Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Marinada na maso

Marinada na maso

Potřebné ingredience

1kg masa / ako na rizky-veprove/ 4 cele vajicka!! 1 káv.lyžička prášk.cukru -//- kari korenie -//- pepř -//- horčica -//- kečup a podľa chuti sol, cesnak, worčester, vegeta a 1lyžica oleja

Postup přípravy

Do tejto marinady naložíte platky masa na minimálne 24 hodin. No a potom maso pripravite na panvici. Hodi sa k tomu tatarka, okurka, nejaky dobry salat a pecene zemiaky.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Klasický segedínský guláš

Klasický segedínský guláš

Potřebné ingredience

1 větší cibule, vepřová kýta - často dávám i "zdravý" bůček, nebo i z krůtího :-), 0,5kg kyselého zelí, kmín celý a drcený, 1 bobkový list, sůl, masox, sladká červená paprika-dávám malý sáček celý, na zahuštění (hladká mouka+voda), olej

Postup přípravy

viz foto

Nic co by jste neznaly, ale třeba někomu pomůže v začátcích vaření

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na pórku,cibuli...

Vepřové na pórku,cibuli...

Potřebné ingredience

vepřové, cibule, česnek, pórek, mletý kmín, sůl, pepř, sladká paprika

Postup přípravy

Do pekáčku dát maso na kousky, já měla kýtu, posypat nahrubo nakrájenou cibulí, česnekem, pórkem. Ještě jsem tam dala kousek čínského zelí /můžete tam dát prakticky jakoukoliv…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na minutku

Vepřová játra na minutku

Potřebné ingredience

Vepřová játra, olej

Postup přípravy

Játra nakrájíme na plátky, na bocích nakrojíme (aby se nám při smažení nezkroutily), naklepeme, dáme na rozpálenou pánvičku s plejem a opékáme z obou stran 3 min (dáme do trouby…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SKVĚLÉ KOTLETY ŽUŽU

SKVĚLÉ KOTLETY ŽUŽU

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřové kýty (může být i kotleta bez kosti), 2 vejce, 2 lžíce maggi, 1 lžička majoránky, 1 lžička kari koření nebo koření typu podravka, 1 lžíce solamylu, 1 lžička pepře, 1/2 lžička soli, 1 lžička papriky,jedna střední cibule nakrájená na kolečka.

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na plátky jako na řízek. Dáme do mísy a proložíme na kolečka nakrájenou cibulí. Všechny ostatní ingredience smícháme (nejlépe rozšleháme). Připraveným…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso s mrkví a smetanou

Maso s mrkví a smetanou

Potřebné ingredience

Vepř. maso (může být i kuřecí), mrkev, smetana12%, muškátový oříšek, hrášek,sůl

Postup přípravy

Nakrájíme maso na kostky, posypeme různým kořením já dávám co dům dá (grilovací, gulášové, kari...),
osmahneme na pánvy na trošce oleje, nastrouháme muš. oříšek (já dávám tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ NA KARI S HRÁŠKEM-DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY.CZ!!!!!!!!

VEPŘOVÉ NA KARI S HRÁŠKEM-DĚKUJI MAMINCE Z TOPRECEPTY…

Potřebné ingredience

Suroviny: 400g vepřové kýty, 1 velká cibule, kari koření, mletý pepř, hovězí bujon, sůl, 150g mraženého hrášku, cca 1-2 lžíce hladké mouky na zahuštění, 2 lžíce kečupu nebo raj.protlaku, olej Nočky:2 vejce, 200-300ml mléka, cca 250g polohrubé mouky, sůl

Postup přípravy

Postup:

Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme na nudličky nakrájenou kýtu a opečeme, osolíme, opepříme a přidáme kari(cca půl kávové lžičky).Lehce zpěníme a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
RYCHLÉ,JEDNODECHÉ JOGUSLÁVSKÉ JÍDLO

RYCHLÉ,JEDNODECHÉ JOGUSLÁVSKÉ JÍDLO

Potřebné ingredience

4VELKÉ CIBULE,PAPRIKY NEJLÉPE O KAŽDÉ BARVY JEDNU,5VELKÝCH RAJČAT,1KG PLECE,6LŽIC OLEJE,SŮL,PEPŘ

Postup přípravy

NA DNO VELKÉHO HRNCE NAKRÁJÍME NA KOSTKY CIBUL,NA NI NAKRÁJENÉ KOSTKY MASA,POSOLÍME POPEŘÍME,NA MASO POKLADEME NA NUDLE NAKRÁJENOU PAPRIKU OPĚT POSOLÍME,NA VRCH NA KOLEČKA RAJČATA…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřový měšec

Vepřový měšec

Potřebné ingredience

Na 5 porcí : 600g vepřové kotlety, 150g vepřové pleci, 1 ks houska, 50g anglické slaniny, 150g játry vepřové, 1ks vejce, 1 větší cibule, česnek, olej, mouka hladká, sůl, pepř, masox nebo dochucovadlo do šťávy, Veškeré gramáže surovin jde libovolně měnit, a upravovat dle vašeho přáni nebo potřeby.

Postup přípravy

Maso omyjete a nakrájite na plátky jako motýlka, naklepete. Vepřovou plec pomeleme společně s houskou jemně namočenou ve vývaru /masox /, ochutíme soli, a promícháme se žloutkem a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
***Vepřové srdce a jazyk s křenovkou***

***Vepřové srdce a jazyk s křenovkou***

Potřebné ingredience

1 vepřové srdce,1vepřový jazyk,mléko,hl.mouka,máslo,cukr,křeník,sůl,podravka,bob.list.

Postup přípravy

V papináku uvaříme ve vodě 1/2 hodinky srdce a jazyk osolíme a dáme bob.list. Na másle uděláme jíšku,zalijeme mlékem,aby omáčka byla řidší,osolíme a ochutíme podravkou.Vaříme tak…

Zobrazit více...

Kategorie