Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Zelí na pivě

Zelí na pivě

Potřebné ingredience

hlávku zelí, kousek vepřového, kousek klobásky, kousek uzeného, cibuli, pepř, sůl, sojovku, kečup, hořčici, pivo

Postup přípravy

Zelí nakrouháme na nudličky, dáme do pekáče, přidáme nakrájené maso, klobásu, uzené a cibuli. Opepříme, osolíme, zalijeme trochou sojovky, dáme 4 polévkové lžíce hořčice, půlku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečená krkovice

Zapečená krkovice

Potřebné ingredience

Krkovici můžete i jiné maso,ale nejlépe se osvědčila, česnek, cibule, anglická slanina, strouhanka, strouhaný sýr, máslo, sůl, pepř.

Postup přípravy

Mas nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme trochu rozetřeným česnekem, nakrájenou cibulí posypeme maso, na ní nakrájenou anglickou slaninu, nastrouhaný sýr, poprášíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Řízky naruby

Řízky naruby

Potřebné ingredience

Krkovici nebo plec , česnek, vejce, strouhanka, cibule, anglická slanina, pepř, sůl

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, rychleji je hotová plec. Já tentokrát dělala z krkovice a maso nebylo tak měkké. Plátky osolíme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem. Stačí z jedné…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Zapečené kotlety

Zapečené kotlety

Potřebné ingredience

- 800 g vepř.kotlet, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 4 rajčata, 200g tvrdého sýra, 3 lžíce oleje, 25g másla, sůl, pepř

Postup přípravy

Vepřové kotlety omyjeme a nakrájíme na plátky. Na okrajích mírně nařízneme a pak je lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Rozpálíme olej a kotlety důkladně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Pikantní uzená žebírka s javorovým sirupem

Potřebné ingredience

1300g uzených vepřových žeber, 120 ml javorového sirupu, 40ml liči balzámu, 2 lžičky chilli, 2 lžičky hořčičného semínka čerstvě drceného, 1 lžíce tabasca

Postup přípravy

Nejdříve si vytvořte marinádu. Do větší mísy nalijte 120ml javorového sirupu.
Přidejte 40ml liči balzámu, nebo sladšího jablečného octa.
Nakapejte 1 lžíci tabasca a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová krkovička na leču a žampionech

Vepřová krkovička na leču a žampionech

Potřebné ingredience

-4 plátky krkovičky -8 ks středně velkých žampionů -4 lžičky hořčice -sůl a pepř podle chuti -lečo ve sklenici, obsah 33 dkg -1 lžíce sádla (jestli bude maso dost prorostlé, nemusí být -4 dkg špeku

Postup přípravy

Krkovičku silnou asi 1,5 až 2 cm nenaklepáváme, osolíme z obou stran, z jedné strany opepříme a potřeme hořčicí. Kraje masa můžeme trochu naříznout, aby se nekroutily.
Maso…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Balíček - překvapení

Balíček - překvapení

Potřebné ingredience

Vepřová krkovice bez kosti-pro dospělé/kuřecí prso či steak-pro děti / syrové brambory / olej/ zelenina-cibule, česnek, paprika, pórek, ...cokoliv / koření:sůl, pepř, grilovací koření / alobal

Postup přípravy

Den před pečením si naložím maso (olej, gril. koření, lece sladké papriky, sůl, drcený česnek, cibule).

Nejprve si natrhám alobal obdélníkového tvaru. Ten potřu olejem,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové nudličky s arašídy a pórkem-DĚKUJI JANIČCE

Vepřové nudličky s arašídy a pórkem-DĚKUJI JANIČCE

Potřebné ingredience

Suroviny: 300g vepřové kýty, popřípadě plecka, 1/2 pórku,červená paprika, 100g arašídů-mohou být i solené, pak už ale nesolíme maso, 3 lžíce sojové omáčky, olivový olej, pepř, 1 lžička solamylu.

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na nudličky. Pórek nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji opražíme arašídy, přidáme maso, sojovou omáčku a restujeme, až se maso zatáhne. Podlijeme trochou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové ve smetanovo-hořčicové omáčce

Vepřové ve smetanovo-hořčicové omáčce

Potřebné ingredience

Vepřové plecko, brambory, steril. kukuřice, cibule, smetana ke šlehání, hořčice ( raději používám hořčicovou omáčku od hellmans ), grilovací koření, pepř, kmín, olej.

Postup přípravy

Plecko si nakrájíme na nudličky, očištěné brambory na kolečka asi tak 0,5cm široká, cibuli na tenké plátky. Vše dáme do zapékací mísy lehce vymazané olejem, přidáme kukuřici,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Katův šleh v papiňáku

Katův šleh v papiňáku

Potřebné ingredience

500 g vepřové kýty, 2 cibule, sůl, pepř, olej, 4 sterilované okurky, malá sklenička sterilované papriky, pár feferonek, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce worcesteru, rajský protlak, chilli pasta

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky. Olej rozehřejeme v papiňáku a do rozpáleného oleje vložíme maso, které osolíme a opepříme, když se zatáhne přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, mírně…

Zobrazit více...

Kategorie