Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Ancle Bens když nevite co s cuketou

Ancle Bens když nevite co s cuketou

Potřebné ingredience

1kg cibule,1kgcukety,1kg papriky,6-8 vařených mrkví,2dcl oleje,2lžíce cukru,1lžícesoli,6 lžic sojové omačky,2 lžíce worčestrove omačky,3-4 feferonky,1 velký kečup ostrý,1 velký kečup sladký,(900g balení)

Postup přípravy

Zeleninu pokrájíme na nudličky,přidáme ostatní přísady a dusíme 20 min.Vše pak rozlejeme do sklenic a sterilujeme 20 min na 85°C.Tip na oběd či večeři .Orestovat nkrajena kuřecí…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa

Červená řepa

Potřebné ingredience

Červená řepa, měla jsem jí přes 8kg neloupané, křen. Nálev: 3,8 l vody, 1,2 l octa, 14 dkg soli, 18 dkg cukru, 5 ČL fenyklu a stejně anýzu, nálev svařit, přecedit a ještě teplým zalívat řepu ve skleničkách.

Postup přípravy

Řepu si uvaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Já jsem si udělala večer a dala do chladna a druhej den akorát zavařila. Na dno skleničky dáme asi 3-4 kolečka křenu, namačkáme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Vynikající čalamáda...

Vynikající čalamáda...

Potřebné ingredience

0,5 kg paprik, 1 kg rajčat, 0,5 kg cibule, 1/4 l octa, 15 dkg cukru, 10 ks novýho koření, 3 ks bobkového listu, 3 čajové lžičky soli.

Postup přípravy

Vše nakrájíme na větší kousky, přidáme vše ostatní a vaříme 30 minut, potom necháme 10 hodin stát. Já vařím večer a nechám přes noc. Naplníme do sklenic a zavařujeme 15 minut při…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
čaj na bolesti v krku

čaj na bolesti v krku

Potřebné ingredience

Potrebujeme: menšie poháre s vekom, 1 citrón - nakrájaný, čistý med, čerstvý nakrájaný zázvor

Postup přípravy

Postup: V sklenenom poháre zmiešame plátky citróna a zázvor nakrájaný na tenké plátky. Zalejeme medom. Uskladníme v chladničke.

Použitie: Jednu čajovú lyžičku zmesi dáme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku

CIBULOVÁ MARMELÁDA - chuťovka k masíčku

Potřebné ingredience

1 kg červené cibule na proužky, 4 stroužky česneku na plátky, 4 lžíce olivového oleje, 140g hnědého cukru (kdo má rád tak může dát místo toho med nebo půl na půl), 1 lžíce cěrstvých lístků tymiánu nebo půl lžičky sušeného, 1/4 lžičky mletého chilli - nemusí být kdo nemá rád, 200 ml červeného vinného octa, špetka soli a pepře

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Pak přidáme tymián, sůl, pepř, cukr(med) a promícháme.

Oheň snížíme na minimum a vaříme asi 40 minut až se vzniklá šťáva odpaří a cibule…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NÁLEV NA OKURKY BEZ DEKA A UMĚLÉHO SLADIDLA

NÁLEV NA OKURKY BEZ DEKA A UMĚLÉHO SLADIDLA

Potřebné ingredience

Na nálev budeme potřebovat: 3l vody, 1l octa, 32dkg cukru, 10dkg soli = vše chvíli povaříme...

Postup přípravy

Díky tomuto receptu jsem začala zavařovat okurky, když jsem je poprvé ochutnala, musela jsem je mít taky :o)

Naspod každé sklenice dáme 4 kuličky nového koření, 4 kuličky…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Řepa se zelím

Řepa se zelím

Potřebné ingredience

2,5kg řepy,2,5kg zelí( červené nebo bílé,já používám bílé),1/2kg cibule Nálev-1/2l octa,4lžíce soli,40dkg cukru,2l vody

Postup přípravy

cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno,zelí nakrájíme a řepu syrovou oloupeme a nastrouháme na struhadle-dáme do hrnce a povaříme s nálevem 10minut.Naplníme do sklenic a dáme na…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí HRUŠKOVÁ povidla

Domácí HRUŠKOVÁ povidla

Potřebné ingredience

10 kg hrušek (oloupané, nastrouhané), 1/2 L rumu, 1 - 1 1/2 kg cukr krystal nebo krupice, 1-2 vanilkové cukry, mletá skořice, 2 KL kyseliny citrónové

Postup přípravy

Hrušky a vše ostatní smícháme a vaříme a vaříme a vaříme cca 6 hodin, dokud se šťáva nevyvaří. Dáváme do skledniček a otočíme výčkem dolů, aby se zatáhla.

Pokud budete…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Špendlíková aneb falešná meruňková marmeláda, co nezničí peněženku :o)))

Špendlíková aneb falešná meruňková marmeláda, co…

Potřebné ingredience

Jakékoliv množství žlutých /oranžových/ špendlíků - u nás se tomu říká špendlík, ale u vás??? Tak mi napište a já přidám překlad :o))) (1. návrh - MIRABELKY :o)))/ - jsou to takové ty malé blumičky co rostou úplně všude :o))), cukr, prostředek na zavařování džemů - já používám jedině GELFIX 2:1. /je dražší, ale zaručeně mi to ztuhne :o)))/, kyselina citronová

Postup přípravy

Nabízím opravdu super jednoduchý recept na marmošku, která chutná jako meruňková, ale když nemáte meruňky, nebo jsou drahé, krásně ji chuťově nahradí - uznal to i můj manžel a to…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Domácí hořčice - výborná

Domácí hořčice - výborná

Potřebné ingredience

500g rajčat, 500g paprik, 500g cibule, 6 stroužků česneku, 1 kelímek plnotučné hořčice 200g, 100-200g cukru, 1,5dl octa, 1 dl oleje

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme na silnější kolečka, podusíme na oleji, přidáme na proužky papriky, spařená prolisovaná rajčata, na plátky nakrájený česnek, všechny další přísady a podusíme až…

Zobrazit více...

Kategorie