Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
FILÉ ZAPEČENÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ

FILÉ ZAPEČENÉ V ZAKYSANÉ SMETANĚ

Potřebné ingredience

RECEPT OD: Labužník Vlastinka02 *******************************************************************************************5 porcí 5 kostek filé, citrónová šťáva, sůl, pepř, grilovací koření, 150 g tvrdého sýra, mletá sladká paprika, zelená sekaná nať (pažitka, petrželka, pórek), 500 ml zakysané smetany, několik kapek worchesterové omáčky, 2 lžíce kečupu (nemusí být), olej na pánev

Postup přípravy

Plátky filé zakapeme citrónem, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením a mletou paprikou a opečeme na tuku z obou stran.

Sýr nastrouháme a smícháme ho se zakysanou…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
PANGAS S TĚSTOVINAMI

PANGAS S TĚSTOVINAMI

Potřebné ingredience

TĚSTOVINY,PANGAS,OLEJ,MRAŽENÁ ZELENINA,ČESNEK,SŮL,PAPRIKA,KARI.

Postup přípravy

UVAŘÍME TĚSTOVINY A ZELEINU DO MĚKKA.NA PÁNVIČCE OSMAŽÍME NA KOSTIČKY NAKRÁJENOU RYBU,OSOLÍME.PŘIDÁME KARI,PAPRIKU A ČESNEK.DÁLE PŘIDÁME NA PÁNEV ZELENINU A VŠE KRÁTCE POVAŘÍME.JE…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Kapr na víně

Kapr na víně

Potřebné ingredience

Kapr,česnek,sůl,máslo,víno(já použila rulandské šedé,tchyně měla doma červené,jaké nevím)

Postup přípravy

Kapra omyjeme a osušíme,neporcujeme. Celého posolíme a potřeme česnekem,jak z venku,tak uvnitř.Česnekem nešetříme.Dovnitř kapra vložíme silnější plátek másla a položíme ho na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Slávky

Slávky

Potřebné ingredience

1,6kg (cca) slávek, 8 stroužků českého česneku, 1,5dcl olivového oleje (extra virgin), 1-2 červené feferonky, šťávu ze 2 citronů, špetka soli, petrželová nať.

Postup přípravy

Nejprve očistíme slávky, oškrábem na povrchu veškeré nečistoty,(to vám bude trvat nejdéle) otevřené slávky vyhodíme.
Do velkého hrnce nalijeme olej a drobně nasekaný česnek na…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pangas zapečený s kysanou smetanou.

Pangas zapečený s kysanou smetanou.

Potřebné ingredience

Pangas,ochucená kysaná smetana,kari koření.sýr eidam30%.

Postup přípravy

Dostala jsem ochucenou kys.smetanu s bylinkami a česnekem a nejdřív uvažovala co s ní.Pak jsem to riskla a zapekla s ní pangase.Rybu jsem trochu osolila.posypala kari kořením a…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos v těstíčku

Losos v těstíčku

Potřebné ingredience

Filátko z lososa, listové těsto, pórek, cibule, červená paprika, provensálské koření, kmín olivový olej, sůl

Postup přípravy

Nakrájíme zeleninu na malé kousky a podusíme na cibulce. Na listové těsto rozložíme podušenou zeleninu a na ni filé z lososa, posypeme provensálským kořením a kmínem, lososa i…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filé na česneku se sýrem

Zapečené filé na česneku se sýrem

Potřebné ingredience

rybí filé (v mém případě bez kosti , naporcované), citronová š´táva, česnek, 200 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, olivový olej

Postup přípravy

Filé potřeme rozetřeným česnekem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou.
Dáme péct na 10-15 minut.
Mezitím nastrouháme sýr, smícháme s vajíčky a navršíme na filé a pečeme…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
SUPER Pangasius v těstíčku

SUPER Pangasius v těstíčku

Potřebné ingredience

750g pangasius,1/2 citronu,50 ml bílého vína,2 vejce,60g hladké mouky,sůl,olej

Postup přípravy

Filety pokapeme citronem a osolíme.Z vína vajec a mouk uděláme těstíčko,přidáme kapku oleje a ještě trochu osolíme.Pangas v těstíčku namáčíme a smažíme.Vhodná příloha brambor nebo…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
***Štika v aspiku***

***Štika v aspiku***

Potřebné ingredience

vykuchaná štika (nebo kapr, amur...), 2 - 3 vařená vejce, 2 -3 vařené mrkve, kyselé okurky, čerstvá zelená petrželka (nemusí být, ale aspik je barevnější :-)) příp. moravanka (nebo kunovjanka apod.), sůl, citron, 2 balíčky čiré želatiny na aspik, na nálev: 1/2 l octa, 3/4 l vody, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, asi 1 lžíci soli ...na doplnění :-) : 4. 6. 2011 ....aspik jsem nedávno dělala z kapra, je lépe přidat ochucenou zeleninu - moravanka apod. a rybu uvařit ve sladkokyselém nálevu (přidat ještě asi lžíci cukru, pro zvýraznění chuti např.lžičku grilovacího koření nebo koření na ryby) a nechat v lednici uležet 1 - 2 dny.

Postup přípravy

Štiku vložíme do hrnce s nálevem a povaříme asi 10 minut, necháme zchladnout a v lednici odležet nejlépe do druhého dne. Pak vyndáme štiku, kosti obereme (měly by být zčásti…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
++Treska nebo pangas po řecku+++

++Treska nebo pangas po řecku+++

Potřebné ingredience

asi 800-1000 g filé,200 g pórku,400 g rajčat,pepř,sůl,petržel,100 g másla,tymián,bazalka,150 g strouhaného sýra-já dávám půl napůl nivu a eidam

Postup přípravy

Filé necháme rozmrazit,pórek nakrájíme na kolečka,rajčata na plátky.Pekáček vymažeme máslem,do něj naskládáme filé vedle sebe,osolíme,opepříme okořeníme tymiánem a petrželí…

Zobrazit více...

Kategorie