.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky-rozklepeme-nařízneme okraje,osolíme a opepříme.Česnek si rozetřeme a smícháme s hořčicí a tím potřeme plátky masa.Na to položíme plátek anglické slaniny a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kedlubnový kotlík

Kedlubnový kotlík

Potřebné ingredience

4 kedlubny, sádlo,1 cibule,vepřová konzerva,kmín,sůl,hladká mouka

Postup přípravy

Oloupané kedlubny nastrouháme na nudličky.Na troše sádla osmahneme pokrájenou cibuli,přidáme kedlubny,podlijeme vodou,osolíme ,okmínujeme a dusíme do měkka.Když jsou kedlubny…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Velikonoční hlavička

Velikonoční hlavička

Potřebné ingredience

1kg uzeného masa/plec,bůček/,sůl.muškát.květ,500g rohlíků,3/4 l vývaru z uzeného masa,6 vajec,petrželka,jarní cibulka.

Postup přípravy

Maso si uvaříme do měkka - necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky-rovněž rohlíky nakrájíme na kostičky .Rohlíky dáme do mísy přelijeme ještě teplým vývarem,osolíme,dáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zbojnický špaček s bramborovým knedlíkem

Zbojnický špaček s bramborovým knedlíkem

Potřebné ingredience

Vepřovou plec 4 plátky,plátky anglické slaniny,česnek-3 stroužky,sůl,pepř,kysané zelí,kmín,cukr,sůl,cibuli,,sádlo.

Postup přípravy

Nejdříve si podusíme zelí na troše sádla osmažíme cibulku ,přidáme kysané zelí,sůl,kmín trochu cukru aby nebylo tak kyselé a dusíme do měkka.Necháme vychladnout.
Plátky z…

Zobrazit více...

Kategorie