Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Luštěniny

Přidat recept
LUŠTĚNINY
MEXICKÉ FAZOLE

MEXICKÉ FAZOLE

Potřebné ingredience

Kuřecí nebo vepřové maso ( lepší je kuřecí ), anglická slanina, cibule, kečup, čilli, fazole ( buďto předem namočené , uvařené a zcezené a nebo pro rychlovku z konzervy. Všechny přísady tak podle oka a počtu strávníků. :o))

Postup přípravy

Orestovat na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli, potom přidáme nakrájené maso na nudličky a restujeme až maso zbělne. Až je maso měkké přidat kečup a čilli, dle chuti…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový guláš II.-DĚKUJI EFBE.CZ

Fazolový guláš II.-DĚKUJI EFBE.CZ

Potřebné ingredience

Suroviny 2 velké cibule 150 g slaniny 150 g uzeniny (ostrasvká klobása nebo jiná pikantní),konzerva hovezí, sádlo mletá sladká paprika 300 g namočených fazolí 200 g brambor na kostičky sůl polévkové koření bujónová kostka mouka na zahuštění

Postup přípravy

Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka. Z konzervy odebereme tuk, rozehřejeme jej v hrnci, osmahneme na něm cibuli, poté zasypeme paprikou a velmi…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Karbanátky s červené čočky

Karbanátky s červené čočky

Potřebné ingredience

300g červené čočky,1 lžička majoránky,100g dušené šunky (nebo jiná uzenina),1 vejce,3 stroužky česneku sůl,mletý pepř,asi 5 lžic strouhanky,hladká mouka na obalení,olej na smažení.

Postup přípravy

1.Čočku uvaříme ve slané vodě.Slejeme skoro všechnu vodu a rozmixujeme ponorným mixérem,přidáme majoránku,na drobné kostičky nakrájenou uzeninu,vejce,prolisovaný česnek,sůl,pepř a…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Francouzské fazolové lusky

Francouzské fazolové lusky

Potřebné ingredience

Čerstvé zelené či žluté (tzv. máslové) fazolové lusky. Trochu másla, stroužek česneku, voda, sůl.

Postup přípravy

Velmi jednoduché jídlo, které mi velmi chutnalo ve Francii. Lusky umyjeme a pak jim uřízneme oba konečky. Vložíme do vroucí osolené vody a cca 10-15 minut vaříme. Po uvaření by…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Hrachovo bramborová kaše

Hrachovo bramborová kaše

Potřebné ingredience

1 konzerva sterilovaného hrášku,4 brambory,sůl,trochu majoránky,2 str.česneku,mléko,máslo

Postup přípravy

Z hrášku slijeme vodu,na cedníku ho propereme ,zalijeme vodou a uvaříme doměkka.Brambory si uvaříme v osolené vodě-slijeme.Přidáme lžíci másla,majoránku,utřený česnek,uvařený…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolový "guláš" - rychlovka k večeři

Fazolový "guláš" - rychlovka k večeři

Potřebné ingredience

2 porce: 2x fazole v konzervě, já kupuji světlé v kečupovém nálevu a tmavé ve slaném nálevu, který vyliju, cibule, párek (klobása), kečup, sůl, pepř, majoránka, česnek, chili, olej, chléb

Postup přípravy

Osmažíme cibuli, párek, přidáme fazole, kečup a vodu dle potřeby, ochutíme, necháme trochu provařit a rychlovka je na světě!

Podáváme s chlebem. Ten prostě nesmí chybět!:)

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
***Suprové a rychlé fazole v tomatě***

***Suprové a rychlé fazole v tomatě***

Potřebné ingredience

Konzerva bílých fazolí v tomatě Bonduelle,cibulka,troška sádla,majoránka,česnek,vegeta,ostravská klobáska,anglická slanina.

Postup přípravy

Na trošce rozehřátého sádla zpěníme dozlatova nakrájenou cibulku,přidáme nakrájenou klobásku i slaninu,krátce orestujeme,přidáme konzervu fazolí v tomatě/pokud nemáme,dáme…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Fazolky na kyselo

Fazolky na kyselo

Potřebné ingredience

Čerstvé fazolky(špargle),smetana,hl.mouka,máslo,ocet,podravka,sůl,cukr.

Postup přípravy

Fazolky uvaříme v jemně osolené vodě asi 1/2hoďky,na másle uděláme světlou jíšku a zahustíme,potom podle hustoty rozředíme smetanou,okyselíme převařeným octem,aby se omáčka…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
MEXIKOOOOO:-)

MEXIKOOOOO:-)

Potřebné ingredience

1 KLOBÁSA,KOUSEK UZENÉHO,CIBULE,ČESNEK,BRAMBORY,PAPRIKA,PLECHOVKA KUKUŘICE,PLECHOVKA FAZOLÍ,SŮL,PEPŘ,OLEJ,MLÉKO.

Postup přípravy

Vše nakrájíme do pekáčku,přidáme konzervy s luštěnou,okořeníme,zalijeme trochou oleje,mléka ,prolisujeme česnek a vše promícháme.Dáme na hodinku péci do trouby na 180 stupnů.Je…

Zobrazit více...
LUŠTĚNINY
Cizrnovo-cuketové placičky

Cizrnovo-cuketové placičky

Potřebné ingredience

350g cizrny(namočené přes noc),1 cuketa,1 cibule(nasekaná najemno),2 lžíce nasekaného kopru,1 mrkev(nastrouhaná)50g polohrubé mouky,1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva,2 vejce,2 lžíce mléka,sůl,pepř.Zakysaná smetana.

Postup přípravy

Změklou,okapanou a osušenou cizrnu dejte do robotu a rozmixujte ji.V míse smíchejte cuketu,cibuli,mrkev,kopr,mouku,prášek do pečiva,vejce , mléko, přidejte rozmixovanou cizrnu a…

Zobrazit více...

Kategorie