Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Ryby a dary moře

Přidat recept
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené filety na bazalce se smetanou a sýrem

Zapečené filety na bazalce se smetanou a sýrem

Potřebné ingredience

Filety,bazalka,citron,sůl,kmín,tvrdý sýr (je jedno jaký) já použila Eidam,cibule,červená paprika,smetana.

Postup přípravy

Filety osolíme,pokapeme citronem,posypeme červenou paprikou,na to dáme bazalku,množství záleží na Vás,já nijak nešetřila :-),pokmínujeme a necháme chviličku odležet..nachystáme si…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Pstruh na másle

Pstruh na másle

Potřebné ingredience

1 pstruh na osobu,máslo nebo rama,citron,sůl,olej

Postup přípravy

Máme-li pstruhy zmražené,den předem večer je dáme do lednice pomalu rozmrznout.Ostrým nožem odstraníme hlavu,ocas a ploutvičky.Pstruha podélně rozřízneme na 2 půlky,jedeme podél…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
ZAPEČENÁ RYBA

ZAPEČENÁ RYBA

Potřebné ingredience

*100-150 g žampiónů *lžička másla *800 g jakýchkoli ryb nebo filé *sůl *pepř *olej *200 ml zakysané smetany *150 g nastrouhaného tvrdého sýra (výborný je uzený) *2 stroužky česneku *mletá sladká i pálivá paprika

Postup přípravy

Očistěte a nakrájejte na plátky žampióny. Osmahněte je na másle a krátce poduste. Naporcujte ryby. Porce osolte, opepřete a z každé strany 3-4 minuty opečte na oleji, pak je…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou

Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou

Potřebné ingredience

plátek lososa (filet bez kůže), citron, bylinková sůl, bylinky (nejlepší čerstvé či mražené), porce těstovin (vhodné jsou např. široké nudle), špenát (ne protlak, vhodné jsou listy, či špenát sekaný), žampion (lze vynechat), cca 100 ml mléka, trojúhelníček taveného sýra, sýr strouhaný na posypání - množství dle chuti, kousek najemno nakrájené cibule, prolisovaný stroužek česneku.

Postup přípravy

Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme péct do trouby (předehřáté), asi na 15 minut. Uvaříme těstoviny.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Treska po švédsku

Treska po švédsku

Potřebné ingredience

800g tresky-lze i filé
4 větší mrkve
2 pórky,lze i cibule
2 kys.smetany
strouhaný sýr
sůl,pepř,olivový olej
petželka
provensálské koření
pažitka

Postup přípravy

Mrkev nastrouháme,pórek nakrájíme-obojí orestujeme na pánvi.Poté dáme do zapékací nádoby vymazané oliv.olejem.Na to dáme tresku,osolíme,opepříme a pečeme v troubě 15minut.

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené rybí file

Zapečené rybí file

Potřebné ingredience

file (kostky nebo plátky z tresky)
rajče
porek
hořčice
máslo
kmín, sůl, česnek

Postup přípravy

Trochu povolené file dáme do pekáčku, osolíme, potřeme rozmačkaným česnekem, jen trochu, dáme trochu hořčice, navrch rajče na kolečka, nakrájený porek, kmín, přidáme kousek másla,…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Filé zapékané s hořčicí

Filé zapékané s hořčicí

Potřebné ingredience

4 ks file , hořčice , máslo , sůl , 6 vajíček , 4 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

Na file z jedné strany namažeme máslo a tou stranou je položíme do zapékací misky .Vrchní stranu pomažeme hořčicí , osolíme a pečeme asi 20 min v troubě.Postupně rozklepneme do…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Rybí haše

Rybí haše

Potřebné ingredience

1kg ryb, 1 vejce, sůl, pepř, česnek, 3 ½ dl mléka, 50g strouhanky.

Postup přípravy

Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Domácí sushi

Domácí sushi

Potřebné ingredience

2 hrstě rýže na sushi, 1 avokádo, 1 balení krabích tyčinek, křen Wasabi, sojová omáčka, mořské řasy Nori, rýžový ocet (nebo jablečný), sůl a cukr

Postup přípravy

Na jeden díl rýže tak 2 díly vody, dále do vody přidáme 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli a 2 lžíce octa pak necháme vařit do změknutí a vypaření vody.
Připravíme si mořské řasy.…

Zobrazit více...
RYBY A DARY MOŘE
Zapečené pikantní rybí filé

Zapečené pikantní rybí filé

Potřebné ingredience

4 porce rybího filé, velká cibule, 4 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce hořčice, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, sůl, olej
Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka, zeleninový salát

Postup přípravy

Osolené porce rybího filé dáme do pekáčku, "pocákáme" olejem, potřeme kečupem a hořčicí, přidáme nové koření + pepř a navrch hustě zasypeme cibulí nakrájenou na kolečka a dáme do…

Zobrazit více...

Kategorie