Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové srdce na divoko

Vepřové srdce na divoko

Potřebné ingredience

Suroviny:vepřové srdce,5 žampionů-nebo sušené-velká cibule nakrájená na drobno,3 stroužky česneku prolisované,l00g slaniny, koření na divočinu, kmín, hořčice, špetka skořice

Postup přípravy

Postup:Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky na paprice

Vepřové kostky na paprice

Potřebné ingredience

vepřová plec, bujon nebo masox, paprika sladká, těstoviny, knedlík, brambor tj, smetana 12%, pepř, sůl, sádlo, cibule, hl. mouka

Postup přípravy

tato omáčka je rychlá a snadná, je to mňamka!

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové kostky (nebo plátky) na paprice

Vepřové kostky (nebo plátky) na paprice

Potřebné ingredience

1/2kg vepřového masa (používám obvykle plecko), 1 větší cibule, zhruba 3-4 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička hladké mouky, zhruba 1 dcl smetany (10% - z nějakého důvodu je smetana do kávy o něco chutnější než smetana na vaření se stejnými procenty tuku), sůl, pepř, olej

Postup přípravy

1/ Maso nakrájet na kostky (nebo plátky), osolit, opepřit.
2/ Cibulku jemně pokrájet.
3/ V hrnci na plotně rozehřát olej a na něm osmahnout cibulku až dohněda.
4/ Přidat…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Potřebné ingredience

4 plátky vepřového masa (používám plecko nebo kotletu), houby podle chuti (máte-li jen sušené, je dobré je cca hodinku předem namočit a před vařením zase zcedit), 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, olej

Postup přípravy

1/ Maso naklepat, osolit a opepřit. (Kotlety ještě po straně nařezávám, jsou-li s kostí, pak mírně uvolňuji maso od kosti.)
2/ Cibulku nakrájet nadrobno.
3/ V kastrolu na…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Naložená krkovička s americkým bramborem

Naložená krkovička s americkým bramborem

Potřebné ingredience

Krkovička(nebo výborné jsou žebírka),Tak na 2,5 kg masa přidím 50g,soli,50g.cukru.50g.třeného česneku.40g.kečupu.40g.hořčice.150g oleje.100g medu.chili koření dle chuti. Naložíme na 24.h-pečeme pozvolna tak 1,5hod.Dobrou chut!

Postup přípravy

Maso naložíme a upečeme,jako příloha dle chuti.

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Džuveč II.-MOOOC DĚKUJI JANIČCE HAMELOVÉ

Džuveč II.-MOOOC DĚKUJI JANIČCE HAMELOVÉ

Potřebné ingredience

Ingredience 900 g Vepřové maso Plecko 10 ks Paprika - zelená 6 ks Rajčata Velká 2 ks Cibule 1 ks Rajčatový protlak 5 stroužek Česnek 1 lžička Paprika - sladká Pepř Sůl Slunečnicový olej 200 g Rýže

Postup přípravy

Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika, pepř, sůl, podlije se vodou a nechá se dusit do poloměkka.…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
úžasný nakládaný bůček na neděli

úžasný nakládaný bůček na neděli

Potřebné ingredience

1 kg bůčku(já dělám z většího a libovějšího),3bobkový listy,3 kuličky pepře,12 stroužků česneku(asi tak 2 hlavičky),kari,pepř mletý,paprika,grilovací koření,worcester.

Postup přípravy

Větší kus bůčku vaříme asi hodinu s 3 kuličkami pepře,5 stroužků česneku a 3 bobkovými listy.Připravíme si marinádu ze 7 stroužků česneku utřenými se solí,špetky kari,pepře a…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové pečené na másle (extrémně jednoduchý recept)

Vepřové pečené na másle (extrémně jednoduchý recept)

Potřebné ingredience

0,5 kg vepřového masa vcelku (ideální je krkovice, lze i plecko - pokud drží v jednom kuse, teoreticky se dá použít i pečeně/kotleta bez kosti - ale je to prostě sušší maso), cca 25g másla (množství másla se neřídí ani tak velikostí kusu masa jako velikostí dna hrnce, ve kterém ho děláme => cílem je, aby se maso na másle "opálilo" a poté na dně zůstaly cca 2mm másla, na kterém se bude maso dodělávat), sůl

Postup přípravy

1/ Maso na povrchu nasolit.
2/ V hrnci rozpustit a rozpálit máslo, vložit do něj maso a osmahnout ze všech stran. (Nestačí jen nechat maso uzavřít, musí se opravdu ze všech…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
+++Vepřové nebo jehněčí na paprice+++

+++Vepřové nebo jehněčí na paprice+++

Potřebné ingredience

1 kg předního jehněčího nebo vepřového plecka,sů,100 g slaniny,1 velká cibule,1 velká lžíce mleté červené papriky,hladká mouka,2 lžíce protlaku,1 zakysaná smetana

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kousky a osolíme.Do kastrolu dáme slaninu najemno nasekanou,osmahneme,přidáme posekanou cibulku,opražíme dorůžova,pak přidáme osolené maso,papriku a dusíme dokud…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Voňavé vepřové koleno na zelenině

Voňavé vepřové koleno na zelenině

Potřebné ingredience

Vepřové koleno - pokud seženete, tak vykoštěné nebo (krkovice, kýta v celku), 3 cibule, 2 paličky česneku , kousek celeru (bulva), 2 rajčata, 4 sušená nakládaná rajčata, 1/4 fenyklu (bulva), olivový olej, 1 PL balsamico ocet, 1 PL med, 1 PL plnotučná hořčice, 1,5 dcl červené víno, směs steakového koření, sůl, chilli, pepř, horká voda.

Postup přípravy

Dno pekáčku, nejlépe litinového, zhusta vysteleme klínkama cibule, rozmáčklými stroužky česneku, čtvrtkami rajčat, kousky sušených rajčat, nadrobno sekaným feniklem a strouhaným…

Zobrazit více...

Kategorie