Rychlá roštěná z trouby
Potřebné ingredience
3/4kg hovězí zadní , 1/2kg cibule , sůl , pepř , olej , masox
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, osolíme , opepříme a naklepeme.
Osmahneme zprudka po obou stranách na oleji a dáme do pekáče i s výpekem.Na to navrstvíme na hrubo pokrájenou cibuli a…
Hovězí nudličky s hranolkama
Potřebné ingredience
1/2 kg hovězího zadního masa,sůl. 5 stroužků česneku, 1 1/2 lžičky mleté papriky, 1 1/2 lžíce sojové omáčky, mletý pepř, 1 1/2 lžíce kečupu a olej.
Postup přípravy
maso nakrájíme na nudličky, přidejte utřený česnek, posypte pepřem,parikou , pokapejte sojovou omáčkou, kečupem a olejem, pořádně promíchejte a dejte na 2 hodiny odležet do…
Hovězí na víně s brusinkami z Apetitu
Potřebné ingredience
* 1 kg hovězího, nejlépe kližku nebo ‚krátké‘ libové přední maso
* 2 lžíce hladké mouky
* 3 velké cibule, nejlépe červené, nakrájené na plátky
* 4–5 lžic olivového oleje
* 300 ml červeného vína
* 300 ml hovězího vývaru
* 3 vrchovaté lžíce zavařených brusinek
* sůl a pepř na dochucení
* sekanou petrželku na ozdobu
Postup přípravy
ODZKOUŠENO - SENZACE
1. Maso nakrájejte na silnější plátky, a ty pak na ‚gulášové‘ nebo drobnější kostky. Poprašte moukou, solí a pepřem, nebo tyto suroviny vsypte spolu s…
RAJSKÁ OMÁČKA Z HOVĚZÍHO MASA
Potřebné ingredience
1kg hovězí maso,2masox,2cibule,4rajský protlak malý,nové koření 9kuliček,tymián 1 lžíce,pepř celý 9 kuliček,bobkový list 3 ks větší,hladká mouka 50g,máslo 50g,olej,cukr a sůl.
Postup přípravy
Hovězí maso uvaříme spolu s 2 masoxy nejlépe v papinovém hrnci.(je to rychlejší)- 1 hodina.
Cibuli oloupeme nakrájíme najemno a orestujeme na oleji do zlatova.Po-té přidáme…
Pravý hovězí guláš
Potřebné ingredience
750 g hovězí maso - kližka nebo přední, 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu), sádlo nebo olej, rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu), mletá sladká paprika, majoránka, hladká mouka, brambora, 2 stroužky česneku a sůl
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nahrubo a osmahneme na sádle nebo oleji -. Udělá v guláši správnou barvu a chuť. Posypeme 2 lžícemi papriky, přidáme rajský protlak. Chvilku ještě osmahneme a…
Hovězí s houbami na smetaně
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 400 g zadního hovězího masa, 40 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 100 g čerstvých nebo sušených hub, případně nakládaných žampiónů (z plechovky), 2 špetky soli, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 dl kyselé smetany (pokud nechceme dělat nakyselo, přidáme šlehačku a dochutíme na závěr citronovou šťávou nebo octem), 20 g hladké mouky
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky a mírně naklepáme. Prudce je opečeme na sádle (oleji), asi 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme…
HOVĚZÍ FRANKTFURTSKÁ OMÁČKA :O)RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ
Potřebné ingredience
Hovězí maso,párky,cibule,mletá paprika ,sůl,pepř,masox,smetana do omáčky ,hl.mouka,olej
62 Gulášů
Potřebné ingredience
vše mořné
Postup přípravy
Obsah :
GULÁŠ Z HOVĚZÍHO MASA 3
PREZIDENTSKÝ GULÁŠ 4
PIVNÍ GULÁŠ 5
BAREVNÝ GULÁŠ 6
GULÁŠ Z HUB A PAPRIK 7
UHERSKÝ GULÁŠ SE ZELÍM 8
SEGEDÍNSKÝ GULÁŠ 9
Hovězí plátky na houbách
Potřebné ingredience
500g hovězího masa, podušené houby, 1 větší cibule, pepř, sůl, masox, červená paprika, hladká mouka
Postup přípravy
Maso nakrájíme na plátky, naklemepe, osolíme a opepříme, obalíme v mouce. Maso hodně opečeme na oleji na pávni. Poté vyndáme a na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibulku, pak k…
Hovězí na víně a špekové knedlíky
Potřebné ingredience
600g hovězího masa (nebo kančí kýty), 100g slaniny, 300 - 400ml sladkého červeného vína, 4 lžíce rajského protlaku, 3 - 4 lžíce brusinek, 2 lžíce cukru, 2 lžíce papriky, sůl, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, asi 250ml hovězího vývaru (nebo masoxu), 4 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 1 lžička mletého kmínu, pepř. Na knedlíky: 8 starších rohlíků, 2 vejce, 400ml mléka, 200 - 250g anglické slaniny, 500g hrubé mouky (nebo 200g žitné celozrnné a 300g hrubé), muškátový ořech, 2 hrsti petrželky
Postup přípravy
Opečeme 100g slaniny na kostičky, přidáme maso a cukr, necháme trochu zkaramelizovat. Poté přidáme papriku, veškeré koření, ocet, sůl a protlak. Podlijeme vývarem (trochu necháme,…