Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Segedín ** i pro začátečnice

Segedín ** i pro začátečnice

Potřebné ingredience

1/2 kg vepřové kýty /může být i trochu víc / ,1 větší cibule ,0,5 kg kysaného zelí ,3 plnější lžičky cukru krystal, 2 lžíce sádla ,5 plnějších lžiček sladké papriky , bobkový list ,drcený kmín, 3,5dcl vody ,2 lžíce hl.mouky ,sůl podle chuti ,smetana ke šlehání

Postup přípravy

V papiňáku si rozehřejeme sádlo,přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Přisypeme nakrájené /na kostičky/ a osolené maso ,které necháme krátce zatáhnout ,přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Debrecínské ragů z vepřového masa

Debrecínské ragů z vepřového masa

Potřebné ingredience

SUROVINY: 300g vepřového plecka bez kosti 2 cibule 2 lžíce oleje 1 nožička párku 1 malý rajčatový protlak 2 větší papriky 100 ml smetany 1 lžíce hladké mouky 2 stroužky česneku mletá paprika drcený kmín sůl

Postup přípravy

Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme maso pokrájené na kostky, které osmahneme, okořeníme, přidáme protlak a podlijeme vodou. Vmícháme na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží-z pořadu kluci v akci

Vepřová játra na kmíně se šunkovou rýží-z pořadu kluci…

Potřebné ingredience

4 porce\\r\\n\\r\\n\\r\\n800 g vepřových jater\\r\\n 100 g uzeného špeku\\r\\n 1 větší cibule\\r\\n hladká mouka na zaprášení\\r\\n sádlo\\r\\n drcený kmín\\r\\n sůl\\r\\n bílý pepř\\r\\n asi 0,5 l masového vývaru na podlití\\r\\n\\r\\n\\r\\n\\r\\nšunková rýže\\r\\n500 g vařené rýže\\r\\n 100 g šunky\\r\\n 50 g másla\\r\\n sůl

Postup přípravy

Vepřová játra očistíme a nakrájíme na nudličky, opepříme, okmínujeme a zaprášíme moukou.\\r\\n\\r\\n Špek a cibuli nakrájíme na kostičky. Na troše sádla vypečeme nejdříve špek,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety v pikantní omáčce

Kotlety v pikantní omáčce

Potřebné ingredience

4 vepřové kotlety, instantní Sosenfix na omáčky, koření Magi, worcesterovou omáčku, bobkový list, nové koření, mletý kmín, kostku bujónu - hovězí nebo i kuřecí, 2 - 3 stroužky česneku, sůl, trošku pepře,1 větší cibule a mraženou zeleninu pod svíčkovou + mrkvičku s hráškem. Sůl a pepř jsem zapomněla vyfotit, brala jsem tojako samozřejmost.

Postup přípravy

Kotlety opečeme na rozpáleném tuku nebo oleji z obou stran do zlatova. Po upečení je vyndáme a do výpeku vložíme nakrájenou cibulku a chvíli restujeme, pak k ní přidáme mraženou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Výborná ZNOJEMSKÁ

Výborná ZNOJEMSKÁ

Potřebné ingredience

Vepřové maso (aspoň 500g kýta) , cibule, sádlo nebo olej, sůl-já dávám taděj vegetu,pepř,červená mletá sladká paprika, voda nad podlití, PL worcheestru a sójové omáčky, 4 kuličky nového koření, bobkoý list 1-2ks, sterilované okurky(množství podle chuti) + trochu nálevu z nich,1/2 kelímku zakysané smetany cca 100-150g, mouka s vodou na zahuštění....

Postup přípravy

Holky dělám to z vepřovýho masa...(plecko,kýta) Takže: Oloupeme cubuli 1-2ks nasekáme na drobno...orestujeme ji na sádle mezi tím si nakrájíme maso na kousky (jakoby na guláš)…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička v máslové marinádě-děkuji Andrejce

Krkovička v máslové marinádě-děkuji Andrejce

Potřebné ingredience

Suroviny: 2 plátky krkovice -podle strávníku sůl, pepř Na marinádu: 100g másla 300ml černého piva pokojové teploty 1KL drceného kmínu 1KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého čerstvá majoránka ( popř. sušená)

Postup přípravy

Postup
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
velikonoční nádivka

velikonoční nádivka

Potřebné ingredience

6 HOUSEK NEBO ROHLÍKŮ,1/2 LITRU MLÉKA, 4 VEJCE, 10 DKG SLANINY, SŮL, PAŽITKA, KARI, PETRŽEL, MLADÉ KOPŘIVY, KONDRHEL, PEPŘ MLETÝ, 1/4 KG VEPŘ. MASA UZENÉHO(DÁVÁM KUS BŮČKU A KUS KRKOVICE).

Postup přípravy

PEČIVO NAKRÁJENÉ NA KOSTKY ZALEJEME MLÉKEM SE SOLÍ, PEPŘEM, KARI A VEJCI A VMÍCHÁME UVAŘENÉ MASO A ZELEŇ A OPEČENOU SLANINU. DÁME NA PLECH S PAPÍREM A PEČEME DO ČERVENA. je…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
KOTLETY SE ŠLEHAČKOU

KOTLETY SE ŠLEHAČKOU

Potřebné ingredience

1 kg vepřové kotlety, 1 kg brambor, 40 dkg eidamu vcelku, 2 smetany. sůl, pepř, máslo

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.¨\r\nVymažeme pekáč máslem, dolů vložíme maso, na něj brambory, zlehka osolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená vepřová žebra

Naložená vepřová žebra

Potřebné ingredience

Žebra, čím více je na nich masíčka, tím lépe. Marináda - černé pivo, bobkový list, nové koření, troška pepře, jalovec, troška mletého kmínu, sůl. Bylinky dle chuti a vůně. Já dávám některou z těch co dá zahrada, petrželka, libeček, šalvěj (s ní opatrně, je hořká), tymián, rozmarýn, pažitka, medvědí česnek, bazalka a další.

Postup přípravy

Ze surovin připravím marinádu, naložím do ní žebra, alespoň na 24 hodin, nezapomenout žebra v marinádě obracet. Žebra si nakládám již zrovna do pekáče, takže pak s ním jen do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA, NEPOHRDNE ANI NÁVŠTĚVA♥♥♥

♥♥♥ZAPEČENÁ KRKOVICE SE SÝREM, VÝBORNÁ RYCHLOVKA,…

Potřebné ingredience

Krkovice dle počtu strávníků, 40dkg sýr eidam nebo i jiný, máslo, mouka, koření sladká červená paprika, pepř, sůl

Postup přípravy

Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, takto připravené obalíme v mouce dáme do zapékací mísy, hustě posypeme sýrem, přidáme kousky másla a pečeme…

Zobrazit více...

Kategorie