Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Domácí pekárny

Přidat recept
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Domácí bosniaky z bramborového těsta

Domácí bosniaky z bramborového těsta

Potřebné ingredience

500g hladkej múky, v šupke varené zemiaky(brambory) 3-4 väčšie (asi 200g) kocka droždia, trochu cukru, šálka teplej vody (250ml), lyžička soli

Postup přípravy

z tohto cesta robievam aj zemiakový chlieb ...........................................
Yvonnka ID 32423 takto UPRAVILA RECEPT pro pekarnu-250ml mleka, vice mouky-tak 550…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně

CHLEBA - PRVNÍ BOCHNÍK v domácí pekárně

Potřebné ingredience

300 ml pitné vody,
500 g hladké mouky,
1 lžíce cukru,
2 lžičky soli,1 lžička kmínu,4 g sušeného droždí

Postup přípravy

Program 1,kůrka střední,bochník velký

Pro zlepšení je vhodné přidat čtvereček taveného sýra.Po pípnutí semínka dle chuti.

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Francouzský koláč "číňan" - PLNÁ VERZE!

Potřebné ingredience

100 g mléka, 100 g měkkého másla, 2 rozšlehaná vejce, 400 g hladké mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky soli, 1/2 kostky droždí. Na krém: 2 - 3 žloutky, 1 vanilkový pudink, 50 g cukru, 250 ml mléka. Čokoláda, lžíce cukru, trochu vody (cukr a voda jsou na potírání)

Postup přípravy

Když byl v Lidlu "francouzský týden", tak jsem si tam koupila takové šneky - pečivo a mooooc mi to chutnalo. Básnila jsem o tom před dcerou, která má přítele francouze a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
@@ mazanec z domácí pekárny@@

@@ mazanec z domácí pekárny@@

Potřebné ingredience

250g hl. mouky, 250g pol. mouky, 50g cukru krupice, 125g hery, 2x vanilkový cukr, 1x žloutek, 250ml mléka, 1/2 kostky droždí nebo 2 lžičky droždí sušeného, špetka soli, z jednoho citronu kůra nastrouhaná, rozinky, mandle,

Postup přípravy

ingrediencedáme do pekárny a zapneme program těsto. Po signálu přidáme rozinky , potom z hotového těsta udělamé dva bochánky a dáme na pečící papír a potřeme vajíčkem s rumem a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Ciabatta

Ciabatta

Potřebné ingredience

na pařené těsto: 200g hrubé mouky, 300ml vroucí vody na kynuté: 100ml vody, 300g hladké mouky,2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1/2 lžičky medu na ochucení: kmín, sekané olivy nebo sekaná sušená rajčata a tymián

Postup přípravy

do nádoby s nasazenými háky dáme hrubou mouku a přelijeme vroucí vodou, trochu vařečkou promícháme a necháme vychladnou, pak přidáme vodu a ostatní ingredience na kynuté těsto a…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
kynuté buchty-univ.těsto i na koláče

kynuté buchty-univ.těsto i na koláče

Potřebné ingredience

3 dl vlažného mléka, 20g droždí ( když nemám,dávám i sypké-v poměru na 500 g mouky), 125 ml oleje, 2 žloutky, 60 g krystal.cukru, 500 g hladké mouky, špetka soli, možno přidat pro lepší chuť trošku rumu

Postup přípravy

Všechny suroviny dám do pekárny-nejprve tekuté, pak sypké - zapnu program na těsto a nechám řádně vykynout v dom. pekárně. Pak už tvořím buchty, plním povidly a tvarohem -potřu…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Návod - jak pletu tyto bulky

Návod - jak pletu tyto bulky

Potřebné ingredience

Určitě spoustu z Vás zná,ale některé se mě ptají,pro ty vkládám tento foto postup.

Postup přípravy

viz.fotky....

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

NEJLEPŠÍ ČESKÉ BUCHTY (NEJEN Z DOMÁCÍ PEKÁRNY)

Potřebné ingredience

TĚSTO: takto vložíme do DP: 250ml vlažného mléka, 112g rozpuštěné Hery, trochu rumu, 2 vejce, 1 lžička citronového aroma Dr. Oetker, nebo citronová kůra, 600-620g hladké mouky (dala jsem 600g a pak přisypávala, aby těsto nebylo řídké), 1 vanilkový cukr, 112g cukru, 3/4 kostky droždí, lžička soli a špetka muškátovéoh květu. Pokud nemáme domácí pekárnu, zaděláme ve stejném množství klasickým způsobem!!

Postup přípravy

těsto necháme zadělat a vykynout v DP, já mám Moulinex XXL - takže program č.13

pak tvoříme buchty (vysvětleno u obrázkového postupu), do kterých dáváme následující náplně…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
Kváskový chléb z domací pekárny

Kváskový chléb z domací pekárny

Potřebné ingredience

400 ml žitného kvasu 200-250 ml vlažné vody -podle konzistence kvásku 2-3 lžičky soli1 lžička kmínu250 g hladké mouky250 g chlebové pšeničné mouky 10 g kvasnic -sušených tak 1.5 lžíčky

Postup přípravy

Do pekárny vložím ,kvas spolu s vodou ,vody dávám nejdříve méně ,později při míchání vodu přilévám podle potřeby ,vložíme mouku,do jednoho rohu nádoby sůl,do druhého kmín,do…

Zobrazit více...
DOMÁCÍ PEKÁRNY
..VDOLKY SE SLANINOU A SÝREM..

..VDOLKY SE SLANINOU A SÝREM..

Potřebné ingredience

250 ml vody,4 lžíce oleje,500 g hl.mouky,1 lžička cukru,1 lžíce soli,1/2 sáčku instantního droždí.Suroviny dáme do pekárny a zapneme na program těsto.Troubu předehřejeme na 200 C.Dále potřebujeme:1 rozšlehané vejce,16 plátků slaniny,250 g cibule,1 lžíce kmínu,200 g strouhaného sýra.

Postup přípravy

Vykynuté těsto rozdělíme na 16 dílků.Každý dělí podle sebe(já si rozdělím celou várku na 4 díly a a z těch pak další 4:-) Každý díl rozválíme na placku a dáme na plech vyložený…

Zobrazit více...

Kategorie