Vepřové srdce na divoko
Potřebné ingredience
Suroviny:vepřové srdce,5 žampionů-nebo sušené-velká cibule nakrájená na drobno,3 stroužky česneku prolisované,l00g slaniny, koření na divočinu, kmín, hořčice, špetka skořice
Postup přípravy
Postup:Na slanině osmažíme do hněda cibulku, přidáme česnek, plátky žampionů a srdce na nudličky. Okmínujeme, zasypeme vrchovatou lžičkou koření na divočinu a zprudka vše několik…
Vepřové kostky na paprice
Potřebné ingredience
vepřová plec, bujon nebo masox, paprika sladká, těstoviny, knedlík, brambor tj, smetana 12%, pepř, sůl, sádlo, cibule, hl. mouka
Vepřové kostky (nebo plátky) na paprice
Potřebné ingredience
1/2kg vepřového masa (používám obvykle plecko), 1 větší cibule, zhruba 3-4 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička hladké mouky, zhruba 1 dcl smetany (10% - z nějakého důvodu je smetana do kávy o něco chutnější než smetana na vaření se stejnými procenty tuku), sůl, pepř, olej
Postup přípravy
1/ Maso nakrájet na kostky (nebo plátky), osolit, opepřit.
2/ Cibulku jemně pokrájet.
3/ V hrnci na plotně rozehřát olej a na něm osmahnout cibulku až dohněda.
4/ Přidat…
Vepřové na houbách
Potřebné ingredience
4 plátky vepřového masa (používám plecko nebo kotletu), houby podle chuti (máte-li jen sušené, je dobré je cca hodinku předem namočit a před vařením zase zcedit), 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, 1 lžička mletého kmínu, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, olej
Postup přípravy
1/ Maso naklepat, osolit a opepřit. (Kotlety ještě po straně nařezávám, jsou-li s kostí, pak mírně uvolňuji maso od kosti.)
2/ Cibulku nakrájet nadrobno.
3/ V kastrolu na…
Naložená krkovička s americkým bramborem
Potřebné ingredience
Krkovička(nebo výborné jsou žebírka),Tak na 2,5 kg masa přidím 50g,soli,50g.cukru.50g.třeného česneku.40g.kečupu.40g.hořčice.150g oleje.100g medu.chili koření dle chuti. Naložíme na 24.h-pečeme pozvolna tak 1,5hod.Dobrou chut!
Džuveč II.-MOOOC DĚKUJI JANIČCE HAMELOVÉ
Potřebné ingredience
Ingredience 900 g Vepřové maso Plecko 10 ks Paprika - zelená 6 ks Rajčata Velká 2 ks Cibule 1 ks Rajčatový protlak 5 stroužek Česnek 1 lžička Paprika - sladká Pepř Sůl Slunečnicový olej 200 g Rýže
Postup přípravy
Na rozehřátý olej se dá pokrájená cibule a na kostičky nakrájené maso. Zadusí se a po chvilce se přidá červená paprika, pepř, sůl, podlije se vodou a nechá se dusit do poloměkka.…
úžasný nakládaný bůček na neděli
Potřebné ingredience
1 kg bůčku(já dělám z většího a libovějšího),3bobkový listy,3 kuličky pepře,12 stroužků česneku(asi tak 2 hlavičky),kari,pepř mletý,paprika,grilovací koření,worcester.
Postup přípravy
Větší kus bůčku vaříme asi hodinu s 3 kuličkami pepře,5 stroužků česneku a 3 bobkovými listy.Připravíme si marinádu ze 7 stroužků česneku utřenými se solí,špetky kari,pepře a…
Vepřové pečené na másle (extrémně jednoduchý recept)
Potřebné ingredience
0,5 kg vepřového masa vcelku (ideální je krkovice, lze i plecko - pokud drží v jednom kuse, teoreticky se dá použít i pečeně/kotleta bez kosti - ale je to prostě sušší maso), cca 25g másla (množství másla se neřídí ani tak velikostí kusu masa jako velikostí dna hrnce, ve kterém ho děláme => cílem je, aby se maso na másle "opálilo" a poté na dně zůstaly cca 2mm másla, na kterém se bude maso dodělávat), sůl
Postup přípravy
1/ Maso na povrchu nasolit.
2/ V hrnci rozpustit a rozpálit máslo, vložit do něj maso a osmahnout ze všech stran. (Nestačí jen nechat maso uzavřít, musí se opravdu ze všech…
+++Vepřové nebo jehněčí na paprice+++
Potřebné ingredience
1 kg předního jehněčího nebo vepřového plecka,sů,100 g slaniny,1 velká cibule,1 velká lžíce mleté červené papriky,hladká mouka,2 lžíce protlaku,1 zakysaná smetana
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kousky a osolíme.Do kastrolu dáme slaninu najemno nasekanou,osmahneme,přidáme posekanou cibulku,opražíme dorůžova,pak přidáme osolené maso,papriku a dusíme dokud…
Voňavé vepřové koleno na zelenině
Potřebné ingredience
Vepřové koleno - pokud seženete, tak vykoštěné nebo (krkovice, kýta v celku), 3 cibule, 2 paličky česneku , kousek celeru (bulva), 2 rajčata, 4 sušená nakládaná rajčata, 1/4 fenyklu (bulva), olivový olej, 1 PL balsamico ocet, 1 PL med, 1 PL plnotučná hořčice, 1,5 dcl červené víno, směs steakového koření, sůl, chilli, pepř, horká voda.
Postup přípravy
Dno pekáčku, nejlépe litinového, zhusta vysteleme klínkama cibule, rozmáčklými stroužky česneku, čtvrtkami rajčat, kousky sušených rajčat, nadrobno sekaným feniklem a strouhaným…