vepř.maso na kedlubnách
Potřebné ingredience
400gr vepř.masa,2 kedlubny,1 smetana,podravka,muškát.květ,cibule,hladká mouka
Postup přípravy
maso nakrájíme na drobnější kostičky a osmahneme na cibulce,přidáme kedlubny na kostičky a dusíme do měkka,ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a zahustíme,prováříme min 20min…
Tatranské kotlety -MOOC DEKUJI MARCII
Potřebné ingredience
Suroviny: 4 libovější plátky krkovičky(kotleta) 4 plátky anglické slaniny 4 plátky šunky sterilované lečo 100g strouhaného tvrdého sýra 150ml smetany sůl, pepř
Postup přípravy
Postup:
Krkovičku lehce naklepeme, po obvodu nařízneme, osolíme a opepříme.Na každou porci položíme plátek anglické slaniny, šunky, a lžíci leča.
Takto připravené…
zapečené kotletky
Potřebné ingredience
necelé 1 kg brambor, 4 vepřové kotlety, 3 cibule, smetana, strouhaný sýr, sůl pepř, mletá paprika, česnek, olej.
Postup přípravy
Uvaříme brambory ve slupce. Kotletky naklepeme, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku a utřený česnek. V pánvi na malém množství oleje zpěníme 2 nakrájené cibule a kotletky…
Plněný bůček s bram. knedlíkem a kapustou
Potřebné ingredience
Vyšší plát bůčlu, sůl, kmín, cibuli, česnek, vodu. Náplň: uzenina(kabanos,párek...),steril. okurek a kapii, 2 vejce. Brambor. knedlík: vařené brambory ve slupce, polohrubou mouku-dávám odhadem, vejce, sůl. Kapusta: mražená kapusta, pepř, sůl.
Postup přípravy
Bůček: bůček nařízneme, aby vznikla kapsa, osolíme ho i ve vnitř, okmínujeme, kapsu naplníme náplní, spíchneme, aby náplň nevytekla a když ano, nevadí, bude lepší šťávička. Do…
Vepřové plátky s dušenou zeleninou-DĚKUJI VARENI.CZ
Potřebné ingredience
na porcí . 1/4 kscibule150 gkedlubna150 gtavený sýr2 lžícemáslo2 plátkyvepřová pečeně bez kosti150 gmrkevpodle chuti mletý černý pepřsůlpodle potřeby olejhladká moukavývar
Postup přípravy
Mrkev a kedlubnu očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
Vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti, omyjeme, osušíme a okraje několikrát…
Kedlubnové maso na bazalce-MOOC DĚKUJI-Bibinka …
Potřebné ingredience
Suroviny: 500 g vepřového masa(použila jsem vykostěné koleno), 2 větší kedlubny, kus pórku, 3 cibule, 1 větší mrkev, olej, 3-4 lžíce zakysané smetany, 1 lžičku bazalky, kmín, pepř, sůl a 1 lahůdková cibulka
Postup přípravy
Postup:
Orestujeme si nakrájené cibule na oleji skoro do hněda, přidáme maso na kostičky a hodně osmahneme (aby byla tmavá šťáva), přihodíme kmín, sůl, pepř, bazalku,…
Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z…
Potřebné ingredience
2 sáčky halušek v prášku\r\nvoda\r\n30dkg moravského uzeného v celku\r\n10-15dkg špeku\r\n20dkg balkánského sýra\r\n1 zakysaná smetana \r\n1šlehačka(sladká smetana)\r\nkysané zelí ve skle nebo sáčku\r\ncibule,sůl,muškátový květ
Postup přípravy
Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové ,když vyplavají na povrch!Zelí podusíme do měkka,špek na kostičky…
SVRATECKÝ GULÁŠ S BRAMBORÁČKY
Potřebné ingredience
cca 750g plece, 300g žampionů (nejlépe čerstvých), 2 cibule, 150g slaniny vcelku, kečup, salsa, sůl, 2 str. česneku, event. trocha hl. mouky
Postup přípravy
Do většího kastrolu dáme rozškvřit nakrájenou slaninu na větší kostičky a když je chycená, přidáme pokrájenou cibuli. Pořádně osmahneme, přidáme nakrájené, osolené maso,…
Nastavovaná kaše s uzeným masem
Potřebné ingredience
1 kg brambor,20 dkg trh.krupek,2 str.česneku,majoránku,sůl,cibule,sádlo,trochu mléka,uzené maso
Postup přípravy
Oškrábané brambory si uvaříme v osolené vodě .Do mikrovlnky si dám vařit krupky zaliji asi 3dcl vody./tam se nám nepřipálí,/vařím asi 10 min.Brambory scedím,přidám utř.česnek…
dušená mrkev s hráškem
Potřebné ingredience
400g vepř.masa,4 velké mrkve,plechovka hrášku,podravka,ocet,2 cibule,cukr,sul,pepř,hladká mouka,muškátový květ
Postup přípravy
podusíme cibuli,přidat maso-orestovat,přidat mrkev a nechat dusit,podléváme,zahustíme a přidáme hrášek,dochutíme,podáváme s brambor,kaší nebo bramboérem