Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Rýže a těstoviny

Přidat recept
RÝŽE A TĚSTOVINY
Knedlík rychlovka z mikrovlnky

Knedlík rychlovka z mikrovlnky

Potřebné ingredience

1 1/2 rohlíku, 1 1/2 hrnku hrubé mouky, sůl, 2 vejce, prdopeč (pr. do pečiva),mléko

Postup přípravy

od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny.
Do misky nakrájíte jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
JASMÍNOVÁ RÝŽE JAK Z ČÍNSKÉ RESTAURACE vařená v MIKROVLNCE !!!!

JASMÍNOVÁ RÝŽE JAK Z ČÍNSKÉ RESTAURACE vařená v…

Potřebné ingredience

JASMÍNOVÁ RÝŽE -kupuji ji u vietnamců v obchodě,mají ji po 5kg.A nebo ve varných sáčcích ale vysypat.Ale leší je od vietnamců!!!

Postup přípravy

POSTUP JE U FOTOGRAFII

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Můj karlovarský knedlík - snadný a výbornýýý !!

Můj karlovarský knedlík - snadný a výbornýýý !!

Potřebné ingredience

4 housky/rohlíky, sůl, 1 vejce, mléko (cca 20 lžic), a 100 g hrubé mouky (toto množství vychází na jeden menší knedlík pro cca 2 osoby).. připravte si taky provázek a látkový ubrousek na uvaření (já vařím v dětské pleně)

Postup přípravy

Housky se nakrájí na kostičky a zvlhčí se mlékem. Přidáme sůl, vejce a mouku a promícháme. Těsto je řidší toho se nelekněte. Toto těsto vložíme do vodou namočeného (namočí se do…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s fazolemi-rychlý oběd

Špagety s fazolemi-rychlý oběd

Potřebné ingredience

asi 3/4 balení špaget, 1 konzerva červených fazolí v tomatě( nebo hrnek vařených).1 pórek,1 cibule,olivový olej,sůl, asi 3 str.česneku( podle chuti),parmezán

Postup přípravy

Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety asi 8- 10 minut.Na pánvi si rozehřejem olej,na něm zpěníme nakrájenou cibuli,přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek,drcený česnek…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
•♥• Výborné zapečené těstoviny s nivovou omáčkou, šunkou a zeleninou •♥•

•♥• Výborné zapečené těstoviny s nivovou omáčkou,…

Potřebné ingredience

Jakékoliv těstoviny 500g, 2 balíčky mražené zeleniny (dávám pokaždé jinou - dneska viz foto), cibule, 300 g šunky, 2 kelímky smetany 31%, 200 g nivy, 150 g eidamu, sůl, pepř, olej

Postup přípravy

Těstoviny dáme vařit dle návodu, cibulku osmahneme na oleji, přidáme na kostičky šunku, chvíli restujeme, pak přidáme zeleninu, kterou před tím můžeme krátce předvařit v páře.…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Tradiční italské lazáně

Tradiční italské lazáně

Potřebné ingredience

Boloňská omáčka: 1 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 500 g mletého hovězího (míchaného hovězí+vepřové, kuřecího, sójového masa, jaké kdo má rád), 250 g oloupaných celých čerstvých rajčat či nakrájených v plechovce, 2 lžíce rajčatového protlaku ( 1 malá plechovka ), 4 lžíce červeného vína, 1 lžíce sušené bazalky, sůl, čerstvě namletý pepř ( nebo prostě pepř :)) Sýrová omáčka: 50 g másla, 50 g hladké mouky, 600 ml mléka, 125 g sýra na strouhání (Čedar), 1/2 lžičky strouhaného muškátového oříšku. 12 listů vaječných těstovin - lasagní

Postup přípravy

Boloňská omáčka:
Olej, jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme do měkka. Vmícháme maso, po zhnědnutí masa přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, víno,…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Lasagně (jak se vaří v římě :-)-jednoduchý recept,na co dávat pozor...........

Lasagně (jak se vaří v římě :-)-jednoduchý recept,na…

Potřebné ingredience

lasagně,plechovka rajčat-pelati,sul,pepr,olivovy olej,mozarella(1sacek postaci),1cibule,řapíkatý celer staci kousek-jako mrkve),1mrkve,mleté maso stačí 200g pro 4osoby,bobkový list.........sýr parmezán,nebo grana padano nebo gran moravia(čím vice sýru tím jsou chutnější..) na bešamel:máslo,2lžice mouky(cca)mléko(dávám od oka") ,sůl pepř,muškátový oříšek

Postup přípravy

na oliv.oleji zpěnime na kousky nakrájenou menší cibuli,1 mrkev,kousek celeru,poté přidáme mleté maso,opečeme a přidáme rajčata a bobkový list trochu osolíme a můžeme přidat i…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Potřebné ingredience

Pro 2 osoby:\r\n4-5 žloutků\r\nstrouhaný parmezán cca 30 g\r\nslanina 100-150 g\r\nšpagety 250-300 g (kvalitní, aby byly dobré al dente)\r\nolivový olej\r\npepř\r\nsůl

Postup přípravy

1. Jako první věc si dáme vařit vodu na špagety! Pak nakrájíme slaninu na kostičky. A připravíme si do hlubokého talíře žloutky, špetku pepře a parmezán. Tuto směs prošleháme, ať…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Výborný jednoduchý houskový knedlík

Výborný jednoduchý houskový knedlík

Potřebné ingredience

Na 4 menší šišky:\r\n640g hrubé mouky\r\n2 žloutky\r\n1/2 kostky droždí (20g)\r\n1/2 litru mléka \r\nsůl \r\n160g žemlí (cca 4 rohlíky)

Postup přípravy

Do teplého mléka se špetkou cukru rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek, vmícháme do mouky se solí a žloutky, zaděláme těsto (nejlépe v DP bez práce) cca 5 minut před koncem…

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
úžasné těstovinky s karotkovo-sýrovou  omáčkou s Apetitu

úžasné těstovinky s karotkovo-sýrovou omáčkou s…

Potřebné ingredience

500g karotky / mrkvičky/, 200g lučiny, žervé, alebo i ného čerstvého sýra, 300 ml mlieka, 1 svazek pažitky / nasekať/, alebo cibulková vňaťka, olej, sol, ml. čiern ekorenie, solčanka
300g těstoviny / penne, fosilli, potrubia/, 2 mladé cibulky nnakrájeané na pásiky, 100g eidamu na strúhanie

Postup přípravy

Oškrábeme karotku a uvaríme v osolenej vode do meka, / 2 menšie karotky si po uvaraní dáme bokom/.
uvarenú karotku + čerstvý sýr + mlieko + pažitku, solčanka -množstvo podla…

Zobrazit více...

Kategorie