Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Dárek

Dárek

Potřebné ingredience

Klobásy a párky

Postup přípravy

Prosím o inspiraci na dárek z klobásků, kdysi tady byl, ale nemohu jej najít. Moc děkuji

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená dobrota

Zapečená dobrota

Potřebné ingredience

Brambory, zelí kyselé, sýr cihlu, uzená žebra nebo jiné uzené maso třeba z kolena a podobně, nebo třeba i kuřecí, ale uzené je nejlepší, koření dle chuti a jednu smetanu.

Postup přípravy

Oškrábeme brambory, nakrájíme na plátky a dáme je vařit do osolené vody, ne úplně do měkka, aby se moc nerozpadaly. Předvařené brambory rozdělíme na dvě půlky a tou první…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Maďarský guláš

Maďarský guláš

Potřebné ingredience

600g bravčového pliecka, 3-4 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 2 paradajkové pretlaky, 1 lečo, 1 lyžica kryštál. cukru, voda, soľ, mletá rasca

Postup přípravy

v obrázkovom postupe

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotletový kotlík

Kotletový kotlík

Potřebné ingredience

Kotlety nebo jiný kus masa- používala jsem i plecko, nebo kýtu, šlo by určitě i kuřecí, krůtí i králičí.

Postup přípravy

Kotlety omyjeme, naklepeme a posolíme. Ve větším hrnci, já dělám na velké titanové pánvi, zpěníme cibulku na kterou dáme osmahnout (zatáhnout) maso. Mezitím nebo předtím začínáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pečené vepřové maso s červeným dušeným zelím a bramborovým knedlíkem

Pečené vepřové maso s červeným dušeným zelím a…

Potřebné ingredience

vepř. maso na pečení - jak má každý rád, cibule, česnek, červené zelí, sádlo, kmín, sůl, bramb. knedle z prášku

Postup přípravy

Pečené maso - na sádle si osmažíme cibulku do skleněna, předěláme do pekáče, přidáme maso nakrájené na kostky nebo plátky, osolené, pokmínujeme, posypeme česnekem nakrájeným na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Šťavnatý vepřový gulášek bez zahušťování

Šťavnatý vepřový gulášek bez zahušťování

Potřebné ingredience

vepřová plec dle počtu strávníků, 1 větší kapie, 2 mrkve, 1/2 menší cukety, 1 cibule, stroužek česneku.

Postup přípravy

Z masa pečlivě odstraníme přebytečný tuk a nakrájíme jej na středně velké kostky. Do hrnce dáme olej popř. sádlo, co jsme zvyklí používat, vložíme maso a zprudka po všech stranách…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněné vepřová kýta se smetanovo-sýrovou omáčkou

Plněné vepřová kýta se smetanovo-sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty 1/2 papriky, 1 rajče, 3 vejce, 100 g listového špenátu, oregano, sůl = vše nakrájet na malé kostičky a zamíchat jak míchaná vejce 250ml smetany 200 ml mléka 100 g taveného sýra příloha - vařené brambory, hranolky a klidně i rýže

Postup přípravy

Naklepeme plátky masa, naplníme směsí a zapárátkujeme. Osmažíme na oleji a pak do výpeku přilejeme smetanu, mléko a rozpustíme v ní sýr. Pak přidáme osmažené maso a 20 min…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
PEČENÉ MASO NA HOUBÁCH

PEČENÉ MASO NA HOUBÁCH

Potřebné ingredience

Vepřové maso; cibuli; máslo; houby; sůl; pepř; kmín

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na kostky a dáme do pekáčku, v mém případě do skleněné zapékací mísy, maso trochu podlejeme a přikryjeme víkem a dáme do trouby péci.
V hrnci na másle…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Játra na cibulce s "ktovskými brambory"

Játra na cibulce s "ktovskými brambory"

Potřebné ingredience

400 g jater (vepřová, kuřecí) 2 velké nebo 3 menší cibule Instatní šťáva k vepřovému (nahradíte ji - opečte jemně nakrájenou cibulku, přidejte 2 zarovnané lžíce hl. mouky, opražte a zalijte tak 400 ml vody, podravka, sojovka) brambory se slupkou (tak 3-4 střední na porci) olej

Postup přípravy

Játra odmahneme, přidáme cibulku a zalijeme připravenou šťávou. Brambory nakrájíme na kolečka a osmažíme jako hranolky v oleji.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO SE ZELENINOU

VEPŘOVÉ MASO SE ZELENINOU

Potřebné ingredience

500g vepřové plece,1/2 celeru,1 mrkev,1 petržel,2 rajčata,sůl,pepř,2 kul. nového koření,1 lžíce vegety,1 - 2 stroužky česneku,hladká mouka na zahuštění,2 dcl zakysané smetany.

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky,opečeme na tuku,podlijeme vodou,přidáme česnek utřený se solí a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu,okořeníme a necháme dusit.K poloměkkému masu…

Zobrazit více...

Kategorie