MEXICKÉ FAZOLE
Potřebné ingredience
Kuřecí nebo vepřové maso ( lepší je kuřecí ), anglická slanina, cibule, kečup, čilli, fazole ( buďto předem namočené , uvařené a zcezené a nebo pro rychlovku z konzervy. Všechny přísady tak podle oka a počtu strávníků. :o))
Postup přípravy
Orestovat na nudličky nakrájenou anglickou slaninu a cibuli, potom přidáme nakrájené maso na nudličky a restujeme až maso zbělne. Až je maso měkké přidat kečup a čilli, dle chuti…
Fazolový guláš II.-DĚKUJI EFBE.CZ
Potřebné ingredience
Suroviny 2 velké cibule 150 g slaniny 150 g uzeniny (ostrasvká klobása nebo jiná pikantní),konzerva hovezí, sádlo mletá sladká paprika 300 g namočených fazolí 200 g brambor na kostičky sůl polévkové koření bujónová kostka mouka na zahuštění
Postup přípravy
Postup přípravy
Fazole přes noc namočíme a poté uvaříme doměkka. Z konzervy odebereme tuk, rozehřejeme jej v hrnci, osmahneme na něm cibuli, poté zasypeme paprikou a velmi…
Karbanátky s červené čočky
Potřebné ingredience
300g červené čočky,1 lžička majoránky,100g dušené šunky (nebo jiná uzenina),1 vejce,3 stroužky česneku sůl,mletý pepř,asi 5 lžic strouhanky,hladká mouka na obalení,olej na smažení.
Postup přípravy
1.Čočku uvaříme ve slané vodě.Slejeme skoro všechnu vodu a rozmixujeme ponorným mixérem,přidáme majoránku,na drobné kostičky nakrájenou uzeninu,vejce,prolisovaný česnek,sůl,pepř a…
Francouzské fazolové lusky
Potřebné ingredience
Čerstvé zelené či žluté (tzv. máslové) fazolové lusky. Trochu másla, stroužek česneku, voda, sůl.
Postup přípravy
Velmi jednoduché jídlo, které mi velmi chutnalo ve Francii. Lusky umyjeme a pak jim uřízneme oba konečky. Vložíme do vroucí osolené vody a cca 10-15 minut vaříme. Po uvaření by…
Hrachovo bramborová kaše
Potřebné ingredience
1 konzerva sterilovaného hrášku,4 brambory,sůl,trochu majoránky,2 str.česneku,mléko,máslo
Postup přípravy
Z hrášku slijeme vodu,na cedníku ho propereme ,zalijeme vodou a uvaříme doměkka.Brambory si uvaříme v osolené vodě-slijeme.Přidáme lžíci másla,majoránku,utřený česnek,uvařený…
Fazolový "guláš" - rychlovka k večeři
Potřebné ingredience
2 porce: 2x fazole v konzervě, já kupuji světlé v kečupovém nálevu a tmavé ve slaném nálevu, který vyliju, cibule, párek (klobása), kečup, sůl, pepř, majoránka, česnek, chili, olej, chléb
Postup přípravy
Osmažíme cibuli, párek, přidáme fazole, kečup a vodu dle potřeby, ochutíme, necháme trochu provařit a rychlovka je na světě!
Podáváme s chlebem. Ten prostě nesmí chybět!:)
***Suprové a rychlé fazole v tomatě***
Potřebné ingredience
Konzerva bílých fazolí v tomatě Bonduelle,cibulka,troška sádla,majoránka,česnek,vegeta,ostravská klobáska,anglická slanina.
Postup přípravy
Na trošce rozehřátého sádla zpěníme dozlatova nakrájenou cibulku,přidáme nakrájenou klobásku i slaninu,krátce orestujeme,přidáme konzervu fazolí v tomatě/pokud nemáme,dáme…
Fazolky na kyselo
Potřebné ingredience
Čerstvé fazolky(špargle),smetana,hl.mouka,máslo,ocet,podravka,sůl,cukr.
Postup přípravy
Fazolky uvaříme v jemně osolené vodě asi 1/2hoďky,na másle uděláme světlou jíšku a zahustíme,potom podle hustoty rozředíme smetanou,okyselíme převařeným octem,aby se omáčka…
MEXIKOOOOO:-)
Potřebné ingredience
1 KLOBÁSA,KOUSEK UZENÉHO,CIBULE,ČESNEK,BRAMBORY,PAPRIKA,PLECHOVKA KUKUŘICE,PLECHOVKA FAZOLÍ,SŮL,PEPŘ,OLEJ,MLÉKO.
Postup přípravy
Vše nakrájíme do pekáčku,přidáme konzervy s luštěnou,okořeníme,zalijeme trochou oleje,mléka ,prolisujeme česnek a vše promícháme.Dáme na hodinku péci do trouby na 180 stupnů.Je…
Cizrnovo-cuketové placičky
Potřebné ingredience
350g cizrny(namočené přes noc),1 cuketa,1 cibule(nasekaná najemno),2 lžíce nasekaného kopru,1 mrkev(nastrouhaná)50g polohrubé mouky,1/2 lžičky kypřicího prášku do pečiva,2 vejce,2 lžíce mléka,sůl,pepř.Zakysaná smetana.
Postup přípravy
Změklou,okapanou a osušenou cizrnu dejte do robotu a rozmixujte ji.V míse smíchejte cuketu,cibuli,mrkev,kopr,mouku,prášek do pečiva,vejce , mléko, přidejte rozmixovanou cizrnu a…