Dárek
Potřebné ingredience
Klobásy a párky
Postup přípravy
Prosím o inspiraci na dárek z klobásků, kdysi tady byl, ale nemohu jej najít. Moc děkuji
Zapečená dobrota
Potřebné ingredience
Brambory, zelí kyselé, sýr cihlu, uzená žebra nebo jiné uzené maso třeba z kolena a podobně, nebo třeba i kuřecí, ale uzené je nejlepší, koření dle chuti a jednu smetanu.
Postup přípravy
Oškrábeme brambory, nakrájíme na plátky a dáme je vařit do osolené vody, ne úplně do měkka, aby se moc nerozpadaly. Předvařené brambory rozdělíme na dvě půlky a tou první…
Maďarský guláš
Potřebné ingredience
600g bravčového pliecka, 3-4 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 2 paradajkové pretlaky, 1 lečo, 1 lyžica kryštál. cukru, voda, soľ, mletá rasca
Kotletový kotlík
Potřebné ingredience
Kotlety nebo jiný kus masa- používala jsem i plecko, nebo kýtu, šlo by určitě i kuřecí, krůtí i králičí.
Postup přípravy
Kotlety omyjeme, naklepeme a posolíme. Ve větším hrnci, já dělám na velké titanové pánvi, zpěníme cibulku na kterou dáme osmahnout (zatáhnout) maso. Mezitím nebo předtím začínáme…
Pečené vepřové maso s červeným dušeným zelím a…
Potřebné ingredience
vepř. maso na pečení - jak má každý rád, cibule, česnek, červené zelí, sádlo, kmín, sůl, bramb. knedle z prášku
Postup přípravy
Pečené maso - na sádle si osmažíme cibulku do skleněna, předěláme do pekáče, přidáme maso nakrájené na kostky nebo plátky, osolené, pokmínujeme, posypeme česnekem nakrájeným na…
Šťavnatý vepřový gulášek bez zahušťování
Potřebné ingredience
vepřová plec dle počtu strávníků, 1 větší kapie, 2 mrkve, 1/2 menší cukety, 1 cibule, stroužek česneku.
Postup přípravy
Z masa pečlivě odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme jej na středně velké kostky. Do hrnce dáme olej popř. sádlo, co jsme zvyklí používat, vložíme maso a zprudka po všech stranách…
Plněné vepřová kýta se smetanovo-sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
500 g vepřové kýty 1/2 papriky, 1 rajče, 3 vejce, 100 g listového špenátu, oregano, sůl = vše nakrájet na malé kostičky a zamíchat jak míchaná vejce 250ml smetany 200 ml mléka 100 g taveného sýra příloha - vařené brambory, hranolky a klidně i rýže
Postup přípravy
Naklepeme plátky masa, naplníme směsí a zapárátkujeme. Osmažíme na oleji a pak do výpeku přilejeme smetanu, mléko a rozpustíme v ní sýr. Pak přidáme osmažené maso a 20 min…
PEČENÉ MASO NA HOUBÁCH
Potřebné ingredience
Vepřové maso; cibuli; máslo; houby; sůl; pepř; kmín
Postup přípravy
Vepřové maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku, v mém případě do skleněné zapékací mísy, maso trochu podlejeme a přikryjeme víkem a dáme do trouby péci.
V hrnci na másle…
Játra na cibulce s "ktovskými brambory"
Potřebné ingredience
400 g jater (vepřová, kuřecí) 2 velké nebo 3 menší cibule Instatní šťáva k vepřovému (nahradíte ji - opečte jemně nakrájenou cibulku, přidejte 2 zarovnané lžíce hl. mouky, opražte a zalijte tak 400 ml vody, podravka, sojovka) brambory se slupkou (tak 3-4 střední na porci) olej
Postup přípravy
Játra odmahneme, přidáme cibulku a zalijeme připravenou šťávou. Brambory nakrájíme na kolečka a osmažíme jako hranolky v oleji.
VEPŘOVÉ MASO SE ZELENINOU
Potřebné ingredience
500g vepřové plece,1/2 celeru,1 mrkev,1 petržel,2 rajčata,sůl,pepř,2 kul. nového koření,1 lžíce vegety,1 - 2 stroužky česneku,hladká mouka na zahuštění,2 dcl zakysané smetany.
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky,opečeme na tuku,podlijeme vodou,přidáme česnek utřený se solí a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu,okořeníme a necháme dusit.K poloměkkému masu…