Pangasius s lečem
Potřebné ingredience
500 g pangy nebo jiné ryby, zeleninové lečo ve sklenici, oregáno, Rama na smažení (nebo jiný tuk), 5 vajec, sladký kečup a sůl
Postup přípravy
Mírně povolenou rybu osolíme a nakrájíme na kostičky. Osmahneme na másle nakrájenou cibuli, přidáme rybu. Osmahneme a dáme lečo, ze kterého jsem slili šťávu, aby to nebylo tak…
*+*+* Krevety s avokádem *+*+*
Potřebné ingredience
* 300 g mražených krevet (předvařených a vyloupaných) * 1 větší avokádo * 1 malá bílá cibule * kousek másla * 200 ml kysané smetany * sůl * zelená petrželka
Postup přípravy
Na másle osmahneme krevety, osolíme je, přidáme jemně pokrájenou bílou cibuli a pod pokličkou chvíli podusíme na mírném plameni. Pak přidáme kysanou smetanu, jemně posekanou…
Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou
Potřebné ingredience
plátek lososa (filet bez kůže), citron, bylinková sůl, bylinky (nejlepší čerstvé či mražené), porce těstovin (vhodné jsou např. široké nudle), špenát (ne protlak, vhodné jsou listy, či špenát sekaný), žampion (lze vynechat), cca 100 ml mléka, trojúhelníček taveného sýra, sýr strouhaný na posypání - množství dle chuti, kousek najemno nakrájené cibule, prolisovaný stroužek česneku.
Postup přípravy
Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme péct do trouby (předehřáté), asi na 15 minut. Uvaříme těstoviny.
Losos s hořčicovou omáčkou a těstovinami
Potřebné ingredience
600 g filet z lososa, sůl, pepř, cukr, 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 svazek petrželky, rostlinný olej nebo tuk, 300 ml zeleninového vývaru, 150 ml smetany, 3-4 čajové lžičky plnotučné hořčice, jíška na zahuštění (používám instantní od Knorra), jako příloha těstoviny.
Postup přípravy
Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky (tak 1 cm). Cibuli nakrájíme nadrobno. Okurku nakrájíme také na kostky - pokud má větší zrníčka, vybereme je.
Na tuku zpěníme…
RYBÍ FILE SE ZELENINOU
Potřebné ingredience
rybička......mražená............. :-)))
300 g mražené zeleniny ( květák, mrkev, celer, kedlubny atd. )
1 kelímek bílého jogurtu
2 lžíce kečupu
1 lžíce másla
3-4 stroužky česneku
mletý pepř
bazalka
drcený kmín
sůl
Postup přípravy
Postup:
Plátky rybího filé potřeme prolisovaným česnekem, okořeníme a osolíme. Rozložíme je na dno tukem vymazané zapékací mísy, pokryjeme zeleninou a zalijeme jogurtem…
Ohnivý kapr
Potřebné ingredience
polovina kapra,
6 stroužků česneku
lžička kari,sladká paprika
1/2lžičky pepře,sůl
5dkg másla
5 dkg žampionů
lžíce oleje,petržel.
Postup přípravy
Česnek utřeme se solí,kořením,na drobno pokrájenou natí a máslem.Kašičkou potřeme kapra a na 1 hod. dáme uležet do lednice.Plátky žampionů osmahneme na oleji a spolu s kaprem…
Rybí karbanátky
Potřebné ingredience
treska (1 balení zmražených ryb)
2 housky (namočit v mléce)
sůl
koření na ryby
česnek
1 vejce
struhanka
Postup přípravy
Tresku rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou a smícháme s vejcem, houskou - vyždímanou od mléka), sůl, koření, česnek a trochu strouhanky. Z hmoty uděláme placičky, které…
Filety zapečené se sýrem
Potřebné ingredience
Filety (prakticky jakákoliv ryba), sůl, citron, koření ( na ryby nebo jen provensálské), různé druhy tvrdých sýrů ( cihla, niva, gouda , mozzarella, jadel ...., prostě dle chuti a zásob), cibule, olej
Postup přípravy
Pekáček vymazat trochou oleje, na dno pekáču vyskládat cibuli nakrájenou na kolečka. Ocitronované, osolené a okořeněné ryby, které jsme nechali uležet v chladu (stačí i chvíli)…
Domácí sushi
Potřebné ingredience
2 hrstě rýže na sushi, 1 avokádo, 1 balení krabích tyčinek, křen Wasabi, sojová omáčka, mořské řasy Nori, rýžový ocet (nebo jablečný), sůl a cukr
Postup přípravy
Na jeden díl rýže tak 2 díly vody, dále do vody přidáme 1 lžičku cukru a 1 lžičku soli a 2 lžíce octa pak necháme vařit do změknutí a vypaření vody.
Připravíme si mořské řasy.…
Pangas v těstíčku
Potřebné ingredience
500g pangas, sůl, koření na ryby
Těstíčko: 500ml mléka, 2vejce, hl. mouka dle potřeby, 1/2 kypřícího prášku do pečiva
olej na smažení
Postup přípravy
Rybu osolíme a okořeníme, připravíme si těstíčko, trošku hustší, namočíme v něm rybu a smažíme na rozpáleném oleji