Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Hovězí maso

Přidat recept
HOVĚZÍ MASO
Hovězí pečeně na česneku

Hovězí pečeně na česneku

Potřebné ingredience

Hovězí váleček, cibule, špek, olej, kmín, česnek ( kolik kdo má rád ), masox, hladká mouka

Postup přípravy

Maso prošpikuju špekem a ve velkém pekáči na oleji spěním cibulku se špekem. Dám do pekáče maso a nechám zatáhnout ze všech stran, přidám česnek nakrájený na kolečka a kmín a…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
STEAK S HERMELÍNOVOU OMÁČKOU

STEAK S HERMELÍNOVOU OMÁČKOU

Potřebné ingredience

Hovězí nízký roštěnec nebo pravou svíčkovou,olej,koření na steak,smetanu,hermelín máslo,sůl.

Postup přípravy

Masíko nakrájíme na silnější tak 2cm plátky,naklepeme hřbetem ruky,posypeme steak.kořením,dáme do misky,zakápneme olejem.Necháme odležet alespoň hodinku.Pánev rozpálíme dáme maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

HOVĚZÍ PO ZAHRADNICKU

Potřebné ingredience

500g hovězího masa,sůl,pepř,1 velká cibule,olej,100g celeru,100g mrkve,150g pórku,100g hrášku,250ml smetany,2 lžíce hladké mouky,vegeta.

Postup přípravy

Maso pokrájíme na plátky,naklepeme,osolíme,okořeníme a po obouch stranách osmažíme na oleji.Přidáme pokrájenou cibuli,chvilku ji podusíme,maso podlijeme vodou a dusíme do…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Hovězí plátky se žampiony

Hovězí plátky se žampiony

Potřebné ingredience

hovězí plátky
cibule
sádlo
hl. mouka
sůl, pepř, kmín
čerstvé nebo sterilované žampiony

Postup přípravy

Plátky na krajích nařízneme, aby se nekroutily. Naklepeme, nasolíme a napepříme. Poprášíme je hl. moukou po obou stranách.
Na sádlo si dáme cibulku. Když je lehce dohněda, dáme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
hovězí v celerové omáčce

hovězí v celerové omáčce

Potřebné ingredience

8 plátků hovězího,pepř,sůl,kmín,hl.mouka,smetana na vaření,1střední celer,2 cibule

Postup přípravy

maso naklepeme osolíme,opepřímea okmínujeme,dáme péct na rozpálený omastek až se maso zatáhne přihodíme najemno nastrouhaný celer s cibulí který jsme si mezitím připravily.Dusíme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Svratecký guláš v mojí úpravě - minutka

Svratecký guláš v mojí úpravě - minutka

Potřebné ingredience

maso - podle originálu hovězí ( ale já ho moc nepoužívám, tohle je zrovna králičí hřbet ); kečup, česnek, cibule, majoránka - prostě koření jako do guláše, ale bez papriky!!!

Postup přípravy

TENTO RECEPT JE SPECIALITA JEDNOHO ŠÉFKUCHAŘE!!! Přesný origoš recept bohužel neznám, ale je to velká dobrota.
Já si ho pouze přizpůsobila domácím podmínkám a našim chutím.…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Dušená mrkev s hovězím masem a bramborami

Dušená mrkev s hovězím masem a bramborami

Potřebné ingredience

brambory,mrkev,máslo,sůl,kmín,hov.maso,cukr,citron.šťáva,hl.mouka

Postup přípravy

Uvaříme brambory v osolené vodě.Uvaříme mrkev doměkka v menším množství vody,osolíme,osladíme,přidáme šťávu z citronu dle chuti a zahustíme světlou jížkou z másla a hl.mouky.Maso…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Maso na houbách

Maso na houbách

Potřebné ingredience

Hovězí maso (může být i vepřové), sádlo, máslo, cibule, čerstvé houby nebo žampióny, sůl.

Postup přípravy

V hrnci rozpustit sádlo na něj dát najemno pokrájenou cibulku, ale jen maličkou, aby nepřetloukla chuť hub nebo se vůbec dávat nemusí. Když zesklovatí, tak přidat plátky masa,…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
OBRÁCENÝ HOVĚZÍ  ROŠŤÁK

OBRÁCENÝ HOVĚZÍ ROŠŤÁK

Potřebné ingredience

roštěnky,nebo i jiné hovězí,strouhanka,vajíčka,česnek,cibule,bujon,hořčice.

Postup přípravy

maso nasolíme,naklepeme a obalíme obráceně-nejdříve ve strouhance a teprve potom ve vajíčku.smažíme z každé strany 2 minutky a vložíme do pekáčku.potřeme hořčicí,hodně posypeme…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Perfektní hovězí na cibulovo-hořtičné omáčce

Potřebné ingredience

cca 800g hovězího zadního nebo roštěnou, co máte rádi (lze samozřejmě i z vepřového a jiného masíčka), 4 velké cibule, 4 stroužky česneku, 6 lžič polotučné hořtice, sůl, mletý pepř, provensálské bylinky, 3 bobkové listy, hladká mouka, olej, masox

Postup přípravy

Hovězí plátky si lehce naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Zprudka orestujeme na oleji z obou stran a vytáhneme maso bokem. Na tomto výpeku orestujeme cibuli a česnek - já…

Zobrazit více...

Kategorie