Maďarské (Tündinčiny) kapustové závitky s masem, rýží…
Potřebné ingredience
Kapusta, mleté maso cca 1 kg, rýže 300-400g, cibule, paprika, mletá paprika, sůl, pepř, čili koření, protlak (spíše rajčatová šťáva), zakysaná smetana.
Postup přípravy
Kapustu rozebereme, dáme spařit na cca 1 minutu, tvrdší žílu odřízneme.
V kastrůlku si osmahneme cibulku, papriku na kousky a ke konci mletou papriku.
V míse zamícháme…
báječná sekaná
Potřebné ingredience
cca 1/2 kg vepřové kotlety,1/2 kg hovězí zadní,300 g libové anglické slaniny ,žlutou smetanu ( já dávám 12% může být i víc ) čenek, troška strouhanky,2 vajíčka,kmín,majoránka,oregáno ,troška bazalky, sůl ( opatrně anglická je slaná už dost) pepř
Postup přípravy
Všechno maso dohromady pomeleme a promícháme,přidáme vajíčka,troška strouhanky ,česnek, koření .Vše promícháme. Měla by nám vzniknout tužší hmota. Přilijeme smetanu,pořádně…
Kapustová sekaná
Potřebné ingredience
8 - 10 listů kapusty, 500g mletého vepřového masa, 1 stroužek česneku, majoránka, sůl, pepř, 1 vejce, 150 - 200g anglické slaniny, ev. hladká mouka (není třeba)
Postup přípravy
Kapustu nakrájíme na kousky a v páře vaříme asi 10min. Maso smícháme s vejcem, česnekem, kořením, kapustou a přidáme asi 6 plátků nakrájené anglické slaniny. Zbytek slaniny…
Zapečené mäsové guľky
Potřebné ingredience
400g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa,4 strúčiky cesnaku,korenie na mleté mäso,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,menšie zemiaky,olej,kyslá smotana, petržlenová vňať,údený syr,sójová omáčka
Postup přípravy
Mleté mäso osolíme, ochutíme koreninami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku. Z masy vytvarujeme malé guľky a prudko ich opečieme na oleji…
Sekaná se žampiony a zeleným pepřem
Potřebné ingredience
500g mletého masa (hovězí + vepřové), kousek anglické (nebo špeku), 2 hrsti žampionů na kousky, drcený kmín, sůl, 2 lžičky hořčice se zeleným pepřem (Maille), 1 lžíce naloženého zeleného pepře, 2 menší mrkve (nastrouhané), 1/2 housky, trochu mléka, 1 vejce, sušený česnek, majoránka
Postup přípravy
Na slanině orestujeme žampiony s kmínem, po odstavení osolíme. Housku na kostičky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Všechny ingredience smícháme, vytvarujeme šišku podlijeme…
Vynikající Gurmánské plněné papriky
Potřebné ingredience
6 baculatých barevných paprik 4 rajčata 3 cibule 600 g mletého masa 1 vejce 1 lžíce hořčice 1 lžíce smetany sůl pepř čerstvá majoránka bylinková sůl (vegeta) hrst strouhanky 1 stroužek česneku špetku koření Čubrica hrst syrové rýže 2 bobkové listy 4 kuličky nového koření 4 kuličky celého pepře 4 kostky cukru rajský protlak „passata di pomodoro“ (cca 500 g) kostka masoxu (může být na posílení chuti, ale nemusí)nejlepší je domácí vývar špetka skořice 1 dl vody
Postup přípravy
Právě dělám a voní z trouby po celé kuchyni, inspirovala jsem se na netu...
Připravené a očištěné papriky od žebroví a semínek naplníme masovou směsí. Tu připravíme z mletého…
Rychlá omáčka k těstovinám/špagetám
Potřebné ingredience
mleté maso mix,1 cibule,2 stroužky česneku,olej,oregáno,1 malý protlak,koření na špagety,rajčata v plechovce,cukr,sladká paprika
Postup přípravy
Na oleji opečeme nasekanou cibulku,pak přidáme nasekaný česnek,opečeme.Pak přidáme maso,opékáme,až je hotové,pak přisypeme sladkou papriku a koření na špagety,orestujeme,přidáme…
Masové knedlíčky s hráškem a žampióny
Potřebné ingredience
Ingredience\r\n400 gramů mleté hovězí maso 1 kus malá konzerva hrášku 100 mililitrů smetana 18% 2 lžíce posekaná nať petržele 1 balení Knorr Inspirace Maďarský guláš 200 gramů žampióny 1 špetka pepř
Postup přípravy
Příprava\r\n1.Maso jemně okořeňte solí a pepřem a vytvarujte malé knedlíčky.\r\n2.Na rozehřátém tuku osmažte knedlíčky a žampióny.\r\n3.Sceďte hrášek, přidejte jej s petrželkou ke…
Smetanové brambory zapečené s mletým masem -…
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 1 kg brambor (od oka pro kolik lidí potřebujete), 1 smetanu ke šlehání, 100 ml mléka, 1 KL kmínu, 1 KL sladké papriky, pepř, majoránka, sůl, mleté vepřové maso
Postup přípravy
Brambory jsem důkladně oloupala a nakrájela na plátky. Nachystala jsem si dobře vymazanou zapékací mísu - čím jiným vymazanou, než domácím sádlem :o) Vyskládává se tedy po dně…
Boloňský květák
Potřebné ingredience
500 g brambor 1 malý květák Sůl 1 cibule 2 mrkve 4 lžíce oleje 500 g mletého masa 1 konzerva loupaných rajčat 2 lžíce rajského protlaku Pepř 8 lístků bazalky 250 ml vývaru
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Květák očistíme a rozebereme na růžičky.
V kastrolu přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Krátce v ní povaříme brambory a…