RECEPTY

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
Celkem: 131.021 (zobrazuje se 130781-130790)<< předchozí 1,.,13074, 13075, 13076, 13077, 13078, 13079, 13080, 13081, 13082, 13083, 13084,.,13103 další >>

RYBY A DARY MOŘE

Kapr na černo



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 porce kapra, 2 lžíce másla, 1/2 celeru, kousek mrkve a petržele, citron, 1 malá cibule, 5 zrnek pepře, 3 zrnka nového koření, 2 bobkový list, sůl, lžička cukru, lžíce rybízové zavařeniny, 4 lžíce strouhaného perníku, hrst sušených švestek, lžíce hrozinek, 8 loupaných mandlí, 1/4 l černého piva, krev z kapra.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na polovině másla zpěníme plátky kořenové zeleniny a cibuli, zalijeme pivem, přidáme krev, sůl, citrónovou kůru, koření a zavařeninu. Vaříme asi 1/2 hodiny. Zatím si uděláme z mouky a másla jíšku, zalijeme ji, promícháme a přidáme do omáčky. Podle potřeby přidáme perník a vaříme asi 1/4 hod., okyselíme citronem a přecedíme. Do omáčky vložíme porce kapra, přidáme omyté švestky a hrozinky a vaříme ještě asi 10 minut, pak přidáme nasekané mandle.
Podáváme jak teplé, tak i studené, obojí je velmi dobré.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Zapečená ryba po italsku na orestovaných bramborech



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g rybího filé,
citrónová šťáva,
1 cibuli, 400g rajčat,
100g celeru,
100g čerstvých žampionů,
75g strouhaného sýra,
50ml bílého vína, ¨
sůl,
pepř,
bylinky,
6 rajčat,
800g brambor,
100g másla,
100g brokolice,
česnek.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na másle orestujeme cibuli, strouček česneku, přidáme na plátky povařený celer, zblanšírovaná rajčata a čerstvé žampiony.Krátce podusíme s bílým vínem a bylinkami. Směs klademe do zapékací nádoby a jednotlivé porce filé sypeme sýrem a zapečeme. Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme nastrouhané vařené brambory/na hrubém struhadle/. Pečeme placky na mírném ohni. Při servisu klademe na talíř placku a na ní položíme porci zapečeného rybího filé.Doplníme vařenou brokolicí.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Rybí haše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg ryb,
1 vejce,
sůl,
pepř,
česnek,
3 ½ dl mléka,
50g strouhanky

POSTUP PŘÍPRAVY

Vykostěné rybí maso usekáme, přidáme sůl, koření, vejce, mléko a strouhanky tolik, aby haše nebyla příliš hustá. Na pekáči rozpustíme tuk, haši na něj rozetřeme a pečeme ve vyhřáté troubě ½ hodiny.
Haši můžeme dělat z ryb sladkovodních i mořských.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Rybí filé na česneku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g zmrazeného rybího filé,
1 citron, sůl,
hladká mouka,
50g másla,
2 stroužky česneku,
2dl suchého bílého vína.

POSTUP PŘÍPRAVY

Filé omyjeme, pokrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a necháme hodinu v chladu odležet. Poté osušíme a obalíme v mouce. Na rozehřátém másle opékáme z obou stran, pak přidáme prolisovaný česnek, víno a několik minut podusíme.
Jako přílohu můžeme použít brambory,hranolky,bramborovou kaši nebo bílé pečivo

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

MOUČNÍKY, POHÁRY

Rychlá buchta hrnková



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2,5 hrnku polohr. mouky,1 hrnek cukru krystal,1 vanilkový cukr,1 hrnek mléka,špetka soli ,1/2 prdop,půl hrnku oleje,1 vejce***********na posypku:hladká mouka,máslo,mletý cukr,vanil .cukr. ************
ovoce-kompotované nebo čerstvé nebo mražené

POSTUP PŘÍPRAVY

-smíchat ingredience na těsto,nalít na vymazaný a vysypaný plech,na to naklást ovoce,posypat posýpkou a dát péct do trouby

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Lionka M. (Lionka) ID 147 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Smažená ryba s mandlemi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g filé z mořské štiky,
citron, sůl,
2 vejce,
hrubá mouka,
1 lžička grilovacího koření,
strouhanka,
olej,
2 lžíce mandlových lupínků.

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky ryby omyjeme, pokapeme citrónovou šťávou a v chladu necháme hodinu odležet. Pak osolíme, obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných se solí, v prosáté strouhance smíchané s grilovacím kořením a nasekanými mandlovými lupínky a z obou stran usmažíme na rozehřátém oleji.
Podáváme s bramborovým salátem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Rybí guláš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g kapřího masa,
40 g másla,
1 cibule, pfeferonka,
mletá paprika,
kmín,
koření na ryby,
sůl,
1 lžíce hladké mouky,
citrónová šťáva,
3 dl zeleninového bujónu z kostky

POSTUP PŘÍPRAVY

Očištěné a vykostěné kapří maso nakrájíme na menší kousky. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pfeferonku zbavenou semínek, mletou papriku, kmín, koření na ryby, sůl, promícháme a podlijeme částí bujónu. Dusíme asi 10 minut. Pak výpek poprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbytkem bujonu a dovaříme doměkka. Nakonec guláš dochutíme citrónovou šťávou, přisolíme a podáváme s chlebem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Kapr na pivě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kus kapra
200 g másla
250-500 ml piva (lépe silnější)
na obalení hl.mouka
1 lžíce mleté pariky
dle chuti česnek
dle chuti sůl, pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Odležené porce kapra (stačí 30 min.) osolit, opepřit dle libosti a po té potřít česnekem.
Takto nachystaného kapra obalujeme ve směsi hl.mouky a červ.ml.papriky. Množstvi červ. pariky opět záleží na Vaší chuti. Na pekáči rozpustit máslo, poté krátce zatáhnout a opéct rybí maso. Nalít dané množství piva. Pekáč nezakrýváme. Nechat pivo vydusit až na štávu. Péct asi 1 hod. (dle teploty trouby).
Jako přílohu podáváme chléb či brambor

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Pstruh se zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 ks pstruhů
špetku soli
trochu citronové šťávy
1 ks pórku
2 ks velké mrkve
3 lžíce piniových oříšků
špetku estragonu
2 lžíce másla
2 lžíce oleje

POSTUP PŘÍPRAVY

Rybu očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou.
Očištěný pórek a mrkve nakrájíme na jemné nudličky. Přidáme piniové oříšky, estragon, vše společně promícháme a orestujeme na rozehřátém másle. Orestovanou směsí naplníme pstruhy, položíme je do olejem vymazaného pekáčku a pečeme v troubě 30 minut.
Hotové pstruhy ozdobíme koprem a plátky citronu.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory s petrželkou.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

RYBY A DARY MOŘE

Kapr v alobalu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Seznam ingrediencí:
4 plátky kapra
8 dkg másla
5 dkg stolního oleje
1,5 dkg hladké mouky
5 dkg sýru na strouhání
na posypání drobně nasekaná petrželová nať
na pokapání citronová šťáva
4 špetky pálivé papriky, soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup přípravy:
Očištěné a osušené porce kapra pokapeme citronem a necháme aspoň 15 min proležet.
Změklé máslo promícháme s petrželkou a strouhaným sýrem. Proleželé porce kapra osolíme z obou stran, obalíme v hladké mouce, smíchané s paprikou a položíme na alobal potřený olejem. Povrch kapra poklademe petrželovým máslem, alobal dobře uzavřeme a pečeme na plechu ve středně vyhřáté troubě přibližně 30 min.
Podáváme s bramborovým salátem nebo brambory

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Ivona Chloubová (tajemno 01-005505) ID 7627 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 131.021 (zobrazuje se 130781-130790)<< předchozí 1,.,13074, 13075, 13076, 13077, 13078, 13079, 13080, 13081, 13082, 13083, 13084,.,13103 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt