Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Vepřové maso

Přidat recept
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou

Vepřové závitky s hořčično-petrželovou omáčkou

Potřebné ingredience

vepřové plátky dle strávníku, plnotučná hořčice, slanina nakrájená na větší hranolky, šunka a sýr - dle počtu plátků masa, olej, hladká mouka, sůl, pepř, hrst nasekané petrželky, 1 velká cibule, šálek vývaru (půlka maggi kostky)

Postup přípravy

Maso naklepeme, posolíme, popepříme, namažeme hořčicí, poklademe plátkem šunky, plátkem sýra, hranolkou slaniny, v ruce zabalíme, upěchujeme a položíme do vymazaného vyššího…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Jídlo z jednoho hrnce - PEKÁČ - KRKOVIČKA V HOŘTIČNÉM KABÁTĚ S BRAMBORY SE ŠLEHAČKOU

Jídlo z jednoho hrnce - PEKÁČ - KRKOVIČKA V HOŘTIČNÉM…

Potřebné ingredience

máslo, syrové brambory na kolečka, sůl, pepř, čerstvá nebo mražená zelenina podle chuti (já dávám francouzskou směs), 600g krkovičky, 4 lžíce plnotučné hořtice (1lžíce na jeden plát), 2-3 vajíčka (můžete víc), ďábelská směs, muškátový oříšek , 2 stroužky česneku prolisovaný, smetana na šlehání.

Postup přípravy

Pekáč si vymažeme máslem, a začneme klást na kolečka nakrájené brambory, jednotlivé vrsty osolíme a opepříme, dáme zeleninku - já dělám půl napůl - manžel zeleninu nejí tak tam má…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Balíčky s překvapením

Balíčky s překvapením

Potřebné ingredience

Vepřová obdelníková šunka, krabí tyčinky, tvrdý sýr, mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení, párátka

Postup přípravy

Podle receptu se má krabí tyčinka zabalit do plátku tvrdého sýra a to do plátku šunky, obalit jako klasický řízek a v rozehřátém oleji usmažit do zlatova, já jsem tyčinky jemně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Krkovička na česneku s bram.kaší a dušenou mrkví

Potřebné ingredience

plátky vepř. krkovičky
sádlo
cibule
sůl, pepř, zázvor, česnek
mouka nebo hotová tmavá jíška

baby karotka
máslo
světlá jíška
muš.oříšek, sůl

brambory
mléko
máslo
sůl

Postup přípravy

Maso nakrojíme, aby se nám nekroutilo. Naklepeme, nasolíme, napepříme. Dáme rozpálit sádlo, zprudka maso opečeme z obou stran, vyjememe. Do výpeku dáme na jemno nakrájenou cibulku…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
výpečky jak je dělám já..pro inspiraci..:o)

výpečky jak je dělám já..pro inspiraci..:o)

Potřebné ingredience

Bůček, cibule, zelí, mouka hl., sádlo, zelí, kmín drcený, celý, česnek, knedlík...

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli a na ni dáme operaný, nakrájený bůček, posolíme, popepříme a pokmínujeme. Dáme do trouby na pečeme na 200 stupňů do změknutí..cca 2,5h...cca 20minut před…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
"HRBATÉ MASO"

"HRBATÉ MASO"

Potřebné ingredience

Měla jsem 10 plátků vepřové kýty,olej,3 velké žampiony,3 cibule,10 dkg anglické slaniny,3 rohlíky,mléko dle potřeby,2 vejce,200 g cihly,petrželka,hladká mouka..

Postup přípravy

Rohlíky nakrájím na kostičky a v misce zaliji mlékem.Na oleji osmahnu na drobno nakrájenou cibulku,přidám na plátky žampiony a na nudličky nakrájenou slaninu.Vsypu do mísy k…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřové v kapustě-vynikající!

Vepřové v kapustě-vynikající!

Potřebné ingredience

Cca pro 4 osoby: 0,5-0,7 kg vepřového (krkovička, plecko, kýta...dle vaší chuti) 1 větší cibuli hlávku kapusty sůl, pepř, stroužek česneku (jen máte-li česnek rádi, nemusí být), rozemletý kmín, kostka masoxu (jen pokud nevaříte i pro děti, v opačném případě vynechat!)

Postup přípravy

Vše nakrájíme na kostky, na oleji osmahneme cibulku jen lehce dozlatova, pak přidáme maso a osmahneme, přídáme rozemletý kmín tak mezi prsty, pepř, sůl a pak kapustu (dávám jí tam…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
Vepřová panenka s jablíčky a brusinkami

Vepřová panenka s jablíčky a brusinkami

Potřebné ingredience

vepř. panenka
hl. mouka
olej
steak koření
koření na americké brambory
sůl, pepř
worcester
jablko
máslo
brusinky
bílé víno
angl. slanina
jarní cibulka
citron

Postup přípravy

Panenku rozkrájíme na větší špalíčky. Neklepeme !!! Pokapeme worcesterem. Posypeme ji steakovým kořením, kořením na americké brambory a lehce poprášíme moukou a ve všem to pěkně…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
DOMÁCÍ MASOVÁ  TLAČENKA S RECEPTEM DĚLAL MANŽEL  +++

DOMÁCÍ MASOVÁ TLAČENKA S RECEPTEM DĚLAL MANŽEL +++

Potřebné ingredience

2 hrnce, sůl, majoránka, mletý pepř, špetka nového koření, mletý kmín, 4 palice česneku nalisované, 1 srdce, 1 jazyk, můžete dát i kousek jater.

Postup přípravy

Do jednoho hrnce dáme vodu a hrst soli, celou očištěnou hlavu z prasete,k hlavě přidáme oprané 1 srdce,1 očištěný spařený a oškrábaný jazyk,kousek jater ale ty vyndáme o něco…

Zobrazit více...
VEPŘOVÉ MASO
MORAVSKÝ  VRABEC  -  tak jak ho dělám já ...

MORAVSKÝ VRABEC - tak jak ho dělám já ...

Potřebné ingredience

Masíčko - vepřová plec nebo kýta, sůl, pepř, kmín, cibule, kostička "šťávy k vepř. masu" - nemusí být.
Zelíčko - kysané zelí, cibule, olej, hladká mouka, cukr, sůl, ocet.
Špenátek - mražený špenátový protlak, cibule, olej, česnek, sůl, hladká mouka, vejce.
Bramborové špalíčky - brambory uvařené ve slupce, hrubá mouka, hrubá krupice, solamyl, sůl, vejce.

Postup přípravy

MASÍČKO - kýtu nebo plecko nakrájíme na větší kousky, posolíme, přidáme pepř, kmín a nakrájenou cibuli. Dáme péct ( přikryté ) a necháme masíčko zatáhnout a pustit šťávu. Čas od…

Zobrazit více...

Kategorie