Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Ohnivá pánev čerta Šmajstrla

Potřebné ingredience

200g vepřového plecka /kotlet bez kostí/ 400g kuřecích řízků 200g klobásky 1 červená paprika 1 zelená paprika 1 plechovka červených fazolí v chilli omáčce 4 střední cibule 6 stroužků česneku 200 g žampionů nebo plechovka sterilovaných 50ml olivového oleje 2 chilli papričky /koření/ 1 pórek 100ml piva 1 kelímek strouhaného křenu sůl, mletý pepř

Postup přípravy

Maso pokrájíme na nudličky, klobásku na tenká
kolečka, žampiony oloupeme a pokrájíme na
kousky, papriky zbavíme jadřinců, nakrájíme na
proužky, česnek a cibuli nakrájíme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krakonošova směs

Krakonošova směs

Potřebné ingredience

600g vepřové krkovičky 2 větší cibule 3 lžíce sójové omáčky 3 stroužky česneku 2 lžíce hořčice 1 lžička sladké papriky 300g žampiónů 1 větší pórek olej

Postup přípravy

Z vepřového masa nakrájíme nudličky,
smícháme s kostičkami cibule, sójovou
omáčkou, hořčicí, česnekem i paprikou a
necháme 30 minut odležet. Na oleji
opečeme plátky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÁ ROLÁDA

VEPŘOVÁ ROLÁDA

Potřebné ingredience

Vepř. krkovice (nebo kýta), šunka, pórek, na tvrdo vařená vejce,směs koření Adam(paprika,zázvor,chili,kurkuma.česnek, medové aroma) nebo grilovací koření, mandlová paštika, tvrdý sýr,sůl. Cibule a tuk na osmažení, vývar nebo masox.

Postup přípravy

Maso rozkrojíme ,rozklepeme na větší plát, posolíme a potřeme mandlovou paštikou.Poklademe šunkou,vařenými vejci, pórkem. Vše hustě posypeme strouhaným sýrem.
Smotáme do rolády…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Břeclavské řízky-DĚKUJI MARTINCE72

Břeclavské řízky-DĚKUJI MARTINCE72

Potřebné ingredience

Suroviny: 500g vepřové kýty 100g anglické slaniny 3 sterilované sladkokyselé okurky 1 cibule plnotučná hořčice 1-2 PL kečupu sádlo hladká mouka sůl, pepř

Postup přípravy

Postup
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na troše sádla orestujeme nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a na ní opečeme řízky.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Potřebné ingredience

500 g vepřového masa, 4 kyselé okurky, 2 uvařená vejce, 2 tenké párky, 3 lžíce plnotučné hořčice, cibule, 1 masox, lžička červené papriky, sůl, pepř, instantní jíška.

Postup přípravy

Maso si nakrájíme na plátky nebo menší kousky. Naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Poté opečeme na pávni do hněda s cibulkou. Přendáme do papiňáku, přidáme hořčici, mletou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedín jako od babičky :-)

Segedín jako od babičky :-)

Potřebné ingredience

půl až třičtvrtě kila vepřového (třeba plec), trocha sádla (pokud nemáte rádi sádlo, můžete vyměnit za máslo :-)), voda na podlévání (někdo podlívá i vývarem a to je hodně mňam, ale voda stačí), dvě až tři cibule, půl kila kysaného zelí (my kupujeme v pytlíčku,) 2PL sladké mleté papriky (vrchovaté), 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření, 1PL hladké mouky, kelímek smetany, kmín, sůl a pepř

Postup přípravy

Cibulku jsem si nakrájela na jemno a osmahla na sádle, pak přidala maso nakrájené na kostičky, posolila posypala paprikou, zamíchala a počkala, až se to všechno pěkně zatáhne a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
LABUŽNICKÁ ZAPEČENÁ KRKOVICE- NIKDO NEPOHRDNE  :)

LABUŽNICKÁ ZAPEČENÁ KRKOVICE- NIKDO NEPOHRDNE :)

Potřebné ingredience

4 plátky vepřové krkovičky, 4-6 stroužků česneku, sů,l máslo na vymazán,í 1 velká cibule NA MARINÁDU: 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, 6 lžic kečupu, 1 lžička medu, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře, 50 ml vody

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepejte, na stranách nařízněte, aby se při pečení nekroutily a z obou stran je důkladně osolte. Potřete česnekem a dejte do vymazaného pekáčku. Na maso nasypte…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji, žampionech a v zeleném pepři

Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji,…

Potřebné ingredience

4 větší kotlety, 10 menších žampionů, 100 g sušených rajčat v oleji, 3 lžíce oleje z rajčat, 5 i více lžic smetany, 3 roztlučené kuličky zeleného pepře a 3 kuličky celého, hladká mouka, sůl.

Postup přípravy

Postup
Kotlety si vykostíme, nakrájíme, naklepáme a po bokách trochu nařízneme, aby se nám nekroutily a pokud budou hodně velké, můžeme je přepůlit, pak si je nasolíme,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a kysaným zelím

Krkovička na černém pivu s bramborovými špalíčky a…

Potřebné ingredience

4 plátky krkovičky,300ml černého piva, 300ml vývaru,2 lžičky medu,cibule,pepř,sůl,3 str.česneku Na špalíčky:6 středně velkých brambor,1 cibule,100g anglické slaniny,3 vejce asi 3 lžíce hrubé mouky,olej Kysané zelí

Postup přípravy

Maso osolíme,vložíme do misky a zalijeme pivem -necháme marinovat asi 2 hodiny.Pak ho zprudka na oleji opečeme z obou stran- asi 10 min.,maso vyndáme ,do výpeku dáme nakrájenou…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Uzené koleno na černém pivě

Uzené koleno na černém pivě

Potřebné ingredience

Uzené vepřové koleno, 1 velké cibule, cca 0,5l černého piva, bobkový list, nové koření, sůl, pepř, popřípadě voda

Postup přípravy

Maso dáme do menšího pekáče / hrnce vhodného do trouby tak, aby kolem sebe mělo co nejméně prostoru. Cibuli nakrájíme na větší kostky a nasypeme okolo masa, přidáme 1 kuličku…

Zobrazit více...

Kategorie