Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Bezmasá jídla

Přidat recept
BEZMASÁ JÍDLA
Bramborová omáčka

Bramborová omáčka

Potřebné ingredience

1kg brambor, 100 ml sl. smetany, 1 cibule, kousek másla, hl. mouka na zahuštění, sůl, pepř, bobkový list,

Postup přípravy

1kg brambor oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v troše slané vody téměř do měkka.
Na kousku másla zpěníme cibuli, osmahneme a přidáme do uvařených brambor. Přidáme pepř…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Zapečená rajčata s nivou a mozzarellou + bageta

Zapečená rajčata s nivou a mozzarellou + bageta

Potřebné ingredience

4-5 rajčat / kousek nivy / 1 balení mozzarelly / bylinková sůl / koření na pizzu nebo mix bylinek, kdo má, tak bazalku / olivový olej

Postup přípravy

Rajčata nakrájím na kolečka. Do skleněné zapékací mísy, vymazané olivovým olejem, vyplním dno plátky rajčat. Na každé kolečko jsem dala kousek nivy, vše lehce okořenila solí a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Sýrová roláda rychlovka :)

Sýrová roláda rychlovka :)

Potřebné ingredience

2 balíčky sýr eidam raději 45%, tavené sýry dle množství náplně.. já přidávám i např. neochucené pomazánkové máslo popř. máslo nebo margarin.. udělám jakoby sýrovou pomazánku.. vařené vejce do jedné rolády stači jedno (krájíme na 1/4), olivy, kapie, steril. okurky (co má kdo rád), šunku popř. párek záleží co chcete do náplně.. do sýrového základu lze přidat i sladkou papriku pro jinou chuť :) tato roláda je rychlá a výborná :)

Postup přípravy

Na pečící papír dám čtverečky sýra, tak aby se překrývaly a opravdu na chvilku dát do trouby dokud se sýr jakoby nerozteče a nespojí.. poté vyndám a nechám schladnout. Mezitím si…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
karbenátky z červené řepy

karbenátky z červené řepy

Potřebné ingredience

1 středně velká červená řepa 10 dkg ovesných vloček 1 vejce kukuřičná mouka (množství podle vodnatosti řepy) sůl majoránka 2 stroužky česneku 1 cibule

Postup přípravy

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme najemno. Přisypeme vločky, 1 vejce, sůl, majoránku, 2 vymáčknuté stroužky česneku, 1 nadrobno nakrájenou cibulku. Zamícháme. Teď přisypeme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Jáhlový nákyp s jablky

Jáhlový nákyp s jablky

Potřebné ingredience

250g jáhel ( 1/2 pytlíku) skořici, cukr (asi 4 lžíce a víc - dle chuti...) cca 6 jablek (spíš menších, nebo 5 větších) hrst předem namočených a propraných rozinek 4 vajíčka trocha soli

Postup přípravy

Nejprve si před vařením jáhel jáhly spaříme: vsypeme do hrnce, zalijeme vroucí vodou z konvice, promícháme a vodu slijeme, toto opakujeme třikrát, díky tomuto procesu se zbavíme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Slovenské bramborové pirohy

Slovenské bramborové pirohy

Potřebné ingredience

Ingredience na nudlové těsto 100 ml voday 2 ks vejce 400 g polohrubé  - -sůl .kterého rozklepneme vejce a postupně přidáváme vodu. Nejdříve nožem, pak rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme placku úzkou jen několik milimetrů a vykrajujeme kolečka náplň je z štouchaných vařených brambor klademe na kolečka těsta doprostřed, přehneme do trojúhelníku a okraje těsta přimáčkneme. Takto nachystané pirohy . kterého rozklepneme vejce a postupně přidáváme vodu. Nejdříve nožem, pak rukama vypracujeme tuhé vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál. Rozdělíme ho na více bochánků a necháme chvíli odpočinout. Z každého bochánku vyválíme placku úzkou jen několik milimetrů a necháme proschnout. Suché ěsto krájíme do vámi požadovaných tvarů. Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme, necháme vychladnout, rozmačkáme vidličkou, dáme do mísy a smícháme s moukou s trochou vody. Z brambor vypracujeme vláčné těsto, které vyválíme na plát silný asi 3 mm. Plát těsta rozkrájíme na kolečka .Hotové pirohy pokame rozpuštěným maslem a posipeme pažitkou a můžete hned jíst dobou chuť.................

Postup přípravy

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Knedlík bez kynutí

Knedlík bez kynutí

Potřebné ingredience

1 světlý rohlík, 1/2 celozrnného rohlíku (nebo také světlý), 1 a 1/2 hrnku hrubé mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička PP, 1 a 1/2 hrnku studeného mléka, ev. hrst petrželky. (1hrnek = 250ml)

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kostičky, přisypeme mouku, sůl, PP, žloutky a mléko, promícháme. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme ke směsi. Dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Tempeh s tarhoňou

Tempeh s tarhoňou

Potřebné ingredience

Na 1 celý balíček tarhoně potřebujeme: olivový olej, 1 tempeh "smažený", 1 velká cibule, 1 velká mrkev, 2 stroužky česneku, 1 lžička solčanky, 1 střední cuketa, přírodní sojová omáčka dle chuti, zelená petržel.

Postup přípravy

Používám velkou pánev s poklicí. Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, nadrobno pokrájený tempeh, po chvílích přidáváme najemno nastrouhanou mrkev a…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Žemlovka s nektarinkami a sněhovou čepicí

Žemlovka s nektarinkami a sněhovou čepicí

Potřebné ingredience

5 ks rohlíků(já se zbavila včerejších) , 3 dcl mléka , 4 vejce , van. cukr , cukr krystal , skořice , 3 ks větších zralých nektarinek , máslo

Postup přípravy

Rohlíky si nakrájíme na plátky,žloutky+cukr(podle chuti) + mléko smícháme.Pekáček vymažeme máslem a na něj klademe rohlíky vykoupané v mléce se žloutky a cukrem.Nektarinky…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Barevná zeleninka s jasmínovou rýží

Barevná zeleninka s jasmínovou rýží

Potřebné ingredience

cibule, česnek, cuketa, dýně Hokkaido, květák, kurkuma, římský kmín, sůl, pepř, trochu smetany, bílého jogurtu na zjemnění (nemusí být)

Postup přípravy

Na oleji si orestujeme nakrájenou cibuli, česnek, přidáme římský kmín, kurkumu a vše společně krátce orestujeme. Přidáme na plátky nakrájenou cuketu, kostičky dýně a mírně…

Zobrazit více...

Kategorie