Vepřová játra v srnčím hřbetu
Potřebné ingredience
500g vepřových jater,1 smetana ke šlehání,3 vejce,sůl,sádlo na vymazání formy
Postup přípravy
Játra odblaníme a umeleme.Smícháme s vejci a šlehačkou-osolíme.Formu na srnčí hřbet vymažeme sádlem -nalijeme směs a pečeme na 160°C asi 45 min.PZ podávat můžeme s chlebem ale i s…
Pečený bůček s nádivkou,špenátem a bramborovým…
Potřebné ingredience
80 dkg vyššího libového bůčku bez kosti,3 jarní cibulky,5 dkg másla,2 housky,125 ml mléka,3 vejce,trochu červené kapie,10dkg strouhanky,špet.muškát.květu,sůl,pepř,kmín,2 velké cibule a asi 150 ml tmavého piva mražený listový špenát,česnek,cibule,bramborový knedlík/v prášku/ nebo uvařený z brambor
Postup přípravy
Nejdříve si připravíme nádivku: do mísy nakrájíme housky na kostičky-zalijeme mlékem.Na polovině másla necháme zesklovatět pokrájené jarní cibulky.Zbývající máslo utřeme se…
Bůček pod peřinkou
Potřebné ingredience
Asi 1 kg libového bůčku bez kosti,2 cibule,1 pórek, 1-2 hermelíny,1 šlehačka,4 str.česneku,pepř,sůl
Postup přípravy
Bůček si nakrájíme na asi 2 cm silné plátky,osolíme,opepříme a potřeme česnekem.Do pekáčku si dáme nakrájenou cibuli a pórek, na to poklademem plátky připraveného bůčku a…
Nastavovaná kaše s uzeným masem
Potřebné ingredience
1 kg brambor,20 dkg trh.krupek,2 str.česneku,majoránku,sůl,cibule,sádlo,trochu mléka,uzené maso
Postup přípravy
Oškrábané brambory si uvaříme v osolené vodě .Do mikrovlnky si dám vařit krupky zaliji asi 3dcl vody./tam se nám nepřipálí,/vařím asi 10 min.Brambory scedím,přidám utř.česnek…
Naložené masíčko
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby potřebujeme: 4 plátky krkovice bez kosti,sůl,olej Na marinádu:2 vejce,1/2 lžičky kari,1/4 lžičky pepře,2 lžičky solamylu,1 lžičku grilovacího koření,3 stroužky česneku,1 lžíci kečupu,1 lžíci sojové omáčky
Postup přípravy
Maso si lehce naklepeme-okaraje nařízneme a osolíme.
Smícháme vejce,solamyl,kečup,utřený česnek,gril.koření,pepř,sojovku a kari a promícháme.
Maso do této směsi naložíme a…
Debrecínský guláš
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby potřebujeme: 50 dkg vepřové plece,1 cibule-větší,20 dkg zelených paprikových lusků,20 dkg párků/debrecínské nebo jiné/1 smetanu na vaření,olej,ml.papriku,3 dkg rajčat.protlaku,3 stroužky česneku,drcený kmín,sůl,1/2 l vody a asi 30g hl.mouky na zahuštění.
Postup přípravy
Vepřovou plec si nakrájíme na kostičky.Na tuku si orestujeme nakrájenou cibuli,vložíme maso,poprášíme ml. paprikou a orestujeme,pak přidáme asi 1/2 vody ,rajský protlak,sůl…
Žižkovský kos s nivou a křenem
Potřebné ingredience
600g vepřového masa/z plece na plátky pro 4 lidi/,olej,sůl,pepř,4 str.česneku,1 lžíce plnotučné hořčice,100g anglické slaniny-plátky,80g nivy,2 cibule,1 lžičku drceného kmínu,majoránka,strouhaný křen.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky-rozklepeme-nařízneme okraje,osolíme a opepříme.Česnek si rozetřeme a smícháme s hořčicí a tím potřeme plátky masa.Na to položíme plátek anglické slaniny a…
Kedlubnový kotlík
Potřebné ingredience
4 kedlubny, sádlo,1 cibule,vepřová konzerva,kmín,sůl,hladká mouka
Postup přípravy
Oloupané kedlubny nastrouháme na nudličky.Na troše sádla osmahneme pokrájenou cibuli,přidáme kedlubny,podlijeme vodou,osolíme ,okmínujeme a dusíme do měkka.Když jsou kedlubny…
Velikonoční hlavička
Potřebné ingredience
1kg uzeného masa/plec,bůček/,sůl.muškát.květ,500g rohlíků,3/4 l vývaru z uzeného masa,6 vajec,petrželka,jarní cibulka.
Postup přípravy
Maso si uvaříme do měkka - necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky-rovněž rohlíky nakrájíme na kostičky .Rohlíky dáme do mísy přelijeme ještě teplým vývarem,osolíme,dáme…
Zbojnický špaček s bramborovým knedlíkem
Potřebné ingredience
Vepřovou plec 4 plátky,plátky anglické slaniny,česnek-3 stroužky,sůl,pepř,kysané zelí,kmín,cukr,sůl,cibuli,,sádlo.
Postup přípravy
Nejdříve si podusíme zelí na troše sádla osmažíme cibulku ,přidáme kysané zelí,sůl,kmín trochu cukru aby nebylo tak kyselé a dusíme do měkka.Necháme vychladnout.
Plátky z…