Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
GULÁŠ Z KRÉTY

GULÁŠ Z KRÉTY

Potřebné ingredience

asi 600g hovězího masa, 2 velké cibule, kůra z 1 velkého citronu, sůl, pepř, kečup, ocet, česnek,)Já dávám 1 celou plku), 3 mrkve, kousek celeru, 2 petržele, asi 150g žampiónů, majoránky, kmím, lžíce sádla(olej),lžíce sladké a lžíce pálivé(nedávám) papriky, pokud je, tak čerstvá nať z petržele.

Postup přípravy

Příprava :
Jemě nasekáme cubuli, česnek, nahrubo nastrouhat citr. kůru, mrkev, celer, petržel nakrájet na kostičky, maso nakrájet na kostičky.
Do masa přidat sůl, pepř,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Origo Burek a la Hafa

Origo Burek a la Hafa

Potřebné ingredience

viz postup

Postup přípravy

Testo: mouka, sul, troska oleje, voda

Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Indiánský kotlík - vše v jednom hrnci, dietní a báječná chuť tymiánu!

Indiánský kotlík - vše v jednom hrnci, dietní a…

Potřebné ingredience

4 roštěnky nebo zadní hovězí, 1 pytlík malé mrkvičky, cibule, brambory, sůl, tymián, olej

Postup přípravy

Základem tohoto jída je tymián, na něm nešetříme. Jídlo je velice dietní a navíc si ušetříme špinavé hrnce, neboť se celé jídlo vaří pouze v jednom hrnci. Maso si naklepeme. Pokud…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
♣♣♣♣ KOPROVÁ OMÁČKA ♣♣♣♣ JAK JÍ DĚLÁM JÁ VŠEM MOC CHUTNÁ ☺

♣♣♣♣ KOPROVÁ OMÁČKA ♣♣♣♣ JAK JÍ DĚLÁM JÁ VŠEM MOC…

Potřebné ingredience

Hovězí přední,máslo,sůl,kopr,mléko,hladká mouka,ocet,cukr, vajíčko,smetana

Postup přípravy

1/// Uvařím si maso do měkka
2/// V hrnci si rozpustím máslo a přidám mouku a udělám světlou jíšku.
3/// Zaliju jí mlékem a vývarem a pořádně rozšlehám mouku aby tam nebyly …

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými brambory     (z pořadu Prostřeno)

Hovězí plátky na víně s brusinkami a šťouchanými…

Potřebné ingredience

1,5 kg hovězího zadního, 2 lžíce hladké mouky (cca) ,pepř, sůl , špetka koření na roštěnky , 300 ml červeného vína ,300–350 ml vývaru , 3–4 lžíce konzervovaných brusinek , 1,5–2 kg brambor , 50 g másla ,mléko nebo smetana na vaření dle chuti ,lahůdková či jarní cibulka

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Opepříme, osolíme a přidáme trochu koření na roštěnky. Poté maso obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
TROUBOVÝ GULÁŠ

TROUBOVÝ GULÁŠ

Potřebné ingredience

Maso,cibule...viz níže:-)

Postup přípravy

1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky
3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno
5 stroužků česneku nasekat
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

DRŠŤKY PO ŘÍMSKU-italský recept

Potřebné ingredience

Ingredience: 500 g předvařených hovězích drštěk, 1 konzerva loupaných, krájených rajčat /asi 400 g), 1 deci bílého suchého vína, 3 PL strouhaného pamezánu (nebo tvrdý ovčí sýr Pecorino Romano), 1 velká karotka, nebo dvě menší, 1 cibule, 1-2 stonky řapíkatého celeru i s listy, 2-3 hřebíčky (nemusí být), pár lístečků bazalky a máty, extra olivový olej, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:
Předvařené dršťky omyjeme v octové vodě a pod tekoucí vodou opláchneme a necháme odkapat.

Do větší mísy vložíme zeleninu nakrájenou na kostečky, dršťky…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky

Hovězí plátky

Potřebné ingredience

hovězí plátky
cibule
sádlo nebo olej
sůl, pepř
hl. mouka nebo hotová jíška Knorr
kyselá okurka, párek, vajíčko natvrdo, hořčice

Postup přípravy

Plátky naklepeme, nakrojíme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme.
Na omastku zpěníme cibuli do zlatava, opečeme plátky masa z obou stran. Trochu podlijeme a dusíme. Přidáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Rajská omáčka

Rajská omáčka

Potřebné ingredience

1cibule, olej nebo máslo, 1 k.lžičku mleté sladké papriky ,hladká mouka,2 rajčata ,sladký kečup,sůl, moučkový cukr, 2 zběračky hovězího vývaru,2-3 bobkové listy,nové koření a celý pepř,půl lžičky tymiánu

Postup přípravy

1cibuli osmažíme na oleji nebo másle + 1 k.lžičku mleté sladké papriky a zaprášíme asi 2 lžícemi hladké mouky, přidáme 2 na čtvrtky nakrájená rajčata + společně s půl sklenicí…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Budapešťské řízky

Budapešťské řízky

Potřebné ingredience

600 g hovězí zadní, sůl, pepř, plnotučná hořčice, strouhanka, 4 ks vejce, cibule, wortčester, trocha oleje na smažení

Postup přípravy

Maso nakrájíme na 4 x 150g, naklepeme(necháme asi 1cm vysoké), potřeme hořčicí, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance.Postupně rízky namočíme z obou stran v rošlehaných,…

Zobrazit více...

Kategorie