Námořnické kotlety
Potřebné ingredience
Suroviny: 600 g vepřových kotlet bez kostí 2 cibule 8 stroužků česneku 3 sterilované okurky 1 menší plechovka sterilovaných žampionů 50 ml olivového oleje 5 lžic rajského protlaku 1 šlehačka - lze nahradit kysanou smetanou jíška Knorr worchesterová omáčka pepř
Postup přípravy
Pracovní postup:
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky pokrájený česnek i okurky a zalijeme dle potřeby vodou. Dusíme 10 až…
JÁTRA NA ROŠTU-BEZ ROŠTU :-)
Potřebné ingredience
Výborná a rychlá minutka. Vepřová( nebo drůbeží) játra,olej,cibule ,sůl,pepř,sojová omáčka.
Postup přípravy
Játra omyjeme,nakrájíme na plátky.Přes potravinářskou folii naklepeme-stačí z jedné strany.Opepříme.Rozpálíme kapku oleje dáme játra a opečeme z obou stran.Játr vyndáme a do…
Vepřová panenka
Potřebné ingredience
Vepřová panenka, koření: sůl, bylinkový steak, pepřový steak, cca 1dcl červeného vína, trochu worčestru, trochu světlé sojové omáčky, trochu vody
Postup přípravy
Panenku nakořeníme, dáme do pekáčku, přidáme ostatní přísady a dáme do trouby, kde použijeme horkovzduch na 180°C + mikrovlny na 350W a nastavíme čas na 22 - 25 minut. Jako…
VEPŘOVÉ KOTLETY NA ČERVENÉ PAPRICE
Potřebné ingredience
Ingredience: vepřové kotlety, hladká mouka, sůl, pepř, kmín, cibule, olej, paprika sladká,kečup
Postup přípravy
Postup přípravy: Kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Vyjmeme, v oleji zpěníme nakrájenou…
Bílá omáčka
Potřebné ingredience
Vepřová plec, cibule, masox,sůl,pepř, mouka hladká,voda,červená paprika-instantní,kečup,šlehačka.
Postup přípravy
Na kostičkY cibulku-po chvíli přidáme maso na kostičky,zaprášíme červenou paprikou a dusíme.
Pokud by se to vyvářelo ,tak můžeme přilejt vodu. Po změknutí masa přilijeme…
ZAPEČENÉ MASO S LEČEM
Potřebné ingredience
vepřové maso nebo kuřecí maso,steril.lečo,brambory,sýr eidam,pepř,sůl,
Postup přípravy
brambory si nakrájíme na plátky,osolíme a opepříme, dáme do zapékací mísy nebo pekáčku-předem vymažeme tukem! na to dáme lečo, maso nakrájené na nudličky nebo na plátky položíme…
FRANCOUZSKÉ BRAMBORY ( vařil manžel )
Potřebné ingredience
Použité suroviny: 800 g syrových brambor , 350 g uzené krkovice (nebo vepřové ),, 1 plechovka sterilovaných žampionů , 1 pórek , 1 paprika , 150 g tvrdého sýra , 3 vejce , 2 lžíce másla , špetka soli , špetka pepře, špetka drceného kmínu
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm sterilované žampiony. Trochu osolíme a přidáme drcený kmín, aby vyniklo jejich aroma. Zapékací mísu nebo pekáč vytřeme máslem,…
Plněné kotlety se sýrovým přelivem
Potřebné ingredience
Kotlety, šunka, tavené sýry, niva (nebo eidam, gouda), smetana, cibule, brambory, tuk (např. rama), sůl, mletý pepř, bazalka, oregáno (nebo koření, které máte rádi).
Postup přípravy
Kotletu nakrájíme na plátky a naklepeme, z obou stran posolíme (nepřeháníme, patří do ní šunka) a ze strany, na kterou budeme dávat šunku popepříme. Na takto připravenou kotletu…
Maďarské zelí
Potřebné ingredience
olej,2x cibule, půl kila vepřové kýty, sůl, pepř, červenou papriku, smetanu 12%, zelí, 1x klobása, 10 dkg slaniny.
Postup přípravy
Do pekáčku dáme olej a usmažíme cibulku do zlatavé barvy ,přidáme nakrájené maso na kostičky a vložíme do trouby a podléváme dokud maso nezměkne.Pokud už je maso měkké přidáme sůl…