Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Povidla v tlakovém hrnci

Povidla v tlakovém hrnci

Potřebné ingredience

švestky (kolik máte a kolik se Vám vejde do tlakového hrnce, já dělala ze 2 kg), cukr (není potřeba, ale můžete dát 100g na 1 kg švestek), 4 lžíce octa (koho pálí žáha, může vynechat), 1 lžička mleté skořice a pár roztlučených hřebíčků nebo 1 lžička koření medový perník, rum (dle chuti, cca 4 lžíce)

Postup přípravy

Vypeckované švestky zasypeme cukrem, přidáme ocet a povaříme v odkrytém hrnci cca 30 minut - poté hrnec uzavřeme a 2 hodiny vaříme v tlakovém hrnci. Až je šťáva ze 2/3 vyvařená,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Broskvový (jahodový...) džem s rumem v Domácí pekárně

Potřebné ingredience

1 kg broskví, 500 g cukru, Gelfix 2 : 1, rum (dávám od oka cca 100 ml), 1 lžičku kyseliny citronové. Nyní mám vyzkoušeno i na jahody, kde přidávám ještě štávu z jednoho citronu (džem je pak hustší a také má lepší barvu, jahody tak neztmavnou).

Postup přípravy

Broskve oloupeme, vypeckujeme a namačkáme třeba šťuchadlem na brambory. Potom zalijeme rumem, posypeme kyselinou citronovou, gelfixem smíchaným se dvěmi lžicemi cukru a na konec…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kozí rohy

kozí rohy

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

Poradíte mi co s kozíma rohama,jak je uskladnit?

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Rajčatová marmeláda- je opravdu super!!!

Potřebné ingredience

1 kg zralých rajčat, 70 dkg cukru, želírovací přípravek, 2 van. cukry a půl dcl rumu

Postup přípravy

Rajčata zbavíme jadřinců, pokrájíme a povaříme do měkka. Rozmixujeme, propasírujeme (to je trošku práce), přidáme cukry a želírovací přípravek a 20 minut vaříme, dochutíme rumem a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p.Yvonny K.

Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p…

Potřebné ingredience

Na 1 litr vody-minimalne 25 velkych kvetu cerneho bezu,1 kg cukru,1 velky citron

Postup přípravy

Kvety opereme,odstrihame velke stonky....Citron oloupene a nakrajime na platky. Zalijeme vodou a povarima aspon 20 minut...Pote nechame 24 hod vylouhovat.
Druhy den precedime…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Sterilovaná červená řepa

Sterilovaná červená řepa

Potřebné ingredience

červená řepa,NÁLEV:1 l octa , 2 l vody , 10dkg soli , 35 dkg cukru, 8 g anýzu , 16 g kmínu , 16 g fenyklu , 8 lžic nastrouhaného křenu

Postup přípravy

Svaříme si nálev den předem,aby se chuť všech přísad dostala do nálevu,těsně před použitím , nálev totiž zcedíme .Očištěnou řepu,zbavenou lupení a zbytečných kořínků,uvaříme ve…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahodová marmeláda s banány

Jahodová marmeláda s banány

Potřebné ingredience

70dkg jahod , 30dkg banánů , 1 lžička kys. citronové , 1 Extra želírovací cukr 2:1(nejlepší je od Dr.Oetkera)

Postup přípravy

Ideální recept , máme-li málo jahod,banány ji nastaví a dodají marmeládě lahodnou chuť.Jahody zbavené stopek i terčíku a banány semeleme na masovém strojku.Smícháme v hrnci s…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID 8216 je opravdu moc dobrý letos ho chci opět znovu udělat děkuji za receptík kečep je opravdu vynikající

SKVĚLÝ DOMÁCÍ KEČUP od pani Lucie K. (luciášek) ID…

Potřebné ingredience

3kg rajčat, 4 větší cibule, 4 větší jablka, 3 stroužky česneku, 2 lžíce soli, 15 dkg cukru, 10ks cukerínu (sacharinu = umělé sladidlo ), 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl octu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky kari, 1/2 lžičky skořice, 1/2 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, 5-6 hřebíčků, 1a1/2 lžíce nového koření.

Postup přípravy

Rajčata nakrájíme na poloviny, jablka oloupeme a vykrojíme jádřince, cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Dáme do velkého asi 7L hrnce a přidáme ostatní suroviny. Vaříme 1a1/2…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nutella ze švestek :o))

Nutella ze švestek :o))

Potřebné ingredience

2 kg švestek,2kg cukru,1kakao 100g,1 sladké mléko (Salko)

Postup přípravy

Vypeckováné švestky dám do hrnce a necháme povařit.Až pustí šťávu,tak rozmixují a přes sítko propasírují,ať tam nejsou šlupky.Přidám krupicový cukr a kakao(já dala Holandské)a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Potřebné ingredience

400 květů (bez stonků) pampelišky (nasbírané pokud možno v co nejčistším prostředí) 2 l vody 2 citróny 2 kg cukru krystal

Postup přípravy

Nasbírané květy propláchnout ve studené vodě, dát do většího hrnce, zalít 2 l studené vody, přidat důkladně omyté a na tenká kolečka nakrájené citróny (včetně kůry), uvést do varu…

Zobrazit více...

Kategorie