Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
***Krkovičková plněná kapsa***

***Krkovičková plněná kapsa***

Potřebné ingredience

pro 4 osoby: 4 plátky krkovičky,niva,vysočina nebo herkules na plátky,sůl,pepř,hl.mouka,houbové koření,trochu vody Příloha : hranolky

Postup přípravy

Plátky krkovičky naklepeme,osolíme,opepříme.Nakrájíme na nivu a salám na malé kostičky.Sýr a salám smícháme a naplníme krkovičku tak ,abychom udělali kapsu a propíchneme ji…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš z Loskutáka

Segedínský guláš z Loskutáka

Potřebné ingredience

400 g vepřového masa z plecka a bůčku (ale já dávám cokoliv, co je z vepřového po ruce ;-) ), 300 g kysaného zelí, 2 cibule, pepř, sůl, 2 lžíce mouky, 200 ML smetany, 3 lžíce sladké papriky, 2-4 bobkové listy, 4-6 kuliček nového koření

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, cibuly nakrájíme na větší kousky a přidáme ji k masu, dáme papriku, promícháme, aby se maso s paprikou pěkně spojilo, přidáme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
VEPŘOVÉ MASO S LEČEM  +++

VEPŘOVÉ MASO S LEČEM +++

Potřebné ingredience

vepřové maso 1/2 kg,kousek masoxu,cibule,česnek 2 stroužky, sůl, pepř,1 rajský protlak,kmín drcený,grilovací koření,zeleninové lečo,1 rostlá paprika,olej,můžete i trošku cukru.

Postup přípravy

Nejprve si osmažíme cibuli na malé kousky s česnekem na plátky slabě do růžova.Přidáme osolené a opepřené na 1 cm široké proužky nakrájené maso orestujem ,dáme drcený kmín,špetku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Potřebné ingredience

Na 4 ptáčky potřebujeme 4 plátky kotlety,cca 10 dkg anglické slaniny,5 dkg šunkového salámu nebo šunky,plnotučná hořčice,sůl,pepř,smetana,hladká mouka,1 cibule,trochu oleje,asi 1l vody,4 vajíčka,máslo

Postup přípravy

Usmažíme si na másle vajíčka a necháme vychladnout.Naklepeme plátky masa,osolíme,opepříme,potřeme hořčicí,dáme na to plátek šunky,anglickou slaninu a usmažená vajíčka(někdo dává…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Putimský vepřový plátek

Putimský vepřový plátek

Potřebné ingredience

4 plátky z krkovice nebo kotlety,10 dkg tenkých párků,10 dkg steril.okurek,sůl,pepř,olej,1 cibule,1 masox ,hladká mouka

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme ,osolíme a opepříme , opečeme na horkém oleji z obou stran-maso vyjmememe ,přidáme nakrájenou cibuli-osmahneme,přidáme a asi 1 lžíci hl.mouky-orestujeme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Dobrá pečená sekaná-vareni.cz děkuji

Dobrá pečená sekaná-vareni.cz děkuji

Potřebné ingredience

mletý černý, pepř,petrželka,30 g,slaniny1 ks cibule,sůl,500 g,vepřové masa,100 g strouhanky50 g tuk,1 stroužek česneku,mletý zázvor,1 ks vejce

Postup přípravy

Opláchnuté libové maso nakrájíme a umeleme na masovém strojku. Cibuli oloupeme a nasekáme. Česnek prolisujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky.

Na rozehřátém tuku zpěníme…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Lehký segedínský guláš

Lehký segedínský guláš

Potřebné ingredience

500 g kysaného zelí, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 400 g vepřového (plecko), lžička drceného kmínu, lžička pálivé papriky, lžička sladké papriky, 1 zakysaná smetana, lžíce hladké mouky, sůl, pepř, sádlo nebo olej

Postup přípravy

Osmahnout cibuli, pak přidat osolené a opepřené maso - nechat ho zatáhnout. Potom zasypat paprikou, promíchat a zalít vařící vodou. Asi 3/4hod - hodinu dusit. Pak přidat zelí,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová čína (s hlávkou zelí)

Vepřová čína (s hlávkou zelí)

Potřebné ingredience

menší hlávka zelí nakrájet na jemno 3/4kg vepřokýty nakrájet na kousky 25dkg gothaje nastrouhat na hrubo 2lžíce sojovky 2lžíce worchesteru 1 lžička kari 3 lžíce hořčice sůl smetana 1/2 Hery (nám chutná víc s máslem)

Postup přípravy

Maso,zelí,gothaj,sojovku,worchester,kari a hořčici promíchat,trochu osolit a dát do máslem vymazaného pekáčku. Zalít rozpuštěnou Herou(máslem) a dát péci. Až je maso měkké,tak…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Potřebné ingredience

500 g vepřové maso, sůl, 700 g kysané zelí, 50 g sádlo, 30 g hladká mouka, 1 mletá sladká paprika, 1 ks větší cibule, 2 dl kysaná smetana

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme.

Na polovině sádla osmažíme cibuli. Přidáme maso a důkladně jej osmažíme.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Srbské vepřové žebírko s rýží

Srbské vepřové žebírko s rýží

Potřebné ingredience

Vepřová kotleta s kostí nebo bez popřípadě lze použít i jakékoli jiné vepřové co máte doma,cibule lečo ve skle sůl, pepř,trošku cukru a mouka na zahuštění

Postup přípravy

Plátky masa naklepeme opepříme osolíme a orestujeme po obou stranách.Maso vyjmeme do výpeku dáme cibuli na kostičky orestujeme do zlatova a zalijeme lečem ve skle a vodou přidáme…

Zobrazit více...

Kategorie