Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
pečený bůček tenhle miluji

pečený bůček tenhle miluji

Potřebné ingredience

NA BŮČEK 1,2 kg bůčku, bez kosti a kůže asi 1 lžíce mořské soli 1 lžička hrubě drceného bílého pepře 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků 2 lžíce čirého medu 1 lžíce dijonské hořčice 1 čerstvá červená chilli paprička, nasekaná nadrobno NA BRAMBORY 1 kg brambor, oloupaných a tence pokrájených 500 g cibule, oloupané a pokrájené na plátky 6 stroužků česneku, oloupaných a pokrájených na plátky sůl a čerstvě mletý pepř 6 bobkových listů 12 snítek tymiánu 500 ml drůbežího vývaru

Postup přípravy

Jak dlouho?
Doba přípravy: 20 minut
Pečení: 3 hodiny
Počet porcí
4-6
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 170 °C.

2 Nařežte vršek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety s česnekovou omáčkou

Kotlety s česnekovou omáčkou

Potřebné ingredience

2 vepř.kotelty,sůl,pepř,olej,zelená petrželka Česneková omáčka: 5 stroužků česneku,250 ml smetany,10g hl.mouky,šťáva z půl citronu,sůl

Postup přípravy

Kotlety naklepeme,nařízneme okraje,osolíme,opepříme a opékáme na oleji z obu stran asi 10 minut.Po upečení maso vyndáme a uchováme v teple.Do výpeku po kotletách přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Ražniči

Ražniči

Potřebné ingredience

maso-jakékoliv-já dnes měla krkovici,sůl,pepř,gril.koření,suš.česnek,sladká paprika,drcený kmín,olej,2 barevné papriky,2 cibule,asi 20 dkg anglické vcelku,velká nožka klobásky

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky,naložíme do koření,necháme odležet s kapkou oleje.Pak si nakrájíme klobásu na plátky,cibule na osminky,slaninu na kostky a papriku na kousky,Střídavě…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kotletky na černém pivě-DĚKUJI -aktakkk

Vepřové kotletky na černém pivě-DĚKUJI -aktakkk

Potřebné ingredience

Suroviny: 1kg vepřové kotletky (může být i krkovička, záleží jak moc máte rádi libové), 1 černé pivo, 150g anglické slaniny, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 velká cibule, 4 lžíce hladké mouky, 1/2 ks sáčku grilovacího koření, pepř, kmín, olej, sádlo

Postup přípravy

Postup
Maso si nakrájíme na kostičky, nasypeme na něj grilovací koření, 4 lžíce hořčice, pepř, sůl (pokud ovšem grilovací koření sůl už obsahuje, nepřisolujeme) a necháme v…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VYNIKAJÍCÍ ZAPEČENÁ KOTLETA S LEČEM

VYNIKAJÍCÍ ZAPEČENÁ KOTLETA S LEČEM

Potřebné ingredience

Vepřové kotlety bez kosti, možno i kuřecí prsa, slanina na plátky, sýr (/Eidam), lečo ve skleničce s omáčkou, sůl. pepř

Postup přípravy

Vepřová kotleta bez kosti (pro sebe dělám i kuřecí prso), 5 plátků kotlet naklepu, a z obou stran osolím a opepřím. Vložím je na plech a na každou kotletu položím 2-3 oplátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině-děkuji Ivulince

Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině-děkuji…

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 gr vepřového plecka, 1 větší mrkev, klínek celeru, 5 petrželových natí, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 lístky šalvěje, 2 lístky bazalky, sůl, pepř, 2 pol. lž. sádla, 2 pol. lž. hladké mouky

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Moravský závitek

Moravský závitek

Potřebné ingredience

4 plátky krkovice, 4 plátky anglické slaniny, libový točený salám, plnotučná hořčice, sůl, pepř, drcený kmín, staročeské a grilovací koření, 3 stroužky česneku.

Postup přípravy

Postup:
plátky masa naklepeme, osolíme a okořeníme dle chuti. Jednu stranu potřeme hořčicí,položíme plátek slaniny a špalíček salámu. Zavineme a spíchneme jehlou. Dáme do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
OKURKOVÁ OMÁČKA

OKURKOVÁ OMÁČKA

Potřebné ingredience

NA 4 PORCE-pul kg masa-já použila vepřovou plec,muže být i hovězí-kdo jak má rád,sul,pepř,cukr,smetana,mléko 2dcl,hladká mouka,máslo,lžička červené papriky,kyselé okurky,-lák z okurek,cibule

Postup přípravy

maso uvaříme do měkka,zvlášt si uděláme cibuli do zlata a přidáme mouku,lžičku papriky a zalijeme vývarem a mlíkem,přidáme lák z okurek a 20min prováříme, dochutit sul,pepř,cukr…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
jídlo z jednoho hrnce

jídlo z jednoho hrnce

Potřebné ingredience

pro 4osoby-2hrnky rýže,4vepřové kotlety-muže být i jiné maso,loupaná rajčata z konzervy,4papriky,sul,pepř,rozmarýn,sojová omáčka

Postup přípravy

do pekáčku dáme rýži,zalijeme vodou na 2hrnky -3hrnky vody-sul,přidat nakrájená rajčátka i se štávou,přidat papriky a na konec osolené,opepřené maso a rozmarýn,zakápnout sojovkou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na způsob golubců-děkuji Andrejce

Vepřové na způsob golubců-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 300g vepřového masa, nejlépe plece 300g nakrájeného bílého hlávkového zelí 1 velká cibule 1 malý rajčatový protlak 1 zakysaná smetana ( 180g) 1/2 smetany na vaření ( 100 - 125ml) 1PL mleté sladké papriky 3 bobkové listy 8 kuliček nového koření 2PL sádla 2PL hladké

Postup přípravy

Postup
Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na sádle, přidáme na kostky pokrájené maso, osolíme a necháme zatáhnout. Poté zaprášíme paprikou, zamícháme, přisypeme mouku a…

Zobrazit více...

Kategorie