Zobrazit přihlášovací formulář
RÝŽE A TĚSTOVINY
Špagety s cuketovou omáčkou

Špagety s cuketovou omáčkou

Potřebné ingredience

1 balíček špaget,1 velká cuketa,2 cibule,česnek (podle chuti jinak asi 4-5 stroužků)200 g pikantního točeného salámu ( česnekový,cikánský apod.) 1 malý rajčatový protlak, olej,sůl, kdo má rád ostřejší přidá trochu čili ,bazalka,rajče

Postup přípravy

Špagety uvaříme podle návodu.Na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibuli,přidáme na kostičky nakrájený salám a na kostky pokrájenou oloupanou cukety ,trochu podlijeme vodou a…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí po mongolsku

Hovězí po mongolsku

Potřebné ingredience

500 g hovězí kýty, 3 lžíce kukuřičného škrobu, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce třtinového cukru, 4 stroužky česneku, 200 ml vody, 2 střední mrkve, zelená část lahůdkové cibulky na ozdobu

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- maso nakrájet nejdříve na plátky a poté na dlouhé nudičky
- česnek prolisovat
- mrkev pokrájet na tenké nudličky
- cibulku pokrájet na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Treska s mozarellou

Treska s mozarellou

Potřebné ingredience

500 g filet z tresky, 150 g listového nebo baby špenátu, 1 balení mozzarelly (tedy cca 125 g sýra), 4 rajčata, několik lístků bazalky, citrónová šťáva (asi 1 lžíce), sůl, bílý pepř, (v případě potřeby něco na zahuštění sosu), máslo na vymazání hrnce

Postup přípravy

Mozarellu pokrájet na plátky a rajčata pokrájet na měsíčky.

Hrnec vymazat máslem a filety rozložit na dno hrnce.
Osolit, opepřit a zakápnout citrónovou šťávou.
Na…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Španělský ptáček

Španělský ptáček

Potřebné ingredience

4-5 plátků hovězího masa, vejce (množství dle počtu ptáčků), kyselé okurky, párek, plátky anglické slaniny, plnotučná hořčice, 2 velké cibule, sůl, pepř, olej na osmažení cibule, 200 ml vody na podlití, na zahuštění trochu instantní jíšky, mouky...

Postup přípravy

Nejprve připravit suroviny:
- vejce uvařit na tvrdo a rozpůlit nebo rozčtvrtit (podle velikosti vajec a plátků masa)
- maso rozklepat do tenka
- okurky podélně rozpůlit…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Meruňkový koláč-jednoduchý lžicový recept

Meruňkový koláč-jednoduchý lžicový recept

Potřebné ingredience

20 lžic polohrubé mouky,10 lžic krupicového cukru,1/2 prášku do pečiva,10 lžic mléka,10 lžic rozpuštěného másla,2 vejce, meruňky ( může být jakékoliv ovoce švestky ,nastrouhaná jablka apod.),drobenka

Postup přípravy

Vše na těsto společně promícháme. Rozetřeme na vymazaný plech,poklademe meruňkami ( vypeckované ovoce krájím na čtvrtky ) a posypeme drobenkou.Pečeme asi na 170°C dozlatova.…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Letní  zelný salát

Letní zelný salát

Potřebné ingredience

1 velká sklenice kysaného zelí,1 středně velká salátová okurka,1 červená paprika(kapie),10 dkg šunky,1 zakysaná smetana,sůl,pepř,cukr,pažitka

Postup přípravy

Zelí necháme okapat a trochu pokrájíme smícháme se zeleninou nakrájenou na nudličky,zrovna tak šunku, nasekanou pažitku..Smetanu ochutíme solí,pepřem a cukrem a vmícháme do…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Špalda na sladko

Špalda na sladko

Potřebné ingredience

uvařená špalda v mírně slané vodě, máslo, med, ořechy, semínka, sušené fíky (nebo jiné sušené ovoce), ev. čerstvé ovoce

Postup přípravy

Uvařenou špaldu zalijeme trochou vody a necháme v ní prohřát. Přidáme nakrájené fíky, ořechy a semínka. Chvíli povaříme (téměř do odpaření tekutiny). Nakonec vmícháme med a máslo.…

Zobrazit více...
CO DŮM DAL
Frittata

Frittata

Potřebné ingredience

5 vajec, 100g šunky nebo slaniny, 60g čedaru, 30g parmazánu, 6 hnědých žampionů, 120g plnotučného mléka, šalvěj, sůl, pepř, přepuštěné máslo

Postup přípravy

Na másle orestujeme žampiony, přidáme šunku. Po chvíli nalijeme vaječnou směs (vejce, mléko, sůl, pepř, bylinky, kostičky sýrů), necháme asi minutu smažit, poté přendáme na trouby…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla bez cukru

Povidla bez cukru

Potřebné ingredience

2 kg švestek, 60ml balzamika (tmavé nebo světlé), skořice, rum

Postup přípravy

Vypeckované švestky polijeme octem, zakryjeme a necháme do druhého dne v lednici odležet. Poté pečeme na 230°C 1-2 hodiny (záleží jak jsou šťavnaté), poté teplotu snížíme a pečeme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Japonský koláček ze tří ingrediencí

Japonský koláček ze tří ingrediencí

Potřebné ingredience

3 vejce 120g bílé čokolády 120g tvarohu

Postup přípravy

- oddělíme žloutky od bílků
- bílky vložíme na chvíli do chladu a poté vyšleháme na tuhý sníh
- čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s tvarohem
- vmícháme…

Zobrazit více...

Kategorie