Ohnivá pánev čerta Šmajstrla
Potřebné ingredience
200g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400g kuřecích řízků 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl, mletý pepř
Postup přípravy
Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká
kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na
kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na
proužky, česnek a cibuli nakrájíme…
Krakonošova směs
Potřebné ingredience
600g vepřové krkovičky 2 větší cibule 3 lžíce sójové omáčky 3 stroužky česneku 2 lžíce hořčice 1 lžička sladké papriky 300g žampiónů 1 větší pórek olej
Postup přípravy
Z vepřového masa nakrájíme nudličky,
smícháme s kostičkami cibule, sójovou
omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a
necháme 30 minut odležet. Na oleji
opečeme plátky…
VEPŘOVÁ ROLÁDA
Potřebné ingredience
Vepř. krkovice (nebo kýta), šunka, pórek, na tvrdo vařená vejce,směs koření Adam(paprika,zázvor,chili,kurkuma.česnek, medové aroma) nebo grilovací koření, mandlová paštika, tvrdý sýr,sůl. Cibule a tuk na osmažení, vývar nebo masox.
Postup přípravy
Maso rozkrojíme ,rozklepeme na větší plát, posolíme a potřeme mandlovou paštikou.Poklademe šunkou,vařenými vejci, pórkem. Vše hustě posypeme strouhaným sýrem.
Smotáme do rolády…
Břeclavské řízky-DĚKUJI MARTINCE72
Potřebné ingredience
Suroviny: 500g vepřové kýty 100g anglické slaniny 3 sterilované sladkokyselé okurky 1 cibule plnotučná hořčice 1-2 PL kečupu sádlo hladká mouka sůl, pepř
Postup přípravy
Postup
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky.…
Znojemská omáčka
Potřebné ingredience
500 g vepřového masa, 4 kyselé okurky, 2 uvařená vejce, 2 tenké párky, 3 lžíce plnotučné hořčice, cibule, 1 masox, lžička červené papriky, sůl, pepř, instantní jíška.
Postup přípravy
Maso si nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Poté opečeme na pávni do hněda s cibulkou. Přendáme do papiňáku, přidáme hořčici, mletou…
Segedín jako od babičky :-)
Potřebné ingredience
půl až třičtvrtě kila vepřového (třeba plec), trocha sádla (pokud nemáte rádi sádlo, můžete vyměnit za máslo :-)), voda na podlévání (někdo podlívá i vývarem a to je hodně mňam, ale voda stačí), dvě až tři cibule, půl kila kysaného zelí (my kupujeme v pytlíčku,) 2PL sladké mleté papriky (vrchovaté), 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 1PL hladké mouky, kelímek smetany, kmín, sůl a pepř
Postup přípravy
Cibulku jsem si nakrájela na jemno a osmahla na sádle, pak přidala maso nakrájené na kostičky, posolila posypala paprikou, zamíchala a počkala, až se to všechno pěkně zatáhne a…
LABUŽNICKÁ ZAPEČENÁ KRKOVICE- NIKDO NEPOHRDNE :)
Potřebné ingredience
4 plátky vepřové krkovičky, 4-6 stroužků česneku, sů,l máslo na vymazán,í 1 velká cibule NA MARINÁDU: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 50 ml vody
Postup přípravy
Plátky krkovice naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte…
Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji,…
Potřebné ingredience
4 větší kotlety, 10 menších žampionů, 100 g sušených rajčat v oleji, 3 lžíce oleje z rajčat, 5 i více lžic smetany, 3 roztlučené kuličky zeleného pepře a 3 kuličky celého, hladká mouka, sůl.
Postup přípravy
Postup
Kotlety si vykostíme, nakrájíme, naklepáme a po bokách trochu nařízneme, aby se nám nekroutily a pokud budou hodně velké, můžeme je přepůlit, pak si je nasolíme,…
Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a…
Potřebné ingredience
4 plátky krkovičky,300ml černého piva, 300ml vývaru,2 lžičky medu,cibule,pepř,sůl,3 str.česneku Na špalíčky:6 středně velkých brambor,1 cibule,100g anglické slaniny,3 vejce asi 3 lžíce hrubé mouky,olej Kysané zelí
Postup přípravy
Maso osolíme,vložíme do misky a zalijeme pivem -necháme marinovat asi 2 hodiny.Pak ho zprudka na oleji opečeme z obou stran- asi 10 min.,maso vyndáme ,do výpeku dáme nakrájenou…
Uzené koleno na černém pivě
Potřebné ingredience
Uzené vepřové koleno, 1 velké cibule, cca 0,5l černého piva, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, popřípadě voda
Postup přípravy
Maso dáme do menšího pekáče / hrnce vhodného do trouby tak, aby kolem sebe mělo co nejméně prostoru. Cibuli nakrájíme na větší kostky a nasypeme okolo masa, přidáme 1 kuličku…