Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
Jablečník jako osvěžující zákusek

Jablečník jako osvěžující zákusek

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g cukru krupice, 125 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 250 g nahrubo nastrouhaných jablek. Krém: 250 g tvarohu ve vaničce, 190 g zakysané smetany, 250 ml smetany ke šlehání, 1 PL cukru moučka, 2-3 PL meruňkového džemu, 4 želatinové plátky. Dále: marmeláda (zde z černého rybízu), 2 meruňky na zdobení.

Postup přípravy

Celá vejce s cukrem vyšleháme do pěny, snížíme šlehač na nejnižší otáčky a pomalu vléváme olej. Metličkou vmícháme prosátou mouku s práškem a nakonec přidáme nastrouhaná jablka.…

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Hovězí burger s bramborami a zeleninou

Potřebné ingredience

* BURGER: 750 g mletého hovězího masa,1 lžíce worcestrové omáčky, 1 lžíce francouzské (nebo plnotučné) hořčice, sůl, pepř; * K TOMU: brambory (nejlépe rané), cibule, minipapričky, třešňová rajčata; * NA DOCHUCENÍ: Bohatá šťáva na tmavá masa (jen v případě, že se šťáva nezná dost silná a pikantní)

Postup přípravy

Brambory pokrájet na kolečka, cibuli na tenká kolečka, z paprik odstranit jádřince.

Všechny suroviny na burgery smíchat, směs rozdělit na několik stejných dílů, vytvarovat…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Skandinávský koláč s kokosem

Skandinávský koláč s kokosem

Potřebné ingredience

Korpus: 3 vejce, 1 žloutek, 160 g cukru krupice, 80 g třtinového cukru, 200 g hladké mouky, špetka soli, 2 lžičky prášku do pečiva, 1 lžička vanilkové esence, 100 ml studené vody. Poleva: 150 g másla, 150 g cukru krupice, 2 žloutky, ½ lžičky vanilkové esence, pár kapek citronové šťávy, 50 g strouhaného kokosu. Na posyp: 25 g strouhaného kokosu.

Postup přípravy

Vejce, žloutek a oba cukry vyšleháme do světlé pěny, vmícháme směs prosáté mouky s práškem do pečiva a solí, vanilkovou esenci a na nízkých otáčkách zašleháme pomalu přilévanou…

Zobrazit více...
SLADKÁ JÍDLA
Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Potřebné ingredience

Stejný poměr surovin:250g tvarohu, 250g polohrubé/hrubé mouky,250g uvařených a strouhaných brambor,1 vejce, trochu soli /ovoce:švestky, meruňky...

Postup přípravy

Ze surovin vypracujeme těsto-nehněteme příliš dlouho, uděláme váleček, nakrájíme na plátky. Placičky rozmačkáme do šířky, naplníme vypeckovaným ovocem a vytvarujeme knedlíky.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Koláč s mascarpone a ovocem

Koláč s mascarpone a ovocem

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 80 g moučkového cukru, 80 g polohrubé mouky, 10 g kakaa, 1 polévková lžíce oleje Krém : mascarpone, 40 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, smetana 33% + ztužovač šlehačky Ovoce

Postup přípravy

Všechny ingredience na korpus smícháme. Já začínám vajíčkama+cukrem, vyšlehám do pěny, pak přidávám zbytek. Formu používám malou, kulatou o průměru 22 cm. Používejte buď malou…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
BUCHTA Z CUKETY  - moc dobrá

BUCHTA Z CUKETY - moc dobrá

Potřebné ingredience

350 gr.pol.mouky,prdopeč, van. cukr, hrnek cukru, 3 vejce hrnek oleje a tři lžíce kakaa asi 500g postrouhané najemno cukety. Cukr s vejci ušlehat pak přidat olej mouku kakao a nakonec míchat cuketu dal jsem do vymazaného a vysypaného pekáče a pekla na 180 asi 40 minut Pekla jsem 32 minut na 175 °C uprostřed trouby bez spodního plechu. Je dobrá a nadýchaná.

Postup přípravy

Cukr s vejci ušlehat pak přidat olej mouku kakao a nakonec míchat cuketu dala jsem do vymazaného a vysypaného pekáče.

Pekla jsem 32 minut na 175 °C uprostřed trouby bez…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvová přesnídávka

Broskvová přesnídávka

Potřebné ingredience

Broskve, třtinový cukr krupice, kukuřičný škrob, vanilkový (nikoliv vanilínový) cukr nebo vanilková esence, citronová šťáva. Vyvařené skleničky od přesnídávek.

Postup přípravy

Letošní nadúroda broskví mě donutila improvizovat - no přece to nevyhodím!

Broskve (asi košík) jsem oloupala a nakrájela na kousky do hrnce. Zasypala cca 200 - 250 g cukru …

Zobrazit více...
POMALÝ HRNEC
VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

VEPŘOVÉ NA HOUBÁCH V POMALÉM HRNCI

Potřebné ingredience

Vepřové maso - nakrájené na silnější plátky sušené houby nabo nakrájené žampióny sůl, pepř, vegeta, 1 velká cibule - nakrájená nadrobno 3 stroužky česneku - nakrájené na tenké plátečky olej na osmažení cibulky šťáva z 1/2 citrónu trochu solamylu na zatření nebo jíška nebo mouka hladká. Můžete přidat i okurek.

Postup přípravy

Sušené houby v misce zalijeme studenou třeba do rána.

Vepřové maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme paličkou na maso. Maso osolíme, jemně opepříme.…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

ŠŤAVNATÝ JABLEČNÝ KOLÁČ s rybízem

Potřebné ingredience

Suroviny na těsto: 300 g hladké mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 180 g krystalového cukru, 95 g měkkého másla, 3 celá vejce, 1 deci mléka. Ostatní suroviny: 2 oloupaná jablka, 150 g červeného rybízu, 1 sáček vanilkového cukru.

Postup přípravy

Předem oloupeme jablka a nakrájíme na větší měsíčky.
Obrané kuličky rybízu promícháme s vanilkovým cukrem a obojí dáme bokem.

Vyšleháme vejce s cukrem a máslem,…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Cuketový „SACHR“ (lze i z jablek)

Potřebné ingredience

Jednoduchý, rychlý a vláčný dort, žádná dusivka. Na netu je plno receptů na cuketový či jablečný sachr, tak jsem vyzkoušela a postupně si upravuji množství dle chuti. Zatím zůstávám u tohoto.

Postup přípravy

Těsto:
3 menší cukety (400-450 g) – jsou to asi 2 hrnky (větší cukety nutno zbavit semínek)
150 g cukr – dávám třtinový - je to asi 1/2 hrnku (lze dát ještě méně, už toto je…

Zobrazit více...

Kategorie