Zobrazit přihlášovací formulář
MOUČNÍKY, POHÁRY
jednoduché tiramisu

jednoduché tiramisu

Potřebné ingredience

2 pomazánková másla, 2 hotové vanilkové pudinky se šlehačkou, 2 sáčky piškotů, uvařená vlažná silná káva , kakao.

Postup přípravy

Smícháme pomazánková másla, vanilkové pudinky. Misku vyložíme piškoty namočenými ve vlažné kávě (piškoty namáčíme rychle, aby se nerozmočily). pomažeme vrstvou směsi, pak dáme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
šťavnatý jablečný koláč

šťavnatý jablečný koláč

Potřebné ingredience

TĚSTO: 250 g polohrubé mouky, 125 g margarínu nebo másla, 6 g cukru, 1 vejce, 1kl skořice, špetka soli. NÁPLŇ: 5 nakyslých jablek, šťáva z citronu POLEVA: 4 vejce, 100 g cukru krupice, půl kl skořice, 150 ml smetany ke šlehání, 1 vanilkový cukr.

Postup přípravy

Smícháme ingredience na těsto, těsto je tuhé. Vypracujeme. Vyválíme plát a vyložíme těstem dortovou rozevírací vymaštěnou a moukou vysypanou formu. Na těsto naklademe jablka,…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Sladkokyselá zálivka

Sladkokyselá zálivka

Potřebné ingredience

Voda, 1 malá lžička soli, 3 malé lžičky krystalu cukru, 2 velké (polévkové) lžíce octa.

Postup přípravy

Dlouho mi trvalo, než jsem přišla na to, jak "utrefit" tu správnou sladkokyselou chuť zálivky na hlávkový nebo okurkový salát. Zkoušením (letitým) jsem přišla na tento poměr -…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Znojemské okurky

Znojemské okurky

Potřebné ingredience

5 kg nakladaček, 3 cibule na kolečka, 4 mrkve na kolečka, kopr, křen (nemusí být, ale dá jim super chuť).Nálev: 3 l vody, 1 a 1/4 l octa, 35 dkg cukru, 42 koleček umělého sladidla, 15 dkg soli, 3 hřebíčky, 3 kousky skořice, 6 kusů bobkového listu, 1/2 polévkové lž. hořčičného semínka, 1/4 pol.lž. nového koření a 1/4 pol.lž. celého černého pepře.

Postup přípravy

Nakladačky umyjeme, zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka. Vše naložíme do sklenic.
Nálev se povaří 5 minut. Vychladlým zalijeme okurky (ty pepře a skořice necháme v nálevu)…

Zobrazit více...
NÁPOJE, DRINKY
Vaječný koňak

Vaječný koňak

Potřebné ingredience

1balení slazeného kondenzovaného mléka - SALKO
2 balení kondenzovaného mléka - TATRA
3 sáčky vanilkového cukru
6 žloutků
1/2 l rumu

Postup přípravy

Slazené kondenzované mléko dáme šlehat s vanilkovým cukrem a žloutky, potom přidáme neslazená kondenzovaná mléka a nakonec po malých částech rum. Rumu dáme podle chuti :o))) Čím…

Zobrazit více...
ZELENINOVÁ JÍDLA
Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně

Potřebné ingredience

mražený hrášek,smetana na šlehaní,sůl,česnek,angl.slanina,cibule

Postup přípravy

my to jíme s chlebem, nejdříve trochu osmažím cibulku a nakrájenou na kostičky ang.slaninu,přidám hrášek,česnek.pastu,a zaliji trv.šlehačkou a nechám trochu podusit,dokud se…

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Marocké kuře na citronech

Marocké kuře na citronech

Potřebné ingredience

týden naložené nasolené čtvrtky ze 2 citronů
kuře-čtvrtky, paličky, řízky apd. nebo celé rozporcované kuře-cca 1 kg,
sůl,
pepř,
olej,
2-3cibule,
jíška/osobně používám hotovou knorr/,
olivy-zelené cca 120-200g
petrželka /nať/

příloha-hranolky nebo čerstvá bageta

Postup přípravy

Citrony-citrony rozpůlíme po délce a pak jakoby ještě jednou, ale nedořízneme a řez naplníme solí-všechny naskládáme do lahve, ideální je, aby byla plná a celé uložíme na 1-2…

Zobrazit více...
HOVĚZÍ MASO
Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Marocké hovězí se sušenýma švestkama

Potřebné ingredience

olej1 kg hovězí kližky popř.jiné hovězí jako na guláš,2-3 střední cibule,sůl,pepř,římský kmín /k dostání v Carrefouru apd./,sušené švestky-150-200g,cukr,vejce2ks,čerstvá bageta

Postup přípravy

Na cca 2 lžících oleje necháme zpěnit jemně nakrájené cibule, přidáme cca 1 lžičku římského kmínu, necháme zesklovatět, podlejeme vodou a přidáme maso nakrájené na kousky cca 3…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
KARAMELOVÉ ŘEZY.........MŇAAAAAMKA

KARAMELOVÉ ŘEZY.........MŇAAAAAMKA

Potřebné ingredience

30dkg mletých ořechů,
6 vajec,
25dkg moučkového cukru,
obdelníkové oplatky (nemusí být),
1 kondenzované mléko SALKO,
1 máslo,
1 vanilkový nebo karamelový pudink

Postup přípravy

Cukr se žloutky ušleháme a přidáme ořechy a ušlehané bílky.
Směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (a oplatky).
Kondenzované mléko vaříme 2 hodiny. Vzniklý karamel…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
vánočka a mazanec - super recept od pekaře

vánočka a mazanec - super recept od pekaře

Potřebné ingredience

1 kg polohrubé mouky, 6 dkg (nejlépe čerstvého váženého, nebo balené kostky) droždí, 3-4 žloutky, 22 dkg cukru moučka, 22 dkg tuku (použijeme polovinu heru, polovinu máslo), 1/2 l mléka, špetka soli, vanilkový cukr, citronová kůra, rozinky (můžou být namočené do rumu), mandle.

Postup přípravy

Nejprve uděláme kvásek ( trochu teplého mléka, trochu cukru a droždí, necháme vykvasit v teple)
Utřeme žloutky s tukem a cukrem, našleháme. Přidáme postupně mouku, mléko,…

Zobrazit více...

Kategorie