Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Nakládané kotlety

Nakládané kotlety

Potřebné ingredience

kotlety bez kosti,Worčestr,sojová omáčka,hořčice kremžská i plnotučná,kečup ostrý i sladký-ale s tím opatrně,ať to není moc sladké,vejce,prolisovaný česnek a trochu soli,kdo má rád přidá majoránku-

Postup přípravy

z uvedených přísad uděláme směsku-všeho od oka,podle množství masa,na rozředění buď přidám vejce,nebo nastavím olejem,necháme do ruhého dne odležet a potom jen opečeme na oleji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Japonské medajlonky

Japonské medajlonky

Potřebné ingredience

Vepřová panenka nebo kotleta bez kosti, kikkoman nebo jiná soj. omáčka, rýžové víno na vaření, možno nahradit vermutem, bílý pepř, ml. zázvor, solamyl, olej, kořenící sůl Aji-no-moto, možno nahradit glutaman sodný.

Postup přípravy

Maso nakrájím na medajlonky, naklepu, NESOLIM, posypu b.pepřem a zázvorem. V misce smíchám kikkoman a víno dle množství masa. Maso vložím do marinády a nechám odležet 2hod, může…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ – OPRAVDU SKVĚLÝ

GULÁŠ BEZ MÍCHÁNÍ – OPRAVDU SKVĚLÝ

Potřebné ingredience

1 kg vepř. masa - nejlepší je z plecka, 3 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 čaj. lžičky guláš koření (může být i kari), 3 čaj. lžičky sladké ml. papriky, 3 polévkové lžíce škrob. moučky, sůl, pepř, 2 kostky bujónu , 1feferonka, 0,75-1 l vody

Postup přípravy

Postup:
Maso a cibuli nakrájet, smíchat ostatní suroviny, pořádně promíchat. Bujónové kostky rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu. Dát vše do pekáče, lepší je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra narychlo

Vepřová játra narychlo

Potřebné ingredience

vepřová játra cibule hl. mouka worcestr sůl pepř sádlo máslo hořčice

Postup přípravy

Játra naklepeme, nařízenem na krajích, opepříme a poprášíme hl. moukou. Dáme na rozpálené sádlo opéct z obou stran. Pokapeme worcestrem. Přidáme cibuli na kolečka. K tomu kousek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety na 52 způsobů

Kotlety na 52 způsobů

Potřebné ingredience

Toto mi přišlo mailem, tak to třeba bude někomu inspirací

Postup přípravy

1. Děčínský kotlet
Pro osobu - 150g vepřové pečeně, 15g oleje, 10g másla, 10g šunky, 10g kapie, 1/3 vejce, 15g nakládaných žampiónů, 50g 33% smetany, 0,1 dl bílého vína, mletý…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maso podle Michala Davida

Maso podle Michala Davida

Potřebné ingredience

Ingredience 3/4 kg vepřové kýty nebo kuřecích řízků, 3 vejce, 2 lžíce solamylu, 1,5 lžíce maggi, 1,5 lžíce majoránky, 1 lžička soli, 1/4 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky worchestrové omáčky, trochu chilli, 8 - 10 stroužků česneku

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na řízky a lehce naklepeme. Ostatní suroviny smícháme. Do této směsi namáčíme řízky a skládáme do misky nebo jiné nádoby. Zbytkem marinády je zalijeme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Vepřové plátky v sýrovém těstíčku

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové kýty, 2 vejce , 4lžíce strohaného sýra , citrónová šťáva , sůl , pepř

Postup přípravy

Maso naklepeme,osolíme,opepříme a pokapeme citrónem.Necháme chvíli odležet.Jemně nastrouháme sýr smícháme s rozšlehanými vejci,plátky ve směsi namáčíme a smažíme v rozpáleném…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Výborné česnekové kapsy

Výborné česnekové kapsy

Potřebné ingredience

sůl ,cibule,anglická slanina 4 plátky,olej 4 lžíce,plátky vepřového masa 4 porce,majoránka ,pepř,česnek, hermelín,nebo niva

Postup přípravy

Plátky masa rozklepeme, osolíme, opepříme a po jedné straně bohatě potřeme rozetřeným česnekem a posypeme majoránkou. Do slaniny zabalíme hermelín nebo nivu a dáme doprostřed…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotletky s nivou

Zapečené kotletky s nivou

Potřebné ingredience

kotlety; koření; cibule; smetana; niva

Postup přípravy

Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do pekáče vymazaného máslem. Posypeme třeba paprikou, nebo jiným kořením. Můžeme také lehounce posypat sušenou levandulí! Poklademe…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Knedlo-vepřo-zelo-nejlepší pečené vepřové,jaké jsme kdy jedli:-)Pečené v sádle:-)))

Knedlo-vepřo-zelo-nejlepší pečené vepřové,jaké jsme…

Potřebné ingredience

1,5 kg vepřového masa,1litr sádla,sůl,pepř

Postup přípravy

Nejdříve si rozpustíme do skleněného pekáčku všechno sádlo,do kterého naskládáme osolené a opepřené vepřové maso,rozdělené asi na tři díly a přikryté dáme do trouby asi na 120°C…

Zobrazit více...

Kategorie