Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
vepř.maso na kedlubnách

vepř.maso na kedlubnách

Potřebné ingredience

400gr vepř.masa,2 kedlubny,1 smetana,podravka,muškát.květ,cibule,hladká mouka

Postup přípravy

maso nakrájíme na drobnější kostičky a osmahneme na cibulce,přidáme kedlubny na kostičky a dusíme do měkka,ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a zahustíme,prováříme min 20min…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII

Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII

Potřebné ingredience

Suroviny: 4 libovější plátky krkovičky(kotleta) 4 plátky anglické slaniny 4 plátky šunky sterilované lečo 100g strouhaného tvrdého sýra 150ml smetany sůl, pepř

Postup přípravy

Postup:

Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky, a lžíci leča.
Takto připravené…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
zapečené kotletky

zapečené kotletky

Potřebné ingredience

necelé 1 kg brambor, 4 vepřové kotlety, 3 cibule, smetana, strouhaný sýr, sůl pepř, mletá paprika, česnek, olej.

Postup přípravy

Uvaříme brambory ve slupce. Kotletky naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku a utřený česnek. V pánvi na malém množství oleje zpěníme 2 nakrájené cibule a kotletky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou

Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou

Potřebné ingredience

Vyšší plát bůčlu, sůl, kmín, cibuli, česnek, vodu. Náplň: uzenina(kabanos,párek...),steril. okurek a kapii, 2 vejce. Brambor. knedlík: vařené brambory ve slupce, polohrubou mouku-dávám odhadem, vejce, sůl. Kapusta: mražená kapusta, pepř, sůl.

Postup přípravy

Bůček: bůček nařízneme, aby vznikla kapsa, osolíme ho i ve vnitř, okmínujeme, kapsu naplníme náplní, spíchneme, aby náplň nevytekla a když ano, nevadí, bude lepší šťávička. Do…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové plátky s dušenou zeleninou-DĚKUJI VARENI.CZ

Vepřové plátky s dušenou zeleninou-DĚKUJI VARENI.CZ

Potřebné ingredience

na porcí . 1/4 kscibule150 gkedlubna150 gtavený sýr2 lžícemáslo2 plátkyvepřová pečeně bez kosti150 gmrkevpodle chuti mletý černý pepřsůlpodle potřeby olejhladká moukavývar

Postup přípravy

Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.

Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Kedlubnové maso na bazalce-MOOC DĚKUJI-Bibinka (Janinka)

Kedlubnové maso na bazalce-MOOC DĚKUJI-Bibinka …

Potřebné ingredience

Suroviny: 500 g vepřového masa(použila jsem vykostěné koleno), 2 větší kedlubny, kus pórku, 3 cibule, 1 větší mrkev, olej, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku bazalky, kmín, pepř, sůl a 1 lahůdková cibulka

Postup přípravy

Postup:

Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z balkánského sýra

Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z…

Potřebné ingredience

2 sáčky halušek v prášku\r\nvoda\r\n30dkg moravského uzeného v celku\r\n10-15dkg špeku\r\n20dkg balkánského sýra\r\n1 zakysaná smetana \r\n1šlehačka(sladká smetana)\r\nkysané zelí ve skle nebo sáčku\r\ncibule,sůl,muškátový květ

Postup přípravy

Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové ,když vyplavají na povrch!Zelí podusíme do měkka,špek na kostičky…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY

SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY

Potřebné ingredience

cca 750g plece, 300g žampionů (nejlépe čerstvých), 2 cibule, 150g slaniny vcelku, kečup, salsa, sůl, 2 str. česneku, event. trocha hl. mouky

Postup přípravy

Do většího kastrolu dáme rozškvřit nakrájenou slaninu na větší kostičky a když je chycená, přidáme pokrájenou cibuli. Pořádně osmahneme, přidáme nakrájené, osolené maso,…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Nastavovaná kaše s uzeným masem

Nastavovaná kaše s uzeným masem

Potřebné ingredience

1 kg brambor,20 dkg trh.krupek,2 str.česneku,majoránku,sůl,cibule,sádlo,trochu mléka,uzené maso

Postup přípravy

Oškrábané brambory si uvaříme v osolené vodě .Do mikrovlnky si dám vařit krupky zaliji asi 3dcl vody./tam se nám nepřipálí,/vařím asi 10 min.Brambory scedím,přidám utř.česnek…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
dušená mrkev s hráškem

dušená mrkev s hráškem

Potřebné ingredience

400g vepř.masa,4 velké mrkve,plechovka hrášku,podravka,ocet,2 cibule,cukr,sul,pepř,hladká mouka,muškátový květ

Postup přípravy

podusíme cibuli,přidat maso-orestovat,přidat mrkev a nechat dusit,podléváme,zahustíme a přidáme hrášek,dochutíme,podáváme s brambor,kaší nebo bramboérem

Zobrazit více...

Kategorie